Privacy - Wat niemand over je mag weten

Wie heeft de pandora files gelekt

04-10-2021, 20:27 door tegenlicht, 24 reacties
Ik heb heel lang zitten zoeken, maar ik kom er niet uit.

Alle kranten hebben het over de grootste lek uit de geschiedenis, namelijk pandora lek.

Weet iemand hoe het is gelekt, wie wat waar? is er iets gehackt, etc..

Je komt er niets over tegen in de media of sites.

groet
Reacties (24)
04-10-2021, 22:31 door Anoniem
Anonieme bron in 2019 heeft de boel gelekt daarop is de International Consortium of Investigative Journalists (icij) begonnen met een operatie in samenwerking met 91 organisaties 150 media outlets en 600+ journalisten om de documenten te doorlopen en papertrails te volgen.

Waarom het gelekt is is mischien hier wel de grootste vraag.
Hier een gerucht maar waar wel een met elementen dat ik zelf niet kan ontkrachten nog tot het sprookjesrijk wil rekenen.

Het betreft 11,9 miljoen documenten bestaand uit tekstdocumenten afbeeldingen en emails en die lek je niet zonder zelf een spoor achter te laten. Dat niet alleen de operatie zelf heeft 2 jaar geduurt om alle documenten naar de icij te krijgen. Alles doet vermoeden dat dit geen lek is door iemand met gewetensbezwaar in een machtpositie nog een blackhat of greyhat hacker.

Dit heeft schijn ervan dat het een clandestiene operatie is geweest met een toen der tijd onbekende zeroday en infiltratie waarbij de icij een bot toegegooid is waarvan men wist dat ze het niet konden weigeren. De vraag is welk land heeft het meeste profijt aan grote chaos op financiele markt globaal gezien in de afgelopen 2 jaar en heeft er zelf het minst last van. En dan kom je al heel gauw uit op een land beginnend met een C

Nu heb je namelijk ineens duizenden invloedrijke individuele en bedrijven die hun geldstromen zullen moeten omleiden andere shell companies opzetten (want de tax haven, evasion constructie zal niet veranderen door het lek) en dat geeft kansen om andere te snel af te zijn met bedrijf overnames. Te veel media aandacht momenteel men zal zich gedeisd moeten houden tot alle actieve sporen zijn geweest en de PR zijn werk heeft gedaan en dat kan maanden duren.

Overheden zullen anti fraude wetten gaan aanscherpen om schijn op te houden van dat ze de constructies erg vinden. Waarin vroeger men voornamelijk wegkwam met lobby spelen en wetten heel lang in de ijskast houden zullen ze nu wat moet opofferen voor de public image.

Naast dat mogelijk de meer ongure types vergelding gaan plannen richting de icij en partners. Het gaat hier om triljoenen aan geld niet alleen van politici en rijke zakenmensen maar ook van criminele groepen naast mogelijk ook shell companies voor inlichtingdiensten van sommige landen. Waarschijnlijk ook de reden waarom de icij momenteel nog heel veel achterhoud als mogelijk leverage naast dat ze uiteraard dit succes graag gaan melken zolang ze kunnen. Hoe dan ook ze spelen een extreem gevaarlijk spel.


Geloof ik zelf dit alles to the letter nee maar ik kan wel zien hoe het in het straatje zou kunnen passen van een geopolitieke operatie. Dit gaat hoe dan ook grote gevolgen hebben waar wij burgers op sensatie nieuws niet veel van direct gaan merken maar geopolitiek is er een digitale bom losgelaten en er zal veel machtwisseling plaatsvinden binnen de betrokken bedrijven want ieder zal zijn straatje willen gaan opschonen van de lijken die uit de kast zijn gevallen.
04-10-2021, 23:08 door Anoniem

_.-._ ..-.. _.-._
(_-.-_) /|'.'|\ (_'.'_)
.\-/. \)\-/(/ ,-.-.
__/ /-. \__ __/ ' ' \__ __/'-'-'\__
( (___/___) ) ( (_/-._\_) ) ( (_/ \_) )
'.Oo___oO.' '.Oo___oO.' '.Oo___oO.'

