image

Staatssecretaris: werkgever mag geen coronabewijs van werknemer eisen

maandag 4 oktober 2021, 10:33 door Redactie, 42 reacties
Laatst bijgewerkt: 04-10-2021, 11:52

Werkgevers mogen op dit moment geen coronatoegangsbewijs van werknemers eisen om hen toegang tot de werkvloer te geven, maar het kabinet verkent wel of dit mogelijk moet worden gemaakt. Daarnaast lijkt de overheid nog niet van plan om op te treden tegen bedrijven die wel een vaccinatiebewijs van hun personeel eisen. Dat laat demissionair staatssecretaris Wiersma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid weten op Kamervragen van de SGP.

Wiersma herhaalt dat werkgevers niet van werknemers kunnen eisen dat zij over een coronatoegangsbewijs beschikken. "Dat komt doordat werknemers op dit moment zijn uitgezonderd van de verplichting een coronatoegangsbewijs te tonen", aldus de staatssecretaris. "Dit geldt ook voor de sectoren die per 25 september jl. door de overheid zijn verplicht om voor toegang van bezoekers en klanten een coronatoegangsbewijs te vragen."

Volgens Wiersma mag een werkgever als daar een goede reden voor is wel vragen of iemand is gevaccineerd. "Die goede reden is er als er bijvoorbeeld geen alternatieven zijn om een gezonde en veilige omgeving te creëren. Een werknemer is niet verplicht te antwoorden."

In de Tijdelijke Wet Coronatoegangsbewijzen is een uitzondering opgenomen dat het toegangsbewijs niet mag worden gebruikt om toegang tot de werkvloer te krijgen. Het kabinet kijkt nu of het deze uitzondering kan laten vervallen. "Die verkenning moet duidelijkheid geven over de noodzaak en wenselijkheid om coronatoegangsbewijzen in de werkomgeving toe te passen en hoe dat vervolgens geregeld kan worden" merkt Wiersma op.

"Als blijkt dat het noodzakelijk en wenselijk is, vergt het een wetswijziging om het onder voorwaarden mogelijk te maken een coronatoegangsbewijs te vragen aan werknemers. Bijvoorbeeld werknemers in die sectoren waar het coronatoegangsbewijs voor gasten verplicht is zoals bijvoorbeeld horeca, musea of evenementen."

Eerder stelden vakbonden FNV en CNV dat de overheid moet optreden tegen werkgevers die coronatoegangsbewijzen eisen van hun werknemers. Volgens het ministerie van Sociale Zaken kan er niet worden gehandhaafd omdat de Arbeidsomstandighedenwet en de Tijdelijke wet coronatoegangsbewijzen hier niet in voorzien.

SGP-Kamerlid Stoffer vroeg Wiersma dan ook om een spoedwet te te creëren zodat er wel kan worden opgetreden tegen werkgevers die een vaccinatiebewijs van hun werknemer eisen. "Het kabinet verkent op dit moment juist het omgekeerde. Namelijk of een aanpassing van de Tijdelijke Wet Coronatoegangsbewijzen noodzakelijk en wenselijk is om het onder voorwaarden mogelijk te maken coronatoegangsbewijzen te gebruiken voor werknemers", antwoordt de staatssecretaris daarop.

Stoffer wilde daarnaast weten of Wiersma bereid is om werkgevers er nadrukkelijk op te wijzen dat het eisen van een vaccinatiebewijs van werknemers verboden is. "Vanwege het belang van vaccinatie ter bescherming van jezelf en van anderen om je heen, maak ik me er juist sterk voor om in de communicatie het hele verhaal te vertellen", reageert de staatssecretaris. "Een werkgever mag namelijk wél een moreel appèl doen. Een werkgever mag ook - als daar een goede reden voor is - vragen of iemand is gevaccineerd. Een werknemer hoeft daar echter niet op te antwoorden."

Afsluitend stelt Wiersma dat vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers, met wie hij regelmatig overlegt, weten dat het vragen van een coronatoegangsbewijs op de werkvloer niet is toegestaan zolang werknemers in de Tijdelijke Wet Coronatoegangsbewijzen zijn uitgezonderd.

Reacties (42)
04-10-2021, 10:52 door Anoniem
Want je moet en je zult meedoen aan het grootste medische experiment van de eeuw. Linksom of rechtsom. De natte droom van... Nou ja, laar ook maar.

De veiligheid interesseert een werkgever geen moer. Alleen omdat het moet. Want het kost geld als je het niet doet. Wordt weer mooi uitgebuit.
04-10-2021, 10:54 door Anoniem
Voorlopig mag een werkgever geen coronabewijs eisen.

Maar dit zal snel veranderen

Een corona bewijs voor toegang tot die bioscoop mcdonalds ect is de eerste stap

Volgende stap is bewijs voor toegang tot de supermarkt ect

Stap daarna is een bewijs voor de werknemers

En nee dit wordt niet teruggedraaid wanneer de epidemie voorbij is.
04-10-2021, 11:26 door Anoniem
Wiersma herhaalt dat werkgevers niet van werknemers kunnen eisen dat zij over een coronatoegangsbewijs beschikken. "Dat komt doordat werknemers op dit moment zijn uitgezonderd van de verplichting een coronatoegangsbewijs te tonen", aldus de staatssecretaris. "Dit geldt ook voor de sectoren die per 25 september jl. door de overheid zijn verplicht om voor toegang van bezoekers en klanten een coronatoegangsbewijs te vragen."

