image

Organisaties vragen overheden om te stoppen met ondermijnen van encryptie

vrijdag 22 oktober 2021, 13:41 door Redactie, 4 reacties

Gisteren was het Global Encryption Day en meer dan honderdvijftig burgerrechtenbewegingen, mensenrechtenorganisaties en bedrijven, waaronder Apple en Facebook, grepen de gelegenheid aan om een verklaring te ondertekenen waarin overheden wereldwijd worden opgeroepen om te stoppen met het ondermijnen van encryptie.

Volgens de organisaties helpt sterke encryptie om mensen, hun informatie en communicatie tegen criminelen en vijandige overheden te beschermen. "Sommige overheden en organisaties willen encryptie verzwakken, wat een gevaarlijk precedent schept die de veiligheid van miljarden mensen wereldwijd in gevaar brengt. Acties in het ene land die encryptie ondermijnen bedreigen ons allemaal", zo laat de verklaring weten.

De organisaties doen een beroep op overheden en de private sector om alle initiatieven waarbij encryptie wordt ondermijnd te stoppen. In plaats daarvan moeten overheden met beleid komen dat het wereldwijde gebruik van sterke encryptie versterkt en bevordert. "Sterke encryptie is een essentieel middel voor een veiligere wereld voor iedereen."

De verklaring is onder andere ondertekend door Apple, de Electronic Frontier Foundation, Facebook, Privacy International, ProtonMail, het Tor Project en het World Wide Web Consortium (W3C).

Reacties (4)
22-10-2021, 14:06 door Anoniem
Grappig dat Apple dit ondertekend.
22-10-2021, 15:32 door Anoniem
Door Anoniem: Grappig dat Apple dit ondertekend.
Hilarisch dat Facebook dit ondertekend. /s
22-10-2021, 20:28 door karma4 - Bijgewerkt: 22-10-2021, 20:28
Als de sleutel niet bij de gebruiker is, dan is er geen sprake van end to end encryptie. Daarmme is er geen aanval op encryptie
23-10-2021, 10:43 door Anoniem
Snowden waarschuwt, dat als men toestaat dat autoriteiten (in wezen Big Tech, DARPA & ,diensten) encryptie verzwakken, er mensenlevens te betreuren zullen zijn. Wie zijn encryptie opgeeft heeft meer dan lijf en goed te vrezen, dan dooft het licht op de infrastructuur. Laten we hen winnen?
#sockpuppet
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.