Mirazu Kikazaru Iwazaru

see no evil hear no evil talk no evil
05-10-2021, 05:43 door Anoniem
Journalisten beschermen hun bronnen, om de simpele reden dat die bronnen vaak in de problemen komen als bekend wordt dat ze hun mond voorbij praten, en het daarom wel uit hun hoofd zullen laten om met de pers te praten als die hun bronnen niet beschermen.

Als die bron niet ontmaskerd wordt door degenen die nu ongetwijfeld proberen te achterhalen wie het geweest is dan ga je het vermoedelijk nooit horen.
05-10-2021, 06:39 door Anoniem
Door Anoniem: Het betreft 11,9 miljoen documenten bestaand uit tekstdocumenten afbeeldingen en emails en die lek je niet zonder zelf een spoor achter te laten. Dat niet alleen de operatie zelf heeft 2 jaar geduurt om alle documenten naar de icij te krijgen. Alles doet vermoeden dat dit geen lek is door iemand met gewetensbezwaar in een machtpositie nog een blackhat of greyhat hacker.

Dit heeft schijn ervan dat het een clandestiene operatie is geweest met een toen der tijd onbekende zeroday en infiltratie waarbij de icij een bot toegegooid is waarvan men wist dat ze het niet konden weigeren. De vraag is welk land heeft het meeste profijt aan grote chaos op financiele markt globaal gezien in de afgelopen 2 jaar en heeft er zelf het minst last van. En dan kom je al heel gauw uit op een land beginnend met een C
De Panama Papers waren bijna net zo'n groot lek (11,5 miljoen documenten van samen 2,6 TB tegen 11,9 miljoen documenten van samen 2,9 TB nu). Daar was het een onbekende die naar een Duitse journalist heeft gelekt, en die zelfs aan die journalist zijn of haar identiteit niet bekend heeft gemaakt omdat zijn of haar leven gevaar zou lopen. Het motief om te lekken was het besef van de schaal van de onrechten die in de documenten beschreven werden. Dat lek was bij een zakelijk/juridische dienstverlener. In een kantoor met juristen zijn waarschijnlijk heel wat mensen die toegang hebben tot gedeelde mappen vol vertrouwelijke documenten. Als die hun IT niet zo hebben ingericht dat precies gelogd wordt wie welk document raadpleegt, en als bijvoorbeeld mensen dossiers op hun eigen laptop kunnen zetten om mee te nemen naar klanten zonder dat die laptops zeer grondig zijn dichtgetimmerd, is het prima mogelijk om grote hoeveelheden documenten te stelen zonder dat dat bruikbare sporen achterlaat.

Besef dat een simpele zoekactie naar een tekst over alle documenten heen al betekent dat al die documenten gelezen worden. Als zo'n bedrijf geen interne zoekmachine heeft opgezet zullen dergelijke acties regelmatig voorkomen, bijvoorbeeld om klanten op te sporen die baat kunnen hebben bij een nieuwe manier om belasting te ontwijken/ontduiken, en dan is achter elkaar alle documenten lezen een normaal patroon. Kopiëren is ook lezen, je ziet aan het lezen niet of het een zoekactie of een kopieeractie is.

En bedenk dat in een tent die het beter heeft dichtgetimmerd professionele beheerders rondlopen die als geen ander weten hoe ze in hun opzet bestanden kunnen kopiëren zonder dat dat opvalt. Wie weet komen ze wel uit een recente backup.

Of wie weet is dit een van de vele gevallen van onbedoeld publiek toegankelijke S3-storage die door iemand is aangetroffen, hoewel je dan wel zou verwachten dat dat gewoon gemeld zou zijn.

We weten simpelweg niet hoe het zit. Wat ik hierboven aangeef zijn geen aannames dat het wel zo zal zijn maar mogelijkheden die je zonder (veel) meer informatie niet kan uitsluiten.

En ja, het is ook mogelijk dat een hacker toegang tot de systemen had. Dat er een land achter zit, al dan niet beginnend met een C, kan je ook niet uitsluiten, hoewel ik vermoed dat het voor landen veel interressanter is om allerlei personen op invloedrijke posities te kunnen chanteren met de dreiging om dit soort gegevens op straat te gooien dan om die gegevens werkelijk op straat te gooien.