Dat is eigenlijk wel raar... dat toegangsbewijs was bedacht zodat er geen ongeremde verspreiding was als bijvoorbeeld
in een restaurant veel klanten samenkomen waarvan er dan wellicht een besmet is, maar dat er in datzelfde restaurant
een serveerster rondloopt die besmet is en die contact heeft met veel meer klanten dan die klanten onderling hebben
dat is dan kennelijk weer geen probleem.

Door die regels zo complex te maken met allerlei uitzonderingen wordt het steeds lastiger uit te leggen allemaal.
Een simpele regel van "in dit soort gelegenheden is een toegangsbewijs verplicht" en dan niet "behalve voor personeel"
dat zou veel duidelijker zijn. Dan krijg je ook veel minder wappies die lastige vragen stellen waar je dan iedere keer
maar weer een verhaal aan moet kletsen.
04-10-2021, 11:37 door Anoniem
Hoe zit het juridisch gezien met klanten? Mag een klant eisen dat de werknemer die hem helpt gevaccineerd is? Bij voorbeeld: ik huur een werkster in voor 2x2 uur per week bij een bedrijf. Mag ik eisen dat deze werkster haar vaccinatiebewijs laat zien voordat ik binnenlaat? Of ik ben een groot bedrijf en huur heel veel tijdelijke uitzendkrachten in. Mag ik dan eisen dat ze bewijzen corronavrij te zijn?
04-10-2021, 11:39 door Anoniem
Waar ook de politici continue overheen fietsen, met hun tunnelvisie, is het feit dat ventilatie in een bedrijf veel beter zou moeten zijn om de werknemers te beschermen. En als dat niet mogelijk is dan zou CO2 meters verplicht moeten worden, met duidelijke instructies over hoe je daarmee om moet gaan. Dat is er helaas niet. En dat is het probleem, niet een vaccinatiestatusbewijs, want iedereen weet dat je daarmee nog steeds een ander kan besmetten.
04-10-2021, 11:47 door Anoniem
Door Anoniem:
En nee dit wordt niet teruggedraaid wanneer de epidemie voorbij is.
[citation needed]

En kom nou niet met "oPeN jE OOgen!"
04-10-2021, 12:07 door A.J.
Werkgevers mogen op dit moment geen coronatoegangsbewijs van werknemers eisen om hen toegang tot de werkvloer te geven, maar het kabinet verkent wel of dit mogelijk moet worden gemaakt.

Wat zei Hugo vorig jaar ook alweer?
04-10-2021, 12:11 door Anoniem
Waarom het een dom idee is om een COVID-pas te vragen op kantoor:

- Als personen uit de groep gevaccineerden besmet raken en besmettelijk zijn, dan zal dat vaker gepaard gaan met minder merkbare symptomen (asymptotisch). Hierdoor zal een mogelijk besmettingsgevaar minder goed opgemerkt worden om over te kunnen gaan op thuiswerken om verspreiding van het virus te voorkomen.

- Ook speelt gedragsverandering een rol. Iemand voelt zich na vaccinatie "veiliger" en zal mogelijk minder zorgvuldig handelen als het gaat om preventieve maatregelen, wat potentieel leidt tot meer (asymptotische) besmettingsgevaar. Een gevaccineerde heeft daarnaast niet de noodzaak om zich regelmatig te laten testen (en zal dat hoogstwaarschijnlijk ook niet doen bij eventuele klachten).

- Bij het vergelijken van cijfers over besmettingsgevaar worden vaak de groepen los van elkaar gepresenteerd, maar mijns inziens moet er gekeken worden naar de samenstelling van de populatie (op kantoor) als geheel om iets te zeggen over het gevaar van een uitbraak. Op veel kantoren is 90%+ van de werknemers gevaccineerd, waardoor een stevige barrière ontstaat tegen verspreiding.

- Er wordt bij de cijfers bovendien vanuit gegaan dat ongevaccineerden geen immuniteit zouden hebben, maar ook deze groep leeft al 1,5 jaar in een samenleving met corona, dus de aanname dat ze nooit in aanraking zijn gekomen met het virus (en dus geen enkele immuniteit opgebouwd zouden hebben) is niet echt aannemelijk.

- Bij het bieden van een 'veilige werkomgeving' moet wel gekeken worden naar de proportionaliteit van de maatregelen en of er geen lichtere maatregelen voorhanden zijn om het zelfde doel te bereiken (zoals goed ventileren en afstand creëren tussen werkplekken). Het naar huis sturen van medewerkers zonder groen vinkje is een zwaar middel en weinig effectief. Ongevaccineerde personen zullen in de meeste gevallen geen besmetting met zich mee dragen, maar dienen te bewijzen dat ze gezond zijn, terwijl gevaccineerde medewerkers altijd vrije doorgang krijgen ondanks de kans op besmettelijkheid.

Nog afgezien van de stigma’s en uitsluiting (waar het dit kabinet om te doen is en waarvoor de minister berecht zou moeten worden, net zoals er dat met iedereen doen die moedwillig groepen mensen stigmatiseert en uitsluit).
04-10-2021, 12:16 door Anoniem
Die dit snel willen veranderen in 'geen prik, geen inkomen', moeten eens heel goed nadenken.

Uit het bovenstaande blijkt weer ten volle, hoe onverzoenlijk en dwingend naar andersdenkenden (beschouwen ze ons nog wel als volwaardige leden van de maatschappij, of hebben ze ons in feite al afgeschreven?) de pro-vaxx 'bende' zich
opstelt.

