image

Weir Group geeft winstwaarschuwing na ransomware-aanval

vrijdag 8 oktober 2021, 15:03 door Redactie, 3 reacties

De Schotse engineeringgigant Weir Group heeft een winstwaarschuwing gegeven nadat het vorige maand slachtoffer werd van een ransomware-aanval. De multinational, die 15.000 medewerkers telt en vorig jaar een omzet van 2,6 miljard dollar had, kreeg in de tweede helft van september met een ransomware-aanval te maken waarvan de gevolgen nog steeds merkbaar zijn.

Na ontdekking van de aanval werden de it-systemen van het bedrijf uitgeschakeld, waaronder de Enterprise Resource Planning (ERP)- en engineeringapplicaties. "Maatregelen om onze infrastructuur en data te beschermen zorgden voor een grote maar tijdelijke verstoring, maar we wisten de impact voor onze klanten te beperken", stelde ceo Jon Stanton. De uitgeschakeld applicaties worden nu geleidelijk weer gestart.

De maatregelen die het bedrijf vanwege de aanval nam hadden gevolgen voor productie en leveringen aan klanten die uitgesteld moesten worden. Daardoor zal Weir naar verwachting ruim 68 miljoen dollar omzet in het derde kwartaal mislopen. Deze omzet verwacht het bedrijf in het vierde kwartaal goed te maken, maar daarentegen zal een deel van de omzet van het vierde kwartaal naar 2022 verschuiven. Volgens Weir blijkt uit voorlopig onderzoek dat er geen persoonlijke informatie of gevoelige data is gestolen of versleuteld.

Reacties (3)
08-10-2021, 15:56 door Anoniem
Dit artikel: Na ontdekking van de aanval werden de it-systemen van het bedrijf uitgeschakeld
- Of is het andersom, en werd door de uitschakeling van de it-systemen van het bedrijf de aanval "ontdekt" ?
- Is er een ransom betaald?
Dit artikel: De uitgeschakelde applicaties worden nu geleidelijk weer gestart
- Worden de applicaties nu gedecrypt met de gekochte ransomware-sleutel, of is er geen ransom betaald en worden de niet-aangetaste backups teruggezet?
- Hoe zijn de aanvallers binnen gekomen?
- Welke ransomware is aangetroffen?
- Welke IoC indicators of compromise kan "Weir Group" delen met de rest van de wereld?
Zonder adequate aanvulling is deze winstwaarschuwing een raar verhaal.
- "Weird story" bij de Weir Group.
10-10-2021, 12:13 door Anoniem
Op deze schaal (68 meloen schade) vind ik dat het meer op het niveau van geheime diensten hoort te liggen. Zowel om even heel discreet zeker te weten of die 68 meloen wel klopt, alsook om heel discreet ergens heel lelijk op vingers te tikken. Tenslotte mogen en kunnen zukke gasten net effies wat meer. Waar zit die James Bond, of zit die soms alweer bij de kapper voor filmopnames?
11-10-2021, 07:43 door Anoniem
Het gaat er steeds meer op lijken dat gecoordineerde ransomware aanvallen de BBB-reorganisatie van onze economie dienen te "bevorderen". Net als de plofkraken voor het terugdringen van bank-filialen en ATM's (flappentappen) zorgde .

Er is rondom de ganse globe iets sinisters in gang gezet. Heel veel mensen zijn blind voor de overduidelijke patronen (wanneer was dit er eerder te zien 1925/1929 Big Krach). De jaren 1933-1947 weerspiegelen zich als economisch patroon thans.

Manipulatie en geen werkelijk doorgrijpen naar de daders om het fenomeen ransomware nu eens voorgoed uit de wereld te bannen. De bitcoin-molens net als betonmolens draaien overuren. De energie is navenant peperduur. De voedselvoorziening hapert vanwege het opmeten van ieders CO2-print. Er dreigt een dark-ransomware-winter en een ongekende recessie, die de bevolkingen rijp moeten maken om dit allemaal te aanvaarden als het "nieuwe normaal".

Om met de vorige poster te spreken, Bond's opponent, professor Klaus Schwab, heeft het goed voor elkaar en de rest hobbelt mee. Toch zien velen niet hoe of ze gemanipuleerd worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.