image

1Password laat gebruikers wachtwoorden via link met anderen delen

woensdag 13 oktober 2021, 14:59 door Redactie, 8 reacties

1Password heeft een nieuwe feature geïntroduceerd waardoor gebruikers al hun wachtwoorden via een link met anderen kunnen delen, ook al maken die geen gebruik van de wachtwoordmanager. Gebruikers kunnen in hun wachtwoordkluis een wachtwoord selecteren dat ze met een ander of meerdere personen willen delen.

Vervolgens moet van deze personen het e-mailadres worden opgegeven, waarna er een link voor het delen van het wachtwoord wordt gegenereerd. Deze link kan de gebruiker met de personen in kwestie delen. De ontvanger van de link moet nu op de website van 1Password zijn e-mailadres opgeven. Wanneer dit adres overeenkomt met het e-mailadres dat de gebruiker heeft opgegeven, wordt er een verificatiecode verstuurd. Met deze verificatiecode kan het gedeelde wachtwoord op de website van 1Password worden bekeken.

Gebruikers kunnen aangeven hoelang de link geldig blijft. Standaard is dit zeven dagen, maar kan ook worden aangepast naar dertig dagen, veertien dagen, één dag of wanneer het wachtwoord is bekeken. Ontvangers krijgen alleen het wachtwoord te zien op het moment dat het werd gedeeld. Waarna het wachtwoord hierna wordt aangepast zal de ontvanger het nieuwe wachtwoord niet te zien krijgen.

Image

Reacties (8)
13-10-2021, 16:04 door Anoniem
Wachtwoorden delen met anderen... okeeej.
Hoe lang tot dit gebruikt wordt bij phishing?
13-10-2021, 16:27 door Anoniem
Dus na de periode dat je het wachtwoord hebt gedeeld, kun je die gelijk veranderen. Aangezien je niet kunt weten of de persoon waarmee je het wachtwoord hebt gedeeld deze niet al ergens anders heeft opgeslagen. En de vraag is natuurlijk waarom zou je een wachtwoord van een account willen delen.
13-10-2021, 19:22 door Anoniem
Door Anoniem: Dus na de periode dat je het wachtwoord hebt gedeeld, kun je die gelijk veranderen. Aangezien je niet kunt weten of de persoon waarmee je het wachtwoord hebt gedeeld deze niet al ergens anders heeft opgeslagen. En de vraag is natuurlijk waarom zou je een wachtwoord van een account willen delen.
Ja ze geven een WiFi wachtwoord als voorbeeld om een beetje te suggereren dat het onschuldig is.
Maar een WiFi wachtwoord sla je helemaal niet op in een password manager, en bovendien zijn er al zat andere mogelijkheden om die snel te delen, meer zelfs dan veel mensen zouden willen!
Dus daar gaat het niet om.
Wat voor wachtwoord zou je dan WEL willen delen via zo'n onhandig mechanisme?
Is het niet handiger iedereen een eigen wachtwoord te geven?
13-10-2021, 20:28 door Anoniem
Kan je als 1password altijd zeggen dat het de gebruiker is geweest die door onzorgvuldigheid toegang heeft gegeven tot de data. Of een hacker die het heeft onderschept, of een tussenpersoon in the middle. Ons producr is robuust het is de gebruiker die het heeft gedaan.
14-10-2021, 08:45 door Anoniem
Door Anoniem: Ja ze geven een WiFi wachtwoord als voorbeeld om een beetje te suggereren dat het onschuldig is.
Maar een WiFi wachtwoord sla je helemaal niet op in een password manager

Waarom zou je een wachtwoord-manager alleen gebruiken voor wachtwoorden die je op websites gebruikt, en niet voor andere wachtwoorden? Omdat je 'm dan niet automatisch kan laten invullen, moet je al je andere wachtwoorden maar in een wordbestandje opslaan?
14-10-2021, 13:13 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ja ze geven een WiFi wachtwoord als voorbeeld om een beetje te suggereren dat het onschuldig is.
Maar een WiFi wachtwoord sla je helemaal niet op in een password manager

Waarom zou je een wachtwoord-manager alleen gebruiken voor wachtwoorden die je op websites gebruikt, en niet voor andere wachtwoorden? Omdat je 'm dan niet automatisch kan laten invullen, moet je al je andere wachtwoorden maar in een wordbestandje opslaan?

WiFi wachtwoorden zei ik. Die worden in gangbare operating systems al heel lang met een aparte wachtwoordmanager
opgeslagen (in de WiFi connectie manager), die hoef je niet in een andere wachtwoordmanager te zetten.
En die worden als je niet uitkijkt al automatisch gedeeld met "je vrienden", en je kunt er als je ergens op een widget klikt
een QR code van laten tonen die iemand anders dan weer kan scannen.
Kortom helemaal niet nodig om die te delen met een systeem als 1Password waarbij je nog door tig hoepels moet
springen zoals je in dat artikel leest.
17-10-2021, 15:06 door Anoniem
Stel ik ben een crimineel - ik wil paswoorden oogsten, dan is deze functie toch een natte droom?
Met een eenvoudig in een te draaien scriptje kan je paswoorden "lenen" zoveel u maar wil!
En uw bank? Tja - u heeft uw codes gedeeld mijnheer - via 1Password - dat had u maar niet moeten doen. U is beroofd en u zit diep in de shit - how sad!
18-10-2021, 13:13 door hanspaint
Aan de mogelijkheid om een password te kunnen delen is op zich niets verkeerd. Je moet wel weten wat je doet je bent toch geen kleuter.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.