image

125 miljoen bij LinkedIn gescrapete e-mailadressen toegevoegd aan HIBP

maandag 4 oktober 2021, 09:58 door Redactie, 7 reacties

Ruim 125 miljoen e-mailadressen die eerder dit jaar bij LinkedIn werden gescrapet zijn toegevoegd aan datalekzoekmachine Have I Been Pwned. In april van dit jaar werd bekend dat de gegevens van 500 miljoen LinkedIn-gebruikers werden aangeboden op internet. Het ging om LinkedIn ID, naam, e-mailadres, telefoonnummer, geslacht, links naar socialmediaprofielen, functieomschrijving en andere werkgerelateerde informatie.

In juni werd opnieuw een dataset op internet te koop aangeboden, alleen dan met de gegevens van naar verluidt 700 miljoen LinkedIn-gebruikers. LinkedIn stelde dat de aangeboden data afkomstig was van een aantal websites en bedrijven. Het bevatte daarnaast publiek toegankelijke profielgegevens van LinkedIn-gebruikers. Volgens het bedrijf waren de gegevens door middel van scraping verkregen.

"Hoewel scraping geen datalek is en er geen persoonlijke data werd benaderd die niet publiek toegankelijk hoort te zijn, werd de data nog steeds verzilverd en circuleerde later rond in hackingkringen", aldus beveiligingsonderzoeker Troy Hunt, tevens oprichter van Have I Been Pwned. De gescrapete data bestond uit zo'n 400 miljoen records, waaronder 125,6 miljoen unieke e-mailadressen.

Hunt ontving de dataset en heeft de e-mailadressen toegevoegd aan HIBP. Via de zoekmachine kunnen gebruikers kijken of hun gegevens in bekende datalekken voorkomen. Van de gelekte e-mailadressen was 98 procent al via een ander datalek bij Have I Been Pwned bekend.

Reacties (7)
04-10-2021, 10:45 door Anoniem
Zucht.

Het blijft maar doorgaan.
Je gaat jezelf afvragen in hoeverre je nog met een account ergens aan gekoppeld wilt zijn.
Een kwestie van tijd, dat is het voor je gegevens wederom over het grote internet zwerven.
04-10-2021, 11:04 door Anoniem
Ontving de dataset???? Hij hoeft toch helemaal niet over die email adressen te beschikken, slechts over de hash van het email adres. Nu is hij waarschijnlijk zelf strafbaar.
04-10-2021, 12:03 door Anoniem
Door Anoniem: Ontving de dataset???? Hij hoeft toch helemaal niet over die email adressen te beschikken, slechts over de hash van het email adres. Nu is hij waarschijnlijk zelf strafbaar.

Ah.. Reageren zonder enige bron.
Check eens wie deze man is, wat hij gedaan heeft tot nu toe, en met welke instanties hij samenwerkt.

Ik hoor het wel van je... ;)
04-10-2021, 12:38 door Bitje-scheef
LinkedIn is van Microsoft... ik zie een connectie .... :-)
04-10-2021, 14:07 door Anoniem
Door Bitje-scheef: LinkedIn is van Microsoft... ik zie een connectie .... :-)

"Hoewel scraping geen datalek is en er geen persoonlijke data werd benaderd die niet publiek toegankelijk hoort te zijn, werd de data nog steeds verzilverd en circuleerde later rond in hackingkringen", aldus beveiligingsonderzoeker Troy Hunt, tevens oprichter van Have I Been Pwned.

Laat maar weer duidelijk weten hoe je in het leven staat ..... ;)
04-10-2021, 16:59 door Anoniem
Wat een woord: gescrapete. Kunnen we niet iets beters bedenken?
04-10-2021, 17:43 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Wat een woord: gescrapete. Kunnen we niet iets beters bedenken?

Ja hoor, het betekend gewoon bij elkaar geschraapte data/gegevens. ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.