Men wil niet eens meer met ongevaccineerde mensen (of gedwongen of op andere gronden niet gevaccineerd) praten.
Men zoekt de verbinding niet, maar de tweespalt. En de politiek op de achtergrond doet lekker mee met demoniseren, verdachtmaken (alle anti-vaxxers zijn bijvoorbeeld Tump aanhangers, wappe conventionalisten (a.a.w.), verdwaasde orthodoxen als op Urk en in Kattuk, liefst nog verklaard geestelijk gestoorden. Zij beschuldigen andersdenkenden onverzoenlijk te zijn, maar zijn het zelf voor 1000% als je het niet direct met ze eens bent.

Zo help je niet dit over te laten gaan. Zo blijven machthebbers hier natuurlijk lekker aan vasthouden en laten mensen prikken tot de armen blauw zien (boosterprik, na boosterprik. Fauci en KillBill waarschuwen voor een naderende nieuwe pandemie, waar we zowat overal ter wereld de sch**t van moeten krijgen van angst.

Hoevelen dachten na twee prikjes weer terug te gaan naar het oude normaal of het nieuwe normaal. Enige vorm van normaal komt maar niet terug, ja een verschrikkelijk totalitair wereldsysteem. Straks mag je alleen nog iets als je je "onderwerpt" aan het gezag van WHO, OMT, R.I.V.M., GGD, het Ministerie van enz (alle belanghebbenden en investeerders). via noodwetjes en voortdurend "ophouden"van de gewenste werking van onze grondwet.

Wanneer gaat de wereld weer terug normaal doen en steken een dikke vinger op naar allen die ons hiermee "bedrogen"hebben voor veel geld en mooie baantjes? Ja ook vooral degenen, die gebruikt worden om dit beleid ten uitvoer te leggen. Ga eens bij jezelf te rade.

multi anoniem
04-10-2021, 12:30 door [Account Verwijderd]
Hugo zei vorig jaar dat ze er naar zouden kijken.

en wat gaan al die andere bange werknemers nou doen?
Ontslag nemen?

En hoe zit het dan met klanten die jou bedrijf komen binnen wandelen.
Daar doen ze toch ook niet moeilijk over.
O nee, want die komen geld brengen.
04-10-2021, 12:32 door Anoniem
Dit soort vragen geeft erg duidelijk aan dat een dergelijk toegangsbewijs ronduit onwenselijk is.
Laat de toegang in het openbare leven overal vrij en stuur op de ontwikkelingen in de zorg en schaal waar mogelijk de zorg capaciteit in de tussentijd verder op.
04-10-2021, 12:39 door Anoniem
Het eenvoudigst uit te leggen is gelijk stoppen met al deze onzin.
Net als in nog een paar andere landen. Corona is over, voorbij, gedaan.
Over en uit,
04-10-2021, 12:45 door Anoniem
Zo maar een vraagje want we kunnen hem ook omdraaien. Mag een werknemer eisen van zijn werkgever waarmee die dagelijks samen werkt dat die gevaccineerd is.
04-10-2021, 12:45 door Anoniem
Door Anoniem: Hoe zit het juridisch gezien met klanten? Mag een klant eisen dat de werknemer die hem helpt gevaccineerd is? Bij voorbeeld: ik huur een werkster in voor 2x2 uur per week bij een bedrijf. Mag ik eisen dat deze werkster haar vaccinatiebewijs laat zien voordat ik binnenlaat? Of ik ben een groot bedrijf en huur heel veel tijdelijke uitzendkrachten in. Mag ik dan eisen dat ze bewijzen corronavrij te zijn?
Klanten mogen niet eisen dat iemand gevaccineerd is. Ze mogen ook niet vragen of je geestelijke klachten hebt, diarree of wat dan ook. Klanten mogen namelijk helemaal niet vragen naar medische gegevens van personeel of van anderen. Dat is het voorrecht van recht op privacy.

Op dit moment mogen werknemers weigeren te antwoorden op vragen over vaccinatie, of je nu veel deeltijdwerkers, flexwerkers of externen en andere wisselende contacten hebt of niet.

Ik vind het persoonlijk logisch dat er op plekken waar de gasten een QR code moeten hebben dit ook geldt voor het personeel. Wel moet er voor personeel waar dus de coronapas verplicht wordt een alternatieve functie of verlof met behoud van salaris moet worden aangeboden. Laten vaccineren en/of testen voor toegang is een keuze die men zelf moet kunnen maken, zonder financiële prikkel of andere druk. Het is dan vervolgens een keuze of je ergens naar toe wil gaan (en dus laten testen/ vaccineren) of niet.
04-10-2021, 12:46 door majortom - Bijgewerkt: 04-10-2021, 12:50
Door A.J.:
Werkgevers mogen op dit moment geen coronatoegangsbewijs van werknemers eisen om hen toegang tot de werkvloer te geven, maar het kabinet verkent wel of dit mogelijk moet worden gemaakt.

Wat zei Hugo vorig jaar ook alweer?
Hugo zegt zoveel, de houdbaarheid is zeer beperkt.

Maart dit jaar: toegangsbewijs wordt ingevoerd voor grote evenementen waar veel mensen bij elkaar komen. Uitspraak ten tijde "het zou toch gek zijn om als je een biertje wilt drinken een toegangsbewijs moet laten zien"

September: toegangsbewijs uitgebreid naar restaurants en cafes

Oktober: toegangsbewijs wordt al oogluikend toegestaan voor bedrijven, daar waar in de wet duidelijk staat waar het ingezet mag worden; en dat betreft niet de werkvloer. Letterlijke tekst van de reikwijdte van de wet mbt corona toegangsbewijzen:
In een krachtens paragraaf 2 van dit hoofdstuk vast te stellen ministeriële regeling kunnen regels worden gesteld met betrekking tot het beschikken over een daarbij te bepalen resultaat voor deelname aan of toegang tot daarbij te bepalen activiteiten of voorzieningen op uitsluitend de volgende terreinen:
a. cultuur;
b. evenementen;
c. georganiseerde jeugdactiviteiten;
d. horeca; of
e. sport.
Dus hoezo kan het ministerie hier niet op handhaven? Onzin natuurlijk, het komt ze maar al te goed uit dat dit soort bedrijven dit soort onzinnige maatregelen invoert, daarom wordt er niet gehandhaafd.

