image

Politie houdt derde verdachte aan voor frauduleuze vaccinatieregistraties

vrijdag 5 november 2021, 10:11 door Redactie, 13 reacties

De politie heeft een derde verdachte aangehouden op verdenking van de handel in frauduleuze vaccinatieregistraties. Het gaat om een 52-jarige vrouw die net als twee eerder aangehouden vrouwen werkzaam is bij een artsenpraktijk in Amsterdam. Volgens de politie hielpen de vrouwen, waarvan er twee doktersassistenten zijn, tientallen mensen aan een vaccinatiebewijs zonder dat deze mensen daadwerkelijk gevaccineerd waren.

Per vaccinatiebewijs zouden de vrouwen een geldbedrag van tussen de 500 en 1000 euro hebben ontvangen. Door het invoeren van niet-gevaccineerde personen in het registratiesysteem is het voor deze mensen mogelijk een qr-code te genereren. Ook ontvingen ze een ingevuld vaccinatiepaspoort met stempels van de dokterspraktijk, aldus de politie, die verder onderzoek doet naar klanten die een frauduleuze vaccinatieregistratie kochten.

Reacties (13)
05-11-2021, 10:28 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 05-11-2021, 10:30
En hoeveel mensen lopen er rond die door geen enkele test meer heenkomen maar wel hun groene vinkje hebben die ze nooit meer kwijt raken.
De betekenis daarvan staat gelijk aan iemand die er blijkbaar geld voor over had.
O nee, dat groene vinkje is een bewijs dat je braaf de regering opdrachten hebt uitgevoerd en dus eigenlijk een brave burger bent die goed heeft leren luisteren.
Die andere niet, dus die krijgen geen goedkeuring.
Ook al hebben ze anti stoffen opgebouwd omdat ze al een keer ziek zijn geweest.
Die moeten eerst maar eens goed leren luisteren.
05-11-2021, 10:42 door Anoniem
Hoe harder er tