image

Coalitie van landen bestempelt ransomware als wereldwijde dreiging

vrijdag 15 oktober 2021, 13:39 door Redactie, 3 reacties
Laatst bijgewerkt: 15-10-2021, 14:43

Ransomware is een wereldwijde dreiging met ernstige gevolgen voor economie en veiligheid, zo stellen meer dan dertig landen, waaronder Nederland, in een gezamenlijke verklaring. Die werd gegeven na afloop van een door de Verenigde Staten georganiseerd initiatief. Tijdens het Counter Ransomware Initiative stond de globale aanpak van ransomware centraal, waarbij de landen op verschillende punten willen gaan inzetten.

Zo gaat het om het vergroten van de cyberweerbaarheid en samenwerking met de private sector. Volgens de landen zijn er verschillende basale maatregelen die de kans op een succesvolle ransomware-aanval drastisch kunnen verminderen. Het gaat om het maken van offline back-ups, gebruik van sterke wachtwoorden en multifactorauthenticatie, het installeren van beveiligingsupdates en het onderwijzen van personeel om geen verdachte links en documenten te openen.

Verder willen de landen gaan inzetten op het tegengaan van het witwassen van losgeldbetalingen, het verstoren van ransomware-operaties en betere samenwerking tussen opsporingsdiensten. Daarnaast zal diplomatie worden toegepast om landen aan te pakken die ransomwaregroepen binnen hun landsgrenzen ongemoeid laten.

Reacties (3)
15-10-2021, 14:20 door Anoniem
Alles moest toch met alle geweld online? Nou, zie hier het resultaat.
15-10-2021, 16:01 door Wrebra
Door Anoniem: Alles moest toch met alle geweld online? Nou, zie hier het resultaat.

Precies...

https://www.dbnl.org/tekst/stoe002nede01_01/stoe002nede01_01_0228.php
15-10-2021, 18:42 door walmare
Vervang het woord Ransomware maar door Windows en dan nog een keer lezen. Vroeger zei men al dat de kwaliteit van deze software het aanzien van IT behoorlijk in diskrediet werd gebracht. Nu levert het concreet voor miljarden aan schade op [1] omdat het blijkbaar niet is te beheren.
Tot aan degradatie van basketbal team [2] tgv microsoft update van score laptop en de dood van mensen (baby) in ziekenhuizen [3]

[1] https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/28/00-cyber-security-beeld-nederland-toegenomen-dreiging-ransomware.html
[2] https://www.techdirt.com/articles/20150327/05585830460/german-basketball-team-loses-close-match-with-microsoft-windows-update.shtml
[3] https://www.security.nl/posting/724909/Rechtszaak+in+VS+claimt+dat+baby+overleed+als+gevolg+van+ransomware-aanval
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.