Beetje bij beetje wordt de scope opgerekt. Je moet hem nageven dat hij dat in zulke stapjes doet dat hij steeds de massa meekrijgt. Het wordt, naar ik verwacht, uiteindelijk een verplichting voor bedrijven om werknemers te controleren (a la de situatie in Italie). We begeven ons door steeds maar weer mee te gaan in deze idioterie op een zeer gevaarlijk hellend vlak.

Met volksgezondheid heeft eea allang niets meer te maken. Ik snap niet dat die massa hier steeds maar weer in meegaat. Denken ze nu echt dat dit meer vrijjheid oplevert (welkom in de controlemaatschappij)? Het is niets anders dan een vaccinatie- en (niet te vergeten) registratieplicht. Niet meer en niet minder, wat de minister hier ook met droge ogen over durft te beweren.
04-10-2021, 12:50 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
En nee dit wordt niet teruggedraaid wanneer de epidemie voorbij is.
[citation needed]

En kom nou niet met "oPeN jE OOgen!"
Macht die gegeven is aan de overheid zal niet terug worden gegeven.

Het corona bewijs is een uitstekend middel om je te tracken.
04-10-2021, 13:06 door Anoniem
Grappig hoor, Ik ziet dat het bedrijfs restaurant nu wel degelijk qr codes vraag bij mijn werkgever.
Dus als ik een gratis kopje koffie(of dit wil aanbieden aan een klant) wil of een broodje gezond waarop mijn werkgever een deel betaald moet ik effe mijn qr code laten scannen.

Jammer, omdat ik nog prive een oude Nokia gebruik om te bellen of gebeld te worden.
04-10-2021, 13:43 door Anoniem
Door Anoniem: Want je moet en je zult meedoen aan het grootste medische experiment van de eeuw. Linksom of rechtsom. De natte droom van... Nou ja, laar ook maar.

De veiligheid interesseert een werkgever geen moer. Alleen omdat het moet. Want het kost geld als je het niet doet. Wordt weer mooi uitgebuit.

Ben blij dat bij dit "grootste medische experiment" geen gebruik is gemaakt van het meest effectieve paardenmiddel. De oplossing voor de hele ellende zou heftig maar werkzaam zijn geweest. Geef iedereen voor 6 weken aan noodrantsoenen en verplicht vervolgens iedereen om die 6 weken in huis door te brengen. Wanneer dat wereldwijd en tegelijkertijd gedaan was, hadden we nu al dit gedoe niet gehad. Besmette mensen zouden genezen of gestorven zijn en niemand zou besmet zijn geraakt, zodat het virus verdwenen zou zijn.
04-10-2021, 14:24 door Briolet
Door A.J.: Wat zei Hugo vorig jaar ook alweer?

Alleen sukkels blijven halsstarrig bij hun standpunt als de omgeving verandert. Net als de kapitein van de Titanic , die bij vertrek een koers uitgestippeld had en zich daar aan wilde houden.
04-10-2021, 14:37 door Anoniem
Door Briolet:
Door A.J.: Wat zei Hugo vorig jaar ook alweer?

Alleen sukkels blijven halsstarrig bij hun standpunt als de omgeving verandert. Net als de kapitein van de Titanic , die bij vertrek een koers uitgestippeld had en zich daar aan wilde houden.

Nee, hij was bezopen. Hij dacht dat hij tussen de twee ijsbergen door zou varen. :-)
04-10-2021, 14:51 door Erik van Straten
Door majortom: Beetje bij beetje wordt de scope opgerekt.
Ook de andere kant op, nl. in steden waar Corona-polsbandjes worden ingezet (en dat zullen er snel veel meer worden).

Een QR-code na een negatieve uitslag van een sneltest bij "Testen voor toegang" is 24 uur geldig. Ik vermoed dat als men zich vrijdagmiddag laat testen en zaterdagmiddag iets eerder (binnen 24 uur) een polsbandje ophaalt (dat opnieuw 24 uur geldig is), men nog de hele zaterdagavond kan stappen.

Dit naast dat je zo'n polsbandje kunt doorknippen en het om andermans pols weer aan elkaar kan worden geplakt - en je erop kunt wachten dat polsbandjes met de juiste kleur en opdruk te koop zullen zijn.

Als een test op vrijdagmiddag volstaat om ook zaterdagavond te kunnen stappen, is je laten vaccineren minder interessant (sowieso mag je daarna niet meteen uit). Belangrijker, een verlengde geldigheidsduur van sneltestuitslagen en de aanvullende misbruikmogelijkheden vergroten de risico's om besmet te raken in de horeca en dergelijke, en vergroten dus ook het risico op overbelasting van ziekenhuizen - precies waar deze controversiële maatregel voor is ingevoerd.

