image

Androidtelefoons door ernstig beveiligingslek op afstand over te nemen

dinsdag 5 oktober 2021, 14:18 door Redactie, 39 reacties

Androidtelefoons zijn door een ernstig beveiligingslek in het besturingssysteem op afstand over te nemen, zo waarschuwt Google. Het techbedrijf heeft beveiligingsupdates uitgebracht om de kwetsbaarheid te verhelpen. Tijdens de patchronde van oktober zijn erin totaal 51 kwetsbaarheden in Android opgelost.

De volgens Google gevaarlijkste kwetsbaarheid, aangeduid als CVE-2021-0870, bevindt zich in Android-system. Via dit beveiligingslek kan een aanvaller, door het versturen van een "speciaal geprepareerde transmissie", op afstand willekeurige code op toestellen uitvoeren. Verdere details over dit beveiligingslek en het soort transmissie worden niet door Google gegeven. In het verleden is de term "speciaal geprepareerde transmissie" echter gebruikt bij bluetooth-kwetsbaarheden.

De andere beveiligingslekken maken het mogelijk voor een aanvaller met fysieke toegang tot een toestel om willekeurige code uit te voeren en zo extra permissies te krijgen, ook kunnen malafide apps code binnen een geprivilegieerd proces uitvoeren.

Naast kwetsbaarheden in de eigen Androidcode verhelpt Google met de maandelijkse patchronde ook kwetsbaarheden in onderdelen van chipsetfabrikanten waar Android gebruik van maakt. Deze maand gaat het alleen om onderdelen van Qualcomm. Twee van de kwetsbaarheden in de software van Qualcomm, CVE-2020-11264 en CVE-2020-11301, zijn aangemerkt als kritiek. Beide beveiligingslekken zijn aanwezig in de wifi-code van Qualcomm en maken het mogelijk om willekeurige netwerkpakketjes te injecteren en vertrouwelijke informatie te achterhalen.

Patchniveau

Google werkt met zogeheten patchniveaus, waarbij een datum het patchniveau weergeeft. Toestellen die de oktober-updates ontvangen zullen '2021-10-01' of '2021-10-05' als patchniveau hebben. Fabrikanten die willen dat hun toestellen dit patchniveau krijgen moeten in dit geval alle updates van het Android-bulletin van oktober aan hun eigen updates toevoegen, om die vervolgens onder hun gebruikers uit te rollen. De updates zijn beschikbaar gesteld voor Android 8.1, 9, 10 en 11.

Fabrikanten van Androidtoestellen zijn volgens Google tenminste een maand geleden over de nu verholpen kwetsbaarheden ingelicht en hebben in die tijd updates kunnen ontwikkelen. Dat wil echter niet zeggen dat alle Androidtoestellen deze updates zullen ontvangen. Sommige toestellen worden niet meer met updates van de fabrikant ondersteund of de fabrikant brengt de updates op een later moment uit.

Reacties (39)
05-10-2021, 14:26 door Anoniem
Samsung bedankt! Uw software is up-to-date met beveiligingspatch 1 april 2021...
Ik denk dat ik maar weer een landlijn neem ipv een gsm... een toestel van net 2 jaar oud zeg.
05-10-2021, 14:31 door [Account Verwijderd]
Mijn bank app heb ik tijden verwijderd.
Ik vertrouw die zooi niet meer.
En ik blijf geen smartfoons kopen.
05-10-2021, 14:43 door Anoniem
Knab dat ze hierachter zijn gekomen.
05-10-2021, 14:55 door Anoniem
Bijzonder dat mensen toch nog android telefoons blijven kopen
05-10-2021, 14:57 door CorChando
En weer is de spaghetticode van dat opensource zooitje genaamd Android zo lek als een mandje.
05-10-2021, 16:44 door Anoniem
Door Coritchando: En weer is de spaghetticode van dat opensource zooitje genaamd Android zo lek als een mandje.
Helaas heeft Apple afgelopen maand vijf kritieke kwetsbaarheden, soms al actief aangevallen, moeten dichten. Zoek in nieuwsarchief van deze site op 'iOS'.
Beide grote jongens hebben problemen.
05-10-2021, 16:44 door Anoniem
Ga weer over op mijn prepaid. Ben dit gedoe zat.
05-10-2021, 16:55 door Anoniem
Geweldig al die anti-Android \ anti-Apple \ Anti-Microsoft enz. enz. berichten van mensen die niet intelligent genoeg zijn om verder te kijken dan hun neus lang is, want andere merken, laten we zeggen die van Apple hebben geen exploits, o wacht dat hebben ze wel afgelopen week nog zijn er bij zowel Microsoft als bij Apple weer tig van exploits en bugs gefixt maar laten we daar niet over praten want dan zouden we onszelf een spiegel voorhouden en daar kunnen sommige mensen schijnbaar niet zo goed tegen.

Voorbeeldjes te over...
https://www.cvedetails.com/vulnerability-list/vendor_id-49/product_id-15556/Apple-Iphone-Os.html
https://www.cvedetails.com/vulnerability-list/vendor_id-26/year-2021/Microsoft.html
https://www.cvedetails.com/vulnerability-list/vendor_id-33/product_id-47/year-2021/Linux-Linux-Kernel.html
https://www.cvedetails.com/vulnerability-list/vendor_id-1224/product_id-19997/year-2021/Google-Android.html
https://www.cvedetails.com/vulnerability-list/vendor_id-11138/year-2021/Synology.html

Daar waar mensen werken worden fouten gemaakt en programmeurs vallen ook in die categorie.
05-10-2021, 17:11 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 05-10-2021, 17:14
@ Vandaag, 16:55 door Anoniem

Zijn we nou in eens weer niet intelligent genoeg als we hier beweren dat al dat gezeik over android ons een keer ons strot begint uit te komen?
We willen gewoon een betrouwbaar systeem waar sommige veel geld voor betaald hebben.
Blijkbaar schijnt dat zo goed als onmogelijk te zijn. Dat er foutjes in zitten, geen probleem.
Maar bijna elke maand weer kritische updates waarvan je maar moet afwachten of jou toestel nog bij gewerkt wordt, en anders heb je pech gehad.
Maar waarvan later blijkt dat het net zo onbetrouwbaar is als een smartfoon van 100 euro, wat je er ook voor betaald heb.

Dat begint bijna op oplichting te gaan lijken.
05-10-2021, 17:22 door majortom
Door BertG.: Mijn bank app heb ik tijden verwijderd.
Ik vertrouw die zooi niet meer.
En ik blijf geen smartfoons kopen.
Die heb ik nooit geinstalleerd, ondanks druk van de bank om dit wel te doen.
De smartphone platforms heb ik vanaf dag 1 als niet vertrouwd beschouwd. Doe er dus ook geen dingen mee waarvan ik vind dat deze op een meer gecontroleerde manier moeten gebeuren (bankieren, DigiD, etc).
05-10-2021, 17:43 door Anoniem
Bugs en kwetsbaarheden zijn niet te voorkomen. Wat mij wel irriteert is hoe lang of eigenlijk kort telefoons wonder voorzien van updates na aanschaf. De wereld moet duurzaam maar als een apparaat fysiek niet overlijd na 2/3 jaar wordt deze een risico omdat deze niet meer van updates wordt voorzien.
05-10-2021, 18:24 door Anoniem
Zou Google nu niet eens een codereview kunnen doen van de hele codebase. Gewoon een half jaar niet werken aan functionele extensies, enkel security.
05-10-2021, 18:41 door Anoniem
Door Anoniem: Ga weer over op mijn prepaid. Ben dit gedoe zat.
Prepaid heeft niets het het OS van smartphone' echte maken!
05-10-2021, 19:21 door Anoniem
Door BertG.: @ Vandaag, 16:55 door Anoniem

Zijn we nou in eens weer niet intelligent genoeg als we hier beweren dat al dat gezeik over android ons een keer ons strot begint uit te komen?

Of je niet intelligent genoeg bent kan ik niet zeggen; ik ken je simpelweg niet dus ik vel daar geen oordeel over. Alleen komt het heel wat mensen (die waarschijnlijk steeds wijselijk hun mond houden) ook de strot uit dat de zoveelste fanboy Android (of zo) moeten bashen omdat 'ie bijv. een iPhone (of zo) heeft. Het is gewoon bijzonder vervelend om dat soort zielige opmerkingen keer op keer opnieuw te moeten lezen (en het is erg lastig om er omheen te lezen...). Hetzelfde geldt ook voor de zoveelste klaagzang dat er weer eens een kwetsbaarheid of andersoortige fout in (Android|iPhone|Windows|Linux|wat dan ook) zit.

In alle software zitten kwetsbaarheden of andersoortige problemen. Het is mensenwerk en mensen maken nu eenmaal fouten. Dat is een dooddoener, maar dat is wel hoe het is. Deal ermee, en stop met zeuren.

Verder, als je eerlijk bent dan zal je het toch eens moeten zijn dat teksten als deze een beetje loze kreten zijn:

"Mijn bank app heb ik tijden verwijderd.
Ik vertrouw die zooi niet meer.
En ik blijf geen smartfoons kopen."

Ik bedoel, wat is hier nu de meerwaarde van? Het zou best fijn zijn als mensen weer eens de tijd zouden nemen om volledige en kloppende zinnen zouden schrijven in plaats van wat losse kreten op ons lezers los te laten. Op zich snap ik best dat iemand ergens gefrustreerd over kan raken, want wie raakt nu nooit ergens gefrustreerd over. Alleen, als je daar dan iets over schrijft, zorg er dan tenminste voor dat het ook wat inhoud heeft.

Als laatste nog even een ongevraagd advies voor Android gebruikers: mocht je nu een Android smartphone hebben, kijk dan eens of je er een alternatieve ROM op kan zetten. Voor alternatieve ROMs worden doorgaans wel regelmatig nieuwe updates uitgebracht. Mocht je een andere Android smartphone nodig hebben, zoek er dan eentje uit waarop je een alternatieve ROM (die regelmatig updates uitbrengt) kan installeren (en voor zover mij bekend sluit dat smartphones met een MediaTek SoC uit). Het is actie die best te doen is, zolang je maar goed leest wat de procedure is, en je van tevoren even een back-up maakt van alle data die je graag zou willen houden. Als je daar eenmaal doorheen bent dan scheelt het je een hoop gezeur en kan je meestal nog een paar jaar extra updaten.
(Het kan wel zijn dat je dan niet meer alle 25 camera's die tegenwoordig op een telefoon zitten kan gebruiken. Aan de andere kant; om een echte, fatsoenlijke foto te maken met natuurlijke kleuren en waarop je echt kan inzoomen heb je toch gewoon een echte camera nodig; niet een telefoon met een lens en sensor ter grootte van een speldenknop die dan toch 36MP of zo zou moeten hebben.)
05-10-2021, 19:25 door Anoniem
Door Anoniem: Samsung bedankt! Uw software is up-to-date met beveiligingspatch 1 april 2021...
Ik denk dat ik maar weer een landlijn neem ipv een gsm... een toestel van net 2 jaar oud zeg.
Je weet dat jij wettelijk recht op een deugdelijk product hebt? Zou contact opnemen met de verkoper en een deel van het aankoopbedrag terugeisen. Zo'n telefoon zou 5 jaar mee moeten kunnen gaan, dan zou 3/5 redelijk zijn om te vorderen.
Wanneer we dit nu eens massaal doen, wordt mogelijk ooit dit probleem aangepakt.
05-10-2021, 20:27 door Anoniem
Door BertG.: @ Vandaag, 16:55 door Anoniem

Zijn we nou in eens weer niet intelligent genoeg als we hier beweren dat al dat gezeik over android ons een keer ons strot begint uit te komen?
We willen gewoon een betrouwbaar systeem waar sommige veel geld voor betaald hebben.
Blijkbaar schijnt dat zo goed als onmogelijk te zijn. Dat er foutjes in zitten, geen probleem.
Maar bijna elke maand weer kritische updates waarvan je maar moet afwachten of jou toestel nog bij gewerkt wordt, en anders heb je pech gehad.
Maar waarvan later blijkt dat het net zo onbetrouwbaar is als een smartfoon van 100 euro, wat je er ook voor betaald heb.

