image

Amerikaan aangeklaagd voor illegaal streamen via gestolen inloggegevens

maandag 1 november 2021, 11:14 door Redactie, 0 reacties

In de Verenigde Staten is een dertigjarige Amerikaan aangeklaagd voor het illegaal streamen van sportwedstrijden van de MLB, NBA, NFL en NHL door middel van gestolen inloggegevens van legitieme gebruikers. Eén van de sportcompetities zou hierdoor drie miljoen dollar schade hebben geleden, zo stelt het Amerikaanse ministerie van Justitie. De competities bieden abonnementen waarmee gebruikers tegen betaling de mogelijkheid hebben om wedstrijden live te bekijken.

Volgens de aanklacht beheerde de Amerikaan van 2017 tot en met augustus 2021 een streamingwebsite waarop live wedstrijden van onder andere de MLB, NBA, NFL en NHL tegen betaling werden gestreamd. Voor het streamen maakte de man volgens de aanklacht gebruik van gestolen inloggegevens van legitieme gebruikers van de streamingwebsites van de eerder genoemde sportcompetities.

Daarnaast zou de man baseballorganisatie MLB hebben afgeperst. Hij dreigde vermeende kwetsbaarheden in de internetinfrastructuur van de MLB te openbaren tenzij de organisatie hem 150.000 dollar zou betalen. De Amerikaan is onder andere aangeklaagd voor het opzettelijk toegang verkrijgen tot een beveiligde computer voor het plegen van fraude, illegale digitale uitzendingen en afpersing.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.