Je kan helemaal niets van dit alles, en meer, met zekerheid uitsluiten zo lang niet meer bekend wordt gemaakt over hoe het zit. Dus ook niet dat het een medewerker met gewetensbezwaren is, dat was het bij de Panama Papers ook. Redeneer niet zo makkelijk toe naar de situatie die jij het spannendst vindt om in te geloven, maar wees reëel: als je het niet weet dan weet je het ook echt niet. En als je met gemak een veelheid aan plausibele mogelijkheden kan bedenken voor hoe het gebeurd kan zijn dan is dat een joekel van een bevestiging dat je het ook echt niet weet.
05-10-2021, 08:43 door Anoniem
Ik heb heel lang zitten zoeken, maar ik kom er niet uit.

Dat was ook onderdeel van het plan.
05-10-2021, 09:36 door Anoniem
Door tegenlicht: Weet iemand hoe het is gelekt, wie wat waar?

Pandora Papers: A simple guide to the Pandora Papers leak
By Pandora Papers reporting team
BBC Panorama

https://www.bbcnewsd73hkzno2ini43t4gblxvycyac5aw4gnv7t2rccijh7745uqd.onion/news/world-58780561
05-10-2021, 10:48 door Anoniem
Vraag voor de Tempeliers van heden.
05-10-2021, 11:26 door Anoniem
Do not become a tool!
05-10-2021, 14:38 door Anoniem
Door Anoniem: Journalisten beschermen hun bronnen, om de simpele reden dat die bronnen vaak in de problemen komen als bekend wordt dat ze hun mond voorbij praten, en het daarom wel uit hun hoofd zullen laten om met de pers te praten als die hun bronnen niet beschermen.

Als er genoeg druk op staat wil je daar je leven echt niet aan toevertrouwen.
Of het nu een overheid is , een APT van een geheime dienst, of ingehuurde misdaad - als bron van iets Heel Groots moet je echt heel voorzichtig zijn.

Of het nu de persoonlijke integriteit van de journalist is (was het Colombia, of Mexico waar de boodschap 'Goud of Lood' was aan mensen op een cruciale plek ? ) , of technische deskundigheid van journalist en redactie als er letterlijk met miljoenen of moord gestrooid kan worden is het spannend.

Het is andere koek dan een wethouder van Schubbekutteveen wiens oprit door de aannemer met een lopende offerte bestraat is.



Als die bron niet ontmaskerd wordt door degenen die nu ongetwijfeld proberen te achterhalen wie het geweest is dan ga je het vermoedelijk nooit horen.

Je kunt inderdaad van alles speculeren , van ethische eenling met gewetensnood, sociale hacker naar geheime dienst van een land die baat denkt te hebben bij disruptie in de "bestuurstop" van de landen waar de meeste gebruikers van de trustkantoren vandaan komen.
05-10-2021, 17:00 door Anoniem
Door Anoniem: Als er genoeg druk op staat wil je daar je leven echt niet aan toevertrouwen.
Of het nu een overheid is , een APT van een geheime dienst, of ingehuurde misdaad - als bron van iets Heel Groots moet je echt heel voorzichtig zijn.
Heb je wel eens op websites van grote kranten gekeken hoe je gevoelige gegevens kan aanleveren? Dan kom je al jarenlang tegen dat je documenten en USB-sticks per post kan versturen, hebben ze PGP-sleutels, met uitleg van hoe je die gebruikt, en hebben ze mogelijkheden om anoniem te uploaden, compleet met het advies om daarvoor TOR te gebruiken. Je vindt het bij de contactinformatie op hun websites.

Twee Nederlandse voorbeelden:
https://www.nrc.nl/anonieme-tips/
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/misstand-tip-de-volkskrant~b5300d4c/

Internationaal is het niet anders:
https://www.theguardian.com/securedrop
https://www.sueddeutsche.de/projekte/kontakt/

In Nederland maken ze veelal gebruik van Publeaks:
https://www.publeaks.nl/

Je moet inderdaad erg voorzichtig zijn als je zoiets meldt, maar de grote kranten zorgen van hun kant dat je dat niet allemaal zelf uit hoeft te zoeken, die hebben daar faciliteiten voor ingericht die je kan gebruiken.
05-10-2021, 17:01 door Anoniem
Door Anoniem:

_.-._ ..-.. _.-._
(_-.-_) /|'.'|\ (_'.'_)
.\-/. \)\-/(/ ,-.-.
__/ /-. \__ __/ ' ' \__ __/'-'-'\__
( (___/___) ) ( (_/-._\_) ) ( (_/ \_) )
'.Oo___oO.' '.Oo___oO.' '.Oo___oO.'