Dat begint bijna op oplichting te gaan lijken.

Vandaar Apple dus.
Ik heb nog steeds geen reden om mijn 5s te vervangen, een toestel uit 2013 wat onlangs nog gepatched werd door Apple.
Prijzig toestel, jazeker maar dat zijn de high end Samsungs ook.
05-10-2021, 20:53 door Anoniem
Een hands on oplossing die ik toepas :
Heb een rekening geopend als Belg bij Bpost Belgie, gratis rekening . Hier zet ik maandelijks 400 euro op . doe hier al mijn smartphone betalingen mee . Bij misgaan kan ik niet zoveel verliezen..
05-10-2021, 20:55 door Anoniem
Door Anoniem: Bijzonder dat mensen toch nog android telefoons blijven kopen

Toch wel bijzonder dat mensen nog steeds in Apple's onfeilbaarheid blijven geloven. Of ligt het aan de techniek op zich?

24-09-2021 Apple dicht actief aangevallen zerodaylek in iOS en macOS
23-09-2021 Apple verwijdert TLS 1.0 en 1.1 in toekomstige iOS- en macOS-versies
22-09-2021 Onderzoeker: Apple iCloud Private Relay lekt ip-adres gebruikers
21-09-2021 Apple dicht kritieke kwetsbaarheden in bluetooth en Face ID in iOS
14-09-2021 Apple dicht actief aangevallen zerodaylekken in iOS en macOS
10-09-2021 "Apple heeft grote achterstand met verhelpen van kwetsbaarheden"
10-09-2021 Protesten in VS aangekondigd tegen scannen van foto's door Apple
05-10-2021, 22:46 door Anoniem
Tsja...jullie hadden Microsoft kunnen meehelpen om het ultra veilig opgebouwde Windows Phone / Windows 10 mobile groot te maken, maar kozen massaal voor de goedkope rommel van Google (Android is in de basis gewoon niet goed) of voor de Apple *bling bling* om erbij te horen.

Door die keuze zijn een aantal goede alternatieven gesneuveld en nog / weer opnieuw aan het sneuvelen.
06-10-2021, 06:49 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 06-10-2021, 06:50
@ Gisteren, 19:21 door Anoniem,

Je hebt er anders toch maar flink de tijd voor uitgetrokken om voor zo'n klein, in jouw ogen, totaal onbenullig stukje tekst.
En dan ook nog laf met anoniem reageren.
Je had het kunnen overslaan.
Maar blijkbaar heeft het toch je aandacht getrokken waardoor je meende er tijd in te stoppen.
Zat je jezelf te vervelen?
06-10-2021, 06:55 door Anoniem
Door Anoniem: Tsja...jullie hadden Microsoft kunnen meehelpen om het ultra veilig opgebouwde Windows Phone / Windows 10 mobile groot te make

Schiet schaterend van het lachen van zijn stoel.

MS en veilig. natuuuurlijk.

Apple heeft fouten. (oa. de arrogantie dat het onkwetsbaar zou zijn en geen lekken bevat)

Google heeft fouten (oa. te gefragmenteerd ecosysteem, en telco's en leveranciers die de boel vertragen omdat Google teveel uit handen heeft gegeven)

MS heeft fouten. (oa. spaghetti code, kwetsbaarheden, gebruikers als testkonijnen. Neem Windows maar als voorbeeld)

Toestel en OS horen niet verweven te zijn, De fabrikant en de telco horen het OS niet aan te passen.
De OS boer hoort dat te beheren. En updates/pacthes uit te rollen. Niet 2 jaar later via via via.

Technisch gaan de meeste hardware makkelijk 5-10 jaar mee.
Echter: vervanging van de batterij is onmogelijk geworden.
Uitrol OS updates én patches is een serieuze botteneck.

Waarom: het verdienmodel.
Fabrikanten hebben profijt bij een snelle vervangings-cyclus.
De teclo door elke 2 jaar een nieuw abbo en nieuw toestel te promoten
De OS boer: nieuwe tweaks aan het OS. En anders, zoals Google, uitbesteden van de rompslomp genaamd update proces

/end rant.
06-10-2021, 09:37 door Anoniem
Door Anoniem: Samsung bedankt! Uw software is up-to-date met beveiligingspatch 1 april 2021...
Ik denk dat ik maar weer een landlijn neem ipv een gsm... een toestel van net 2 jaar oud zeg.

Dat is gek. Mijn s10+ van 2 jaar oud staat op 1 september. ok... dat is ook nog geen 1 oktober maar ja.
06-10-2021, 09:41 door Briolet
Door Anoniem:
Door Coritchando: En weer is de spaghetticode van dat opensource zooitje genaamd Android zo lek als een mandje.
Helaas heeft Apple afgelopen maand vijf kritieke kwetsbaarheden, soms al actief aangevallen, moeten dichten. …

In elk geval worden de bugs bij Apple snel verholpen, ook op de wat oudere toestellen. Bij Android duurt het doorgaans veel langer en als je toestel 2 jaar oud is, krijg je de updates bij sommige merken niet eens meer.

Europa wil nu wetgeving maken dat toestellen altijd 3 jaar lang een update krijgen. Ook dat is een belachelijk korte tijd in vergelijking met wat Apple doet. Zo gezien zijn die iPhones niet duur als je de kosten per ondersteund jaar rekent.
06-10-2021, 09:48 door Anoniem
Door Anoniem: Bijzonder dat mensen toch nog android telefoons blijven kopen

Ah... U heeft gelukkig genoeg geld voor een Apple telefoon,. of een dure abbo met een Apple.
Niet iedereen wil of kan dit betalen.

Ennuh... Had Apple onlangs niet een paar stevige beveiligingsbugs in iOS??
06-10-2021, 09:51 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 06-10-2021, 10:37
Door majortom:
Door BertG.: Mijn bank app heb ik tijden verwijderd.
Ik vertrouw die zooi niet meer.
En ik blijf geen smartfoons kopen.
Die heb ik nooit geinstalleerd, ondanks druk van de bank om dit wel te doen.

En waarom niet? Juist banking apps hebben allerlei extra controles op de veiligheid. Wat ik zelf wel doe is alleen internetbankieren via mobile data, zodat ik niet per ongeluk de gratis WiFi van het hotel of bv. de McDonalds gebruik.

Door majortom: De smartphone platforms heb ik vanaf dag 1 als niet vertrouwd beschouwd. Doe er dus ook geen dingen mee waarvan ik vind dat deze op een meer gecontroleerde manier moeten gebeuren (bankieren, DigiD, etc).

Die dingen doe je zeker in de internetbrowser op je Windows PC voor alle doeleinden? Nou, sterkte daarmee (dat is de onveiligste mogelijkheid om te internetbankieren die je maar kan kiezen).

https://www.security.nl/posting/414845#posting415017
06-10-2021, 10:11 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ga weer over op mijn prepaid. Ben dit gedoe zat.
Prepaid heeft niets het het OS van smartphone' echte maken!

O ja dat wist ik niet. Goh bedankt voor de info.

tjezus
06-10-2021, 10:51 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 06-10-2021, 10:52
@ Toje, dat heeft te maken met het ontbreken van beveiliging uodates.
De laatste hier was die van 5 augustus en ik krijg ze nog 2 maanden, als het goed is.
Dan is het helemaal afgelopen.
Of is dat eigenlijk helemaal niet zo belangrijk dat ze daar elke maand vele van vinden.
En daar dan een update van uitbrengen, waar iedereen hier altijd op zit te wachten.
Wie ben ik om dan te gaan beweren dat als ik die niet krijg, mijn bank app toch wel veilig blijft.
Dan kan ik ook wel gaan bankieren op een Android 5 of 6.

Ik hou bankieren dan wel op mijn Linux pc.
Dan weet ik het zo goed als zeker dat daar weinig mee kan gebeuren.
06-10-2021, 11:10 door [Account Verwijderd]
Door BertG.: @ Toje, dat heeft te maken met het ontbreken van beveiliging uodates.
De laatste hier was die van 5 augustus en ik krijg ze nog 2 maanden, als het goed is.
Dan is het helemaal afgelopen.