Hoeveel feestgangers in Leiden afgelopen weekend met zo'n polsbandje hebben rondgelopen, kan ik nog niet vinden. Ter indicatie, alleen al in Leeuwarden zouden afgelopen zaterdag zo'n 5000 legale Corona-polsbandjes zijn verstrekt (https://www.omropfryslan.nl/nieuws/1097271-leeuwarder-stappers-vinden-polsbandjes-beter-dan-qr-code).
04-10-2021, 14:56 door Anoniem
@ Briolet,

En met hetzelfde argument noemt degene die jouw standpunt niet huldigt jou een sukkel.
Zo schiet men niet op. Hugo en jij bewegen niet, ze verstarren. Wijzen naar de ander.
Ze blijven hangen als een houten naald op een grammofoonplaat.
Wat een rot-sound geeft dat. Gekraak en slijtage.

Al gaat 100% zich laten prikken verandert het niet, want dan wacht de derde, vierde, vijfde seizoensprik.
Neem je die niet gaat je groene vinkje weg van je QR code of een ander gerelateerd QR-code dingetje.

Dus het is 'tijdelijke', dat was precies de grote leugen. Het is niet tijdelijk, het is eeuwige onderdrukking.
Het is tijdelijk gemaakt om voor velen het tijdelijke met het eeuwige te kunnen wisselen.
Misschien met de 4e dosis of de 6e. Niet te snel, anders valt het te veel op.

En elke dag komen hier meer pro-vaxxers aanzetten, Rotsmoel, MacDylan, darkmaster1, Toje Fos.
Een hele club drammers en drangers bij elkaar. en nog wel via open source. Maakt effe niet uit,

Meegaan dus in die algemeen gehanteerde palaver. Je doet dit, anders.....

Voor ons 'waarlijk alerte personen', even niet dus.
Heej, jongens, doe nou effe normaal, dan doe je al gek genoeg.

Een heel ouderwetse goed Hollands gezegde, maar dat geldt helemaal niet meer, of komt het toch terug?

multi anoniem
04-10-2021, 15:15 door Anoniem
Wanneer mijn werknemers ziek worden, ben ik als werkgever aansprakelijk en krijg zelfs een boete wanneer iemand in de WAO terecht komt. Vaccinatie is een simpel middel om de kans op COVID19 te verkleinen en/of de impact van COVID19 te verkleinen. Ik mag wel eisen dat werknemers een helm opzetten op de werkplaats, maar een vaccinatie mag ik niet eisen? De kans op een baksteen op je hoofd is vele malen kleiner dan dat je COVID19 oploopt!

Heel simpel: Nieuw personeel verplichte vaccinatie en huidig personeel mag alleen komen wanneer ze zijn gevaccineerd. Dat houdt automatisch in dat personeel dat niet is gevaccineerd, geen loonsverhoging krijgt: Geen persoonlijk gesprek = geen loonsverhoging. En de jaarlijkse bonus kunnen ze dan ook naar fluiten, want ook die is alleen voor personeel met een goede beoordeling. Maar zonder beoordeling, is er dus ook geen goede beoordeling.

Kortom, iedereen is al gevaccineerd :-)

En voor de SGP: God heeft ons een goed stel hersenen gegeven, laten we die dan ook eens gaan gebruiken.
04-10-2021, 15:48 door Anoniem
Dus als bepoaalde bedrijven de wet overtreden dan treed men niet handhavend op en als een ondernemer niet mee wil doen met het ausweis dan wordt er buitenproportioneel opgetreden: ziedaar de 2 maten samenleving van rechts (die al voor de corona crisis in de steigers stond), het is nu wel duidelijk dat de coronapas niets met corona te maken heeft maar alles met de wil van VVD en CDA om de rechtstaat te slopen...hebben de wappies toch nog gelijk gekregen.
04-10-2021, 16:01 door majortom - Bijgewerkt: 04-10-2021, 16:03
Door Anoniem: Wanneer mijn werknemers ziek worden, ben ik als werkgever aansprakelijk en krijg zelfs een boete wanneer iemand in de WAO terecht komt. Vaccinatie is een simpel middel om de kans op COVID19 te verkleinen en/of de impact van COVID19 te verkleinen. Ik mag wel eisen dat werknemers een helm opzetten op de werkplaats, maar een vaccinatie mag ik niet eisen? De kans op een baksteen op je hoofd is vele malen kleiner dan dat je COVID19 oploopt!

Heel simpel: Nieuw personeel verplichte vaccinatie en huidig personeel mag alleen komen wanneer ze zijn gevaccineerd. Dat houdt automatisch in dat personeel dat niet is gevaccineerd, geen loonsverhoging krijgt: Geen persoonlijk gesprek = geen loonsverhoging. En de jaarlijkse bonus kunnen ze dan ook naar fluiten, want ook die is alleen voor personeel met een goede beoordeling. Maar zonder beoordeling, is er dus ook geen goede beoordeling.

Kortom, iedereen is al gevaccineerd :-)

En voor de SGP: God heeft ons een goed stel hersenen gegeven, laten we die dan ook eens gaan gebruiken.
Dus je eist ook van je personeel dat ze niet roken, geen onverantwoorde risico's nemen bij sport, genoeg nachtrust hebben, etc etc.? Dat allemaal zou namelijk kunnen leiden tot ziekteverzuim of erger.

Ook laat je hen een verklaring tekenen dat ze niet zijn gediagnosticeerd voor bijvoorbeeld kanker in de laatste 5 jaar?

En je laat ze door een psycholoog doorlichten? Je ziet het, genoeg mogelijkheden als je de grondwet aan je laars lapt.

En hoe weet je dat ze zijn gevaccineerd? Dat heb je gevraagd en ze hebben geantwoord of heb je een bloedonderzoek uitgevoerd?

Waarom wel bij COVID en niet bij andere zaken? De scheidslijn wordt erg dun en je begeeft je op erg glad ijs.

Ikzelf ben gevaccineerd, maar voor zo'n werkgever zou ik niet willen werken.
04-10-2021, 16:07 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
En nee dit wordt niet teruggedraaid wanneer de epidemie voorbij is.
[citation needed]

En kom nou niet met "oPeN jE OOgen!"
Macht die gegeven is aan de overheid zal niet terug worden gegeven.

Het corona bewijs is een uitstekend middel om je te tracken.

Jaja, mooi verhaal en lekker onderbouwd ook.
1. Volgens coronacheck.nl: "Jouw gegevens worden nergens centraal opgeslagen" en "Je locatiegegevens worden niet gebruikt of bewaard"
2. Volgens sommige mensen hier zouden andere maatregelen ook niet teruggedraaid worden. Inmiddels zijn we af oa. van de 1,5 meter en de avondklok.


Bang om getrackt worden? Gooi je mobiele telefoon weg. Sloop de 4G verbinding uit je auto (BMW-assist en vergelijkbare services"). Doe je deur niet open voor vreemden. Laat iemand anders voor je boodschappen doen.
04-10-2021, 16:13 door Anoniem
Door BertG.: Hugo zei vorig jaar dat ze er naar zouden kijken.

en wat gaan al die andere bange werknemers nou doen?
Ontslag nemen?

En hoe zit het dan met klanten die jou bedrijf komen binnen wandelen.
Daar doen ze toch ook niet moeilijk over.
O nee, want die komen geld brengen.
En zie daar: da's waar het idee geboren wordt om AH en Jumbo personeel een veilige werkomgeving te bieden.
Mag ik alweer naar Opb 13:16-17 verwijzen? Het CDA ziet het klaarblijkelijk als script.
04-10-2021, 16:49 door Anoniem
Als de werkgever een vaccinatie vereist, draait deze dan ook op voor eventuele schadevergoeding als je zware bijwerkingen daarvan krijgt, of er zelf aan overlijd?
04-10-2021, 16:56 door majortom
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
En nee dit wordt niet teruggedraaid wanneer de epidemie voorbij is.
[citation needed]

En kom nou niet met "oPeN jE OOgen!"
Macht die gegeven is aan de overheid zal niet terug worden gegeven.

Het corona bewijs is een uitstekend middel om je te tracken.

Jaja, mooi verhaal en lekker onderbouwd ook.
1. Volgens coronacheck.nl: "Jouw gegevens worden nergens centraal opgeslagen" en "Je locatiegegevens worden niet gebruikt of bewaard"
Volgens de privacyverklaring van coronacheck.nl:
Hoelang bewaren we jouw gegevens?

Alleen de gegevens die in de CoronaCheck-app zelf staan of in het papieren bewijs, worden bewaard. Voor het papieren bewijs bepaal je uiteraard zelf hoe lang je die gegevens bewaart. Dat is ook zo bij de CoronaCheck-app, als je de app verwijdert, worden ook de gegevens verwijderd. Anders worden de gegevens bewaard volgens onderstaande termijnen:

Testuitslagen: 96 uur na datum en tijd afname test
Vaccinatiegegevens: een jaar na vaccinatiedatum
Herstelgegevens: 180 dagen na datum en tijd afname test

Je BSN wordt niet bewaard. Je IP-adres wordt niet langer dan zeven dagen bewaard.
Hoezo er wordt niets centraal opgeslagen? Lijkt me niet correct dat je dit pas ziet als je de moeite neemt om de privacyverklaring door te nemen en dat blijkbaar de tekst op de site je verkeerd informeert.

Bang om getrackt worden? ...
Meer bang dat de systemen waarin al die data van je is opgeslagen als je zo'n QR code hebt (al 4 geteld) slachtoffer worden van een datalek. Ben je nog veel verder van huis.
04-10-2021, 17:47 door Anoniem
Door Briolet:
Door A.J.: Wat zei Hugo vorig jaar ook alweer?

Alleen sukkels blijven halsstarrig bij hun standpunt als de omgeving verandert. Net als de kapitein van de Titanic , die bij vertrek een koers uitgestippeld had en zich daar aan wilde houden.

Er is een theorie dat de Titanic mogelijk het slachtoffer is geworden van een optische illusie, veroorzaakt door luchtlagen van verschillende temperatuur. Er zou zich op een maanloze nacht een valse horizon tegen een heldere sterrenhemel afgetekend hebben. Ze zagen de ijsberg plotseling opdoemen vanuit het niets -- en toen was het te laat.

https://www.smithsonianmag.com/science-nature/did-the-titanic-sink-because-of-an-optical-illusion-102040309/

Besef dat men in die tijd alleen op bestek en zicht voer, en dat radar nog niet bestond. Stuurmanskunst was handwerk.


De 'passer' van het RIVM heet de PCR-test en de 'radar' is de GGD. Iemand die niet in het virus gelooft, en het vaccin halsstarrig afwijst, vaart in wezen blind. De illusie van onwetendheid en ontkenning, waar diegene aan lijdt, kan ruw worden verstoord als die plotseling op het coronavirus stuit. Dan verdrink je eenzaam op een IC-bed, als je pech hebt.
04-10-2021, 18:04 door Anoniem
@ majortom,

Het is ze niet uit te leggen hoor, ze luisteren toch niet.
Ze moeten dit eerst aan den lijve gaan ervaren en dan kunnen ze niet meer terug.
Leuker konden ze het toch niet maken?
Allemaal op naar Victoria. Speel het bekende lied van de Kinks maar erbij.

