image

Accenture bevestigt datalek na ransomware-aanval in augustus

maandag 18 oktober 2021, 16:28 door Redactie, 3 reacties

In augustus van dit jaar werd consultancybedrijf Accenture het slachtoffer van een aanval door de LockBit-ransomware waarbij ook gegevens zijn buitgemaakt, zo laat de onderneming in een document aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC weten. De aanvallers maakten een deel van deze data ook openbaar.

Op de dag dat de aanvallers de datadiefstal bij Accenture aankondigden meldde het bedrijf dat het alle systemen had hersteld. Er werd echter niets gemeld over de gestolen data. In het 10K-formulier voor de Securities and Exchange Commission (SEC) laat Accenture weten dat het in augustus "ongewone activiteit" in één van de omgevingen ontdekte, waarbij ook bedrijfsinformatie door een "derde partij" is gestolen. "Een deel daarvan is door de derde partij openbaar gemaakt", aldus het document.

Accenture is een Fortune 500-bedrijf met een omzet van ruim 44 miljard dollar in 2020. De onderneming telt 569.000 medewerkers. Een aantal dagen voor de aanval meldde Accenture nog in een blogposting dat het aantal inbraken op systemen in de eerste helft van dit jaar was verdubbeld.

Image

Reacties (3)
18-10-2021, 17:14 door Anoniem
RAAS: Ransomware-as-a-Service

A more advanced version of the LockBit ransomware operation is deliberately looking to “hire” corporate staff members, former employees, contractors, etc in order to receive help with breaching and encrypting their organization’s systems.

https://heimdalsecurity.com/blog/lockbit-ransomware-gang-is-now-looking-for-employees-and-other-insiders-to-give-them-access-to-corporate-networks/
18-10-2021, 18:08 door MiDe - Bijgewerkt: 18-10-2021, 18:21
Is Accenture niet zo'n bedrijf dat bakken geld vraagt om bedrijven te vertellen hoe ze hun cyber defense voor elkaar moeten hebben?
18-10-2021, 21:03 door Anoniem
Door MiDe: Is Accenture niet zo'n bedrijf dat bakken geld vraagt om bedrijven te vertellen hoe ze hun cyber defense voor elkaar moeten hebben?
Accenture is vooral een Microsoft partner die bedrijven vertelt dat ze beter naar windows kunnen migreren ivm security. Zie Munchen. Misschien komen er nog documenten boven water waarin we kunnen zien wie wat voor rol heeft gespeeld.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.