Daarom heb ik op mijn 2013 telefoon Lineage OS gezet (custom ROM). Daarmee heb ik op die oude telefoon het equivalent van Android 11 (met beveiligingsupdates) en het ding gaat als een trein.

Door BertG.:Of is dat eigenlijk helemaal niet zo belangrijk dat ze daar elke maand vele van vinden.
En daar dan een update van uitbrengen, waar iedereen hier altijd op zit te wachten.
Wie ben ik om dan te gaan beweren dat als ik die niet krijg, mijn bank app toch wel veilig blijft.
Dan kan ik ook wel gaan bankieren op een Android 5 of 6.

Een oudere telefoon zonder updates, dat zou ik ook niet aandurven (daarop gaan internetbankieren).

Door BertG.: Ik hou bankieren dan wel op mijn Linux pc.
Dan weet ik het zo goed als zeker dat daar weinig mee kan gebeuren.

Voor de grotere bedragen doe ik dat ook. Kleinere dingen op smartphone (omdat het zo gemakkelijk is en op vakantie).
06-10-2021, 11:36 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 06-10-2021, 11:46
@ toje,

Ik ben niet slim genoeg om er een custom ROM op te zetten.
Met de eerste zou ik nog moeten beginnen.
Die lijsten heb ik wel bekeken maar mijn Motorola stond daar niet tussen als geschikt toestel.
Dus die moet ik dan eerst op zoeken. Want je kan het niet met ieder toestel.

En een berg geschikte toestellen om op te oefenen zou ook wel schelen.
Als ik nog nooit een pc uit elkaar gehaald had, dan ga ik daar ook niet zomaar een proseccor van vervangen.
Als ik niet eens weet waar die zit of hoe deze er uit ziet.
Laat staan als ik niet weet hoe ik die moet bevestigen of mee moet koelen.

Die kleine uitstekseltjes aan de onderkant, die moeten toch in die gaatjes, dacht ik.
En als er 1 niet past dan kan ik die toch gewoon ombuigen of afbreken.
kom, help me eens.
06-10-2021, 12:31 door Anoniem
Een oudere telefoon zonder updates, dat zou ik ook niet aandurven (daarop gaan internetbankieren).
Ja en als je de laatste update hebt is je smartphone veilig, begrijp wel dat er nog genoeg bugs inzitten en dan op
naar de volgende ronde updates, en dan is echt alles veilig, of toch niet.

Ik heb een iPhone alleen om dat ik dacht dat Apple meer om privacy gaf maar dat blijkt dus ook niet waar te zijn,
en androïde wil ik zo bij zo niet om de privacy.

Dus maar gewoon blijven bankieren via de pc daar heb het gevoel over dat ik meer zelf in de hand heb, en geeft
mij een veiliger gevoel om dat iets kan controleren bij voorbeeld de url.
06-10-2021, 12:44 door Anoniem
Als ik nog nooit een pc uit elkaar gehaald had, dan ga ik daar ook niet zomaar een proseccor van vervangen.
Weetje BertG dat dit echt maar dan ook echt gemakkelijk is je hoeft alleen maar een beugel om hoog te doen,
alleen zorgen dat je geaard bent. Bij die rom weet ik niet als dat eenvoudig is maar als hij er niet op gesoldeerd is
moet dat denk ik ook kunnen. Hier onder een URL hoe je zo'n ding uit elkaar moet halen, er zal genoeg materiaal
op internet te vinden waar je kunt vinden hoe je de rom moet verwisselen.

https://www.androidplanet.nl/nieuws/een-video-handleiding-om-je-samsung-galaxy-s-iii-uit-elkaar-te-halen/
06-10-2021, 16:31 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 06-10-2021, 16:39
Door Anoniem:
Als ik nog nooit een pc uit elkaar gehaald had, dan ga ik daar ook niet zomaar een proseccor van vervangen.
Weetje BertG dat dit echt maar dan ook echt gemakkelijk is je hoeft alleen maar een beugel om hoog te doen,
alleen zorgen dat je geaard bent. Bij die rom weet ik niet als dat eenvoudig is maar als hij er niet op gesoldeerd is
moet dat denk ik ook kunnen. Hier onder een URL hoe je zo'n ding uit elkaar moet halen, er zal genoeg materiaal
op internet te vinden waar je kunt vinden hoe je de rom moet verwisselen.