Mizaru Kikazaru Iwazaru

see no evil hear no evil talk no evil

Correctie.

Mizaru.

The saying in Japanese is mizaru, kikazaru, iwazaru ( ) "see not, hear not, speak not", where the -zaru is a negative conjugation on the three verbs, matching zaru, the modified form of saru ( ) "monkey" used in compounds. Thus the saying (which does not include any specific reference to "evil") can also be interpreted as referring to three monkeys.

https://en.wikipedia.org/wiki/Three_wise_monkeys


Horen, zien en zwijgen. Het spreekwoord en het beeld worden, volgens de Wikipedia, vaak gebruikt om te verwijzen naar een gebrek aan morele verantwoordelijkheid bij mensen die weigeren ongepastheid te erkennen, de andere kant opkijken of onwetendheid veinzen. Rutte, Wopke,... Wie...? Nederland, belastingparadijs. Wie de schoen past, trekke hem aan.
05-10-2021, 17:13 door Anoniem
De drie aapjes passen met Tao als bron nu helemaal niet binnend het dagend tijdsgewricht,
de ook hier in opkomst zijnde neo-communistische QR-maatschappij.
Mainland China verfoeit echter alle religie, maar kunnen ook niet in totale ontkenning van hun wortels leven.
Ook China heeft nationaal karma opgebouwd vanaf de grote roerganger en later.

Belastingontwijkingsconstructies zijn zo oud als de City van Londen en ouder.
Ook trots op de VOC Nederland doet er aan mee.
Het karma van dit alles, begint zich nu uit te werken.

Onze bevolking begint ook al aardig te lijden onder ons gezamelijk nationaal karma. Boed aan de klomp en zo.
We gaan naar het eind van een kali tijdperk. Materialisme en eigenliefde anders kent men niet.

#sockpuppet
05-10-2021, 23:08 door Anoniem
Schijnt hier te gaan om een groep oud-security-agenten, die bekend staat als "The Raven".
Is dit een conspiracy voorzet om de boel bij voorbaat te spinnen of zit er een kern van waarheid in?
06-10-2021, 10:32 door Anoniem
Door Anoniem: Schijnt hier te gaan om een groep oud-security-agenten, die bekend staat als "The Raven".
Is dit een conspiracy voorzet om de boel bij voorbaat te spinnen of zit er een kern van waarheid in?
Misschien kan je die vraag zelf het beste beantwoorden. Je poneert het namelijk zonder bronvermelding, en als ik er een zoekopdracht aan besteed zie ik het ook niet direct verschijnen. Allerlei dingen beweren zonder ze te onderbouwen is precies hoe complotdenkers dingen spinnen, en dat doe je hier zelf nu ook.

JAQing off, "just asking questions", is daarbij een veelgebruikte techniek. Door de stelling die je verspreidt als vraag te formuleren verleg je je eigen verantwoordelijkheid om je uitspraken te onderbouwen naar degenen die hem tegenspreken. Ook dat doe je hier, je beweert iets en formuleert het als vraag.

Juist door die kenmerken kom je zelf over als een complotdenker die aan het spinnen is. Als dat niet is wat je doet ben ik benieuwd naar waar je het vandaan hebt.
06-10-2021, 15:18 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Schijnt hier te gaan om een groep oud-security-agenten, die bekend staat als "The Raven".
Is dit een conspiracy voorzet om de boel bij voorbaat te spinnen of zit er een kern van waarheid in?
Misschien kan je die vraag zelf het beste beantwoorden. Je poneert het namelijk zonder bronvermelding, en als ik er een zoekopdracht aan besteed zie ik het ook niet direct verschijnen. Allerlei dingen beweren zonder ze te onderbouwen is precies hoe complotdenkers dingen spinnen, en dat doe je hier zelf nu ook.

JAQing off, "just asking questions", is daarbij een veelgebruikte techniek. Door de stelling die je verspreidt als vraag te formuleren verleg je je eigen verantwoordelijkheid om je uitspraken te onderbouwen naar degenen die hem tegenspreken. Ook dat doe je hier, je beweert iets en formuleert het als vraag.