Is weer zeer actueel.
Onderhavig aan het corona-kolonialisme.
04-10-2021, 18:12 door Anoniem
"op dit moment".
04-10-2021, 18:29 door Anoniem
Door majortom:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
En nee dit wordt niet teruggedraaid wanneer de epidemie voorbij is.
[citation needed]

En kom nou niet met "oPeN jE OOgen!"
Macht die gegeven is aan de overheid zal niet terug worden gegeven.

Het corona bewijs is een uitstekend middel om je te tracken.

Jaja, mooi verhaal en lekker onderbouwd ook.
1. Volgens coronacheck.nl: "Jouw gegevens worden nergens centraal opgeslagen" en "Je locatiegegevens worden niet gebruikt of bewaard"
Volgens de privacyverklaring van coronacheck.nl:
Hoelang bewaren we jouw gegevens?

Alleen de gegevens die in de CoronaCheck-app zelf staan of in het papieren bewijs, worden bewaard. Voor het papieren bewijs bepaal je uiteraard zelf hoe lang je die gegevens bewaart. Dat is ook zo bij de CoronaCheck-app, als je de app verwijdert, worden ook de gegevens verwijderd. Anders worden de gegevens bewaard volgens onderstaande termijnen:

Testuitslagen: 96 uur na datum en tijd afname test
Vaccinatiegegevens: een jaar na vaccinatiedatum
Herstelgegevens: 180 dagen na datum en tijd afname test

Je BSN wordt niet bewaard. Je IP-adres wordt niet langer dan zeven dagen bewaard.
Hoezo er wordt niets centraal opgeslagen? Lijkt me niet correct dat je dit pas ziet als je de moeite neemt om de privacyverklaring door te nemen en dat blijkbaar de tekst op de site je verkeerd informeert.

De reactie die ik gaf sloeg op het tracken door middel van de app. Uit jou reactie blijkt nog steeds niet dat dat gebeurt.


Bang om getrackt worden? ...
Meer bang dat de systemen waarin al die data van je is opgeslagen als je zo'n QR code hebt (al 4 geteld) slachtoffer worden van een datalek. Ben je nog veel verder van huis.

Nogmaals, het ging om het tracken.
04-10-2021, 19:42 door karma4
Door Anoniem: Want je moet en je zult meedoen aan het grootste medische experiment van de eeuw. Linksom of rechtsom. De natte droom van... Nou ja, laar ook maar. .... De veiligheid interesseert een werkgever geen moer. Alleen omdat het moet. Want het kost geld als je het niet doet. Wordt weer mooi uitgebuit.

Uitbuiten verondersteld wel dat je arbeiders houdt. NIet best als die wegvallen door ziektes of ongelukken.
Het grootste experiment was in de middeleeuwen waar na de pest een heel ander situatie ontstond doordat er zoveel omgevallen waren.https://nl.wikipedia.org/wiki/Zwarte_Dood.

Ongehoord dat de kennis bij scholing zo slecht is dat men dat niet meer leert.


De 'passer' van het RIVM heet de PCR-test en de 'radar' is de GGD. Iemand die niet in het virus gelooft, en het vaccin halsstarrig afwijst, vaart in wezen blind. De illusie van onwetendheid en ontkenning, waar diegene aan lijdt, kan ruw worden verstoord als die plotseling op het coronavirus stuit. Dan verdrink je eenzaam op een IC-bed, als je pech hebt.
Dat is een nette duiding,

Door majortom: Meer bang dat de systemen waarin al die data van je is opgeslagen als je zo'n QR code hebt (al 4 geteld) slachtoffer worden van een datalek. Ben je nog veel verder van huis.
Wat zou zo'n datalek duiden, Je BSN naam geboortedatum en of je gavaccineerd bent. Het zijn gegevens dat als je gezien kan worden dat daar misbruik van gemaakt zou kunnen worden. Als dat waar is dan is bewezen dat de controle of de persoon en bsn bij elkaar horen ernstig te kort schiet. Met die privacy inbreuken zou het AP zich moeten inzetten dat de authenticatie stap deugt en de identificatie niet relevant is, Ze (de AP) schendt nu de privacy door dat verkeerd te doen.
04-10-2021, 21:14 door Anoniem
Door Anoniem: Wanneer mijn werknemers ziek worden, ben ik als werkgever aansprakelijk en krijg zelfs een boete wanneer iemand in de WAO terecht komt. Vaccinatie is een simpel middel om de kans op COVID19 te verkleinen en/of de impact van COVID19 te verkleinen. Ik mag wel eisen dat werknemers een helm opzetten op de werkplaats, maar een vaccinatie mag ik niet eisen? De kans op een baksteen op je hoofd is vele malen kleiner dan dat je COVID19 oploopt!

Heel simpel: Nieuw personeel verplichte vaccinatie en huidig personeel mag alleen komen wanneer ze zijn gevaccineerd. Dat houdt automatisch in dat personeel dat niet is gevaccineerd, geen loonsverhoging krijgt: Geen persoonlijk gesprek = geen loonsverhoging. En de jaarlijkse bonus kunnen ze dan ook naar fluiten, want ook die is alleen voor personeel met een goede beoordeling. Maar zonder beoordeling, is er dus ook geen goede beoordeling.

Kortom, iedereen is al gevaccineerd :-)

En voor de SGP: God heeft ons een goed stel hersenen gegeven, laten we die dan ook eens gaan gebruiken.

Precies. Je hersenen gebruiken. Bij zo'n werkgever zou ik voor de burn-out gaan (niet via de huisarts maar via een gespecialiseerde organisatie), en moet je dan eens kijken wat de werkgever op z'n bordje krijgt (maximale boete is 8 ton, per gebeurtenis, los van alle andere verplichte kosten). Tel uit je winst.

Oh ja, omdat je als werkgever die prik afgedwongen hebt ben je daarmee volledig aansprakelijk voor alle mogelijke gevolgschade die daaraan gekoppeld is. Al is het 20 jaar van nu. En omdat het Arbeidsrecht betreft maakt het niet uit hoe de werknemer aan bewijslast komt. Hopelijk betaal je je werknemers die toegang kunnen hebben tot dergelijke bewijslast ruim voldoende. Succes!
05-10-2021, 09:38 door Anoniem
Als dit soort berichten in de media komen dan weet je dat het binnenkort dus wel mag.

Zo ging het ook met vaccinatiedrang, zo ging het ook met de coronapas. Zo gaat het met alles wat de dames en heren politici doen. Ze roepen van niet, ze doen van wel.
05-10-2021, 10:08 door Anoniem
Ik wordt zo moe van dit soort discussies.

De groep die zich niet wil laten vaccineren, lopen nu te klagen over de extra maatregelen om de pandemie in te dammen.
Het is het een of het ander, niet allebei.

Je leeft nu eenmaal in een samenleving, en daar heb je dan te maken met... gasp... anderen.

Maar leef je uit, mijn familieleden met onderliggende immuun problemen blijven nog wel een half jaartje langer binnen zitten.
Na anderhalf jaar zijn ze er wel aan gewend..................
05-10-2021, 11:11 door majortom - Bijgewerkt: 05-10-2021, 11:20
Door karma4:
Door majortom: Meer bang dat de systemen waarin al die data van je is opgeslagen als je zo'n QR code hebt (al 4 geteld) slachtoffer worden van een datalek. Ben je nog veel verder van huis.
Wat zou zo'n datalek duiden, Je BSN naam geboortedatum en of je gavaccineerd bent. Het zijn gegevens dat als je gezien kan worden dat daar misbruik van gemaakt zou kunnen worden. Als dat waar is dan is bewezen dat de controle of de persoon en bsn bij elkaar horen ernstig te kort schiet. Met die privacy inbreuken zou het AP zich moeten inzetten dat de authenticatie stap deugt en de identificatie niet relevant is, Ze (de AP) schendt nu de privacy door dat verkeerd te doen.
Dit is je standaard riedeltje. Ik ben het helemaal met je eens dat identificatie van een persoon niet op basis hiervan alleen mag plaatsvinden. De realiteit is helaas anders; daar kun je je ogen voor sluiten of zodanige maatregelen nemen dat die kans geminimaliseerd wordt. Ik kies voor die laatste optie.
05-10-2021, 16:49 door Anoniem
Zijn er bij de pro-vaxxers ook nog lieden, die echt denken dat het na 3 prikjes of 4, 5 wel gedaan is en iedereen weer terugkan naar het beloofde "nieuwe" normaal of gaat de 'QRankzinnige' maatschappij echt van start?

Hebben jullie je wel gerealiseerd dat je met je ondersteuning van het idee: "vaccin en controle van ongevaccineerden" is de enige uitweg strategie jullie meewerken aan deze "QRankzinnige nieuwe maatschappij" en voor veel leed bij de uitgeslotenen gaan zorgen, een lot dat je zelf ook beschoren kan zijn als je groene QR-vinkje om de een of andere reden wordt ingetrokken.

Willen jullie nu allemaal graag onder medisch staatstoezicht geplaatst worden?

multi anoniem
05-10-2021, 18:12 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
En nee dit wordt niet teruggedraaid wanneer de epidemie voorbij is.
[citation needed]

En kom nou niet met "oPeN jE OOgen!"

Het gaat niet om corona, dit wordt de standaard. Er zit niet voor niets een veld in de app met voor welke ziekte de vinkjes gelden.

https://ec.europa.eu/health/vaccination/ev_20190912_en

En nee, dit is geen wappie opmerking. Ben voor vaccinaties, alleen niet gedwongen.

Het staat allemaal op de roadmap van de EU en dit is de uitgelezen kans om het er door te drukken.

https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/vaccination/docs/2019-2022_roadmap_en.pdf


Feasibility study for the development of a common EU vaccination card

https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/vaccination/docs/2018_vaccine_services_en.pdf


Overview of key barriers to effective vaccination coverage of adult vaccinations against influenza

- Vaccine hesitancy
- Voluntary character of vaccinations
05-10-2021, 18:32 door Anoniem
Door Anoniem: Als de werkgever een vaccinatie vereist, draait deze dan ook op voor eventuele schadevergoeding als je zware bijwerkingen daarvan krijgt, of er zelf aan overlijd?

Natuurlijk niet, ten eerste het is lastig 100% te bewijzen. Ten tweede niemand is aansprakelijk, de medicijn fabrikanten hebben contractueel afgedwongen dat ze nu en nooit niet aansprakelijk gesteld worden. De overheid is niet aansprakelijk want noodtoestand en maatregelen "op advies van".

De werkgever gaat verder never nooit niet aansprakelijk zijn want die volgt alleen het overheids advies...

Zowieso is het niet meer te achterhalen als 95% vd bevolking is gevaccineerd, er is tenslotte geen representatieve controle groep meer om het mee te vergelijken.
17-01-2022, 14:41 door Anoniem
wat kan ik doen en waar kan ik een klacht indienen, als mijn werkgever me dwingt een corona toegangsbewijs te laten zien om de werkvloer te betreden?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.