https://www.androidplanet.nl/nieuws/een-video-handleiding-om-je-samsung-galaxy-s-iii-uit-elkaar-te-halen/

Ik weet hoe een pc in mekaar zit. En hoe je daar iets kan repareren of waar het zit.
Ik gaf enkel een voorbeeld. bij wijze van spreken. Meer niet.
Alleen een smartfoon omzetten naar een ander systeem weet ik niks van.
Nooit geprobeerd ook, wel veel over gelezen.
En ik heb geen Samsung galaxy maar een Motorola E6 Play. Nieuw 100 euro.

Of dacht je echt serieus dat ik dat meende, dat je wel een pennetje van je processor kan ombuigen of verwijderen.
1 zo'n pennetje mist niemand, en je ziet er ook niks van. Er zitten er zat op.
Zijn vast niet allemaal nodig. Maar of er nog iets gaat werken betwijfel ik.

Waarom moet ik dit eigenlijk verklaren of uitleggen?
06-10-2021, 16:42 door Anoniem
Door Anoniem: Ga weer over op mijn prepaid. Ben dit gedoe zat.
Want als je prepaid doet heb je geen last van kwetsbaarheden? #plank-mis
06-10-2021, 17:23 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 06-10-2021, 17:25
En voor degene die overstappen naar een GSM.
Let er dan wel op dat het geen 2G toestellen zijn.
Dat wordt binnenkort uit gefaseerd.
Dus ik kan er hier ook vele binnenkort zo de vuilnisbak in kieperen, omdat ze niet meer werken.
Het zijn er niet veel in ieder geval met 4G.
https://www.bol.com/nl/nl/p/cat-b35-4g-ruggedized-gsm/9200000099889473/
06-10-2021, 18:28 door Anoniem
Door BertG.: En voor degene die overstappen naar een GSM.
Let er dan wel op dat het geen 2G toestellen zijn.
Dat wordt binnenkort uit gefaseerd.
Dus ik kan er hier ook vele binnenkort zo de vuilnisbak in kieperen, omdat ze niet meer werken.
Het zijn er niet veel in ieder geval met 4G.
https://www.bol.com/nl/nl/p/cat-b35-4g-ruggedized-gsm/9200000099889473/
Niet alle providers doen dat!
06-10-2021, 20:55 door Anoniem
Waarom moet ik dit eigenlijk verklaren of uitleggen?
Hoef je helemaal niet, ik probeer jou alleen maar te helpen maar even goed jou reactie.
07-10-2021, 09:35 door Anoniem
Door Anoniem:
Door BertG.: En voor degene die overstappen naar een GSM.
Let er dan wel op dat het geen 2G toestellen zijn.
Dat wordt binnenkort uit gefaseerd.
Dus ik kan er hier ook vele binnenkort zo de vuilnisbak in kieperen, omdat ze niet meer werken.
Het zijn er niet veel in ieder geval met 4G.
https://www.bol.com/nl/nl/p/cat-b35-4g-ruggedized-gsm/9200000099889473/
Niet alle providers doen dat!

Hier meer info over uitfaseren 2G (en 3G)

https://www.agconnect.nl/artikel/einde-2g-netwerk-nadert-sommige-bedrijven-te-snel
07-10-2021, 15:22 door Anoniem
Een kwartiert geleden een firmware update mogen installeren op mijn Galaxy TAB S6 Lite.

Het patchnivau is (helaas) 1 september.
Volgens mij is het voor bv samsung technisch onmogelijk om een firmware update aan te bieden zodra Google een update uitbrengt... maar wie ben ik?
17-10-2021, 14:07 door Anoniem
Dus een aanvaller kan nu root rechten krijgen maar ik zelf kan dat niet controleren omdat ik geen root admin ben. Erg veilig is dat!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.