Juist door die kenmerken kom je zelf over als een complotdenker die aan het spinnen is. Als dat niet is wat je doet ben ik benieuwd naar waar je het vandaan hebt.
Kan hier ook niks relevants vinden op the raven. Als ik zoek in combi met keyword security pandora kom ik uit op latex kleding. Daarin tegen ben ik wel bekend met DarkMatter Project Raven
https://en.wikipedia.org/wiki/DarkMatter_(Emirati_company)

Ik zie alleen niet in hoe dit gelinkt is die staan onder surveillance van de alphabet agencies interpol en andere organisaties.
07-10-2021, 08:01 door Anoniem
Weten jullie wel dan CDA-politicus Wopke Hoekstra in de lijst staat? Natuurlijk doen ze alsof er niks aan de hand is maar hij staat op de lijst.
08-10-2021, 16:14 door Anoniem
Door tegenlicht: Ik heb heel lang zitten zoeken, maar ik kom er niet uit.

Alle kranten hebben het over de grootste lek uit de geschiedenis, namelijk pandora lek.

Weet iemand hoe het is gelekt, wie wat waar? is er iets gehackt, etc..

Je komt er niets over tegen in de media of sites.

groet

Het was Nobody! Het was een inside job. Ik las op RT.com in een artikel of in een van de comments iets in lijn met wat ik zelf al dacht, dat het een CIA "burn job" is waarbij ze "oud zeer" lekken, bijv oude human assets of mensen waar ze geen blackmail voor hebben en dit aanvullen met andere expendables. Om die reden zit er ook geen enkele Amerikaanse politicus in de zogenaamde "leaks" maar wel hun vijanden over de wereld en een hoop nobodies onder de zon van Marokko tot Nederland, zelfs in mijn durp.

De centen, altijd belangrijk en nummer 1


Groet! > Bastiaan <
08-10-2021, 16:31 door Anoniem
Door Anoniem:
Door tegenlicht: Ik heb heel lang zitten zoeken, maar ik kom er niet uit.

Alle kranten hebben het over de grootste lek uit de geschiedenis, namelijk pandora lek.

Weet iemand hoe het is gelekt, wie wat waar? is er iets gehackt, etc..

Je komt er niets over tegen in de media of sites.

groet

Het was Nobody! Het was een inside job. Ik las op RT.com in een artikel of in een van de comments iets in lijn met wat ik zelf al dacht, dat het een CIA "burn job" is waarbij ze "oud zeer" lekken, bijv oude human assets of mensen waar ze geen blackmail voor hebben en dit aanvullen met andere expendables. Om die reden zit er ook geen enkele Amerikaanse politicus in de zogenaamde "leaks" maar wel hun vijanden over de wereld en een hoop nobodies onder de zon van Marokko tot Nederland, zelfs in mijn durp.

De centen, altijd belangrijk en nummer 1


Groet! > Bastiaan <

Zo lang Hamersveld Consulting< er niet bij zit geloof ik er niks van. Je kunt geen mensen klieren tot ze meedoen met je "volg industrie" of dat nou in de Fintech is of in de ICT of de surveillence aapjes in de straten van Neddrland. Dat is geen stijl wat ze doen en geld is geld... Niet over mijn rug, zo zie je maar weer

Er zijn genoeg oplichters en corporate terroristen (meestal rechtse ondernemingen die links praten) die onder het mom van anti terreur en corporate prive verdiensten de staatsveiligheid ondermijnen. Met stiekeme "spelletjes" proberen zij dan mensen te knechten om er hopelijk een paar US Dollar aan te verdienen, wat ze niet echt lukt meer tegenwoordiig mede door alle extra toezicht en surveillance op hun zelf. Van die lijstjes bij toegangspoortjes over de hele wereld waar ze nooit meer vanaf komen en dat alleen omdat ze anderen graag op een lijstje wilden.. grappig is dat dan weer wel.
08-10-2021, 22:14 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:

_.-._ ..-.. _.-._
(_-.-_) /|'.'|\ (_'.'_)
.\-/. \)\-/(/ ,-.-.
__/ /-. \__ __/ ' ' \__ __/'-'-'\__
( (___/___) ) ( (_/-._\_) ) ( (_/ \_) )
'.Oo___oO.' '.Oo___oO.' '.Oo___oO.'

