image

CoinMarketCap onderzoekt lekken van 3,1 miljoen e-mailadressen gebruikers

maandag 25 oktober 2021, 09:52 door Redactie, 0 reacties

CoinMarketCap, een populaire website met koersen, handelsvolume en andere informatie over cryptovaluta, onderzoekt hoe 3,1 miljoen e-mailadressen van gebruikers op internet terecht zijn gekomen. Onlangs bleek dat op verschillende fora 3,1 miljoen e-mailadressen met accounts op CoinMarketCap werden verhandeld.

Hoewel de e-mailadressen overeenkomen met CoinMarketCap-accounts is het onduidelijk hoe ze zijn verkregen. In een verklaring stelt CoinMarketCap dat er inderdaad een correlatie is tussen de e-mailadressen en gebruikers, maar dat er geen aanwijzingen zijn gevonden dat die via de servers van de website zijn bemachtigd. Er is nu een onderzoek ingesteld en CoinMarketCap zegt met meer informatie te zullen komen zodra het beschikbaar is.

De 3,1 miljoen e-mailadressen zijn toegevoegd aan Have I Been Pwned. Via de zoekmachine kunnen gebruikers kijken of hun gegevens in bekende datalekken voorkomen. Van de gelekte e-mailadressen was 99 procent al via een ander datalek bij Have I Been Pwned bekend.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.