image

Medisch AI-bedrijf lekt miljoenen records met patiëntgegevens online

donderdag 28 oktober 2021, 15:38 door Redactie, 3 reacties

Een Amerikaans bedrijf dat kunstmatige intelligentie medische dossiers laat analyseren om beter geschikte patiënten voor klinische studies te vinden heeft door een onbeveiligde database honderden miljoenen records gelekt. Naast interne gebruikersnamen en wachtwoorden bevatte de database ook zeer gevoelige informatie over patiënten. Zo ging het om de notities van artsen over de aandoening en situatie van patiënten en hun behandeling.

"De artsennotities bevatten intieme details van de patiënt zijn ziekte, behandeling, medicatie, familie, sociale en zelfs emotionele problemen. Dit waren zeer volledige beschrijvingen en het was verrassend hoeveel kleine details erin de notities stonden", zegt beveiligingsonderzoeker Jeremiah Fowler die de database van Deep6.AI ontdekte.

De ruim 68 gigabyte grote database van Deep6.AI bevatte meer dan 886 miljoen records en was zonder wachtwoord voor iedereen op internet toegankelijk. Fowler waarschuwde het bedrijf, waarop de toegang tot de database niet veel later werd beperkt.

Image

Reacties (3)
28-10-2021, 16:09 door Anoniem
Daar zou toch op zijn minst een boete maar nog beter een gevangenisstraf op moeten komen te staan. Gewoon even authenticatie vergeten en aan internet hangen....
28-10-2021, 18:35 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Daar zou toch op zijn minst een boete maar nog beter een gevangenisstraf op moeten komen te staan. Gewoon even authenticatie vergeten en aan internet hangen....

Ach, daar komt toch niemand achter, achter dat IP-adres? Oeps...
29-10-2021, 20:29 door Anoniem
dit is het resultaat van een hele trein aan kleine woopsies, lastig om daar iemand voor naar de gevangenis te sturen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.