Mizaru Kikazaru Iwazaru

see no evil hear no evil talk no evil

Correctie.

Mizaru.

The saying in Japanese is mizaru, kikazaru, iwazaru ( ) "see not, hear not, speak not", where the -zaru is a negative conjugation on the three verbs, matching zaru, the modified form of saru ( ) "monkey" used in compounds. Thus the saying (which does not include any specific reference to "evil") can also be interpreted as referring to three monkeys.

https://en.wikipedia.org/wiki/Three_wise_monkeys


Horen, zien en zwijgen. Het spreekwoord en het beeld worden, volgens de Wikipedia, vaak gebruikt om te verwijzen naar een gebrek aan morele verantwoordelijkheid bij mensen die weigeren ongepastheid te erkennen, de andere kant opkijken of onwetendheid veinzen. Rutte, Wopke,... Wie...? Nederland, belastingparadijs. Wie de schoen past, trekke hem aan.

Horen, zien en zwijgen... maar niet als je iets verkeerds ziet of iets ethisch oncorrect, Toch?

Of denken sommigen (.....) dat je ver genoeg komt als je effe "meespeelt"... ik bedoel er kijken toch ook nog anderen mee?
10-10-2021, 10:33 door Anoniem
Door Anoniem: Horen, zien en zwijgen... maar niet als je iets verkeerds ziet of iets ethisch oncorrect, Toch?

Twee Leidse hoogleraren fiscaal recht kwamen tot inkeer, en wendden hun talenten voor betere zaken aan:

‘In 2010 bedacht ik me: wat wil ik nou verder. Ik had 25 jaar grote bedrijven geholpen zo weinig mogelijk belasting te betalen. En daar was ik best goed in, ik heb veel verdiend. Maar ik dacht: waar wil ik nou trots op zijn, als ik op mijn 67ste terugkijk. Wat heb je gedaan?"

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/niet-elk-gat-in-het-belastingstelsel-is-bedoeld-om-doorheen-te-kruipen~bfdaa4d7/


Ze liepen als bijklussend belastingadviseur voor het grote bedrijfsleven tegen hun morele en ethische grenzen aan.

De neoliberale melkkoe, het heilige vestingingsklimaat, heeft Nederland van een belastingparadijs voor de rijken op aarde doen veranderen in een narcostaat. De middenklasse in Nederland is daar de dupe van, terwijl hele arbeiderswijken staan te verpauperen en er een woningtekort heerst. Als we niet goed uitkijken, dan keert de wal het schip.
10-10-2021, 17:58 door Anoniem
Door Anoniem:

_.-._ ..-.. _.-._
(_-.-_) /|'.'|\ (_'.'_)
.\-/. \)\-/(/ ,-.-.
__/ /-. \__ __/ ' ' \__ __/'-'-'\__
( (___/___) ) ( (_/-._\_) ) ( (_/ \_) )
'.Oo___oO.' '.Oo___oO.' '.Oo___oO.'

Mirazu Kikazaru Iwazaru

see no evil hear no evil talk no evil

See no evil hear no evil want.... jouw zwijgen levert jou iets op? Wat ik wil zeggen is dat je jezelf meestal te kort doet en het zijn meer andermans geheimen, in dit geval ook weer miljardairs die niet eens weten wie jij bent dus waarom mirazu kikazaru en iwazaru?

Dacht het niet toch. Dat er nog meer corrupte criminele belastingontduikers onthuld mogen worden inclusief hun achterban en hun trollen op internet want wij willen een eerlijkere wereld....

Mensen die nooit verdienen in de ponzi en de ponzi verdedigen heb ik nooit begrepen, jij wel?
11-10-2021, 08:40 door Anoniem
Aan de andere kant, zijn er ook de Vermeendjes en o.a. het Orakel van Veghel.
De "schurkers tegen de macht aan" en de gold-diggers.

Zij geven boeken uit over de zegeneingen van de blockchain firewall,
die naar de burger toe wel heel transparant dient te zijn.

Mensen, die het niet willen zien, gaan de ogen nooit open.
Ze zijn "woke" gemaakt en worden nooit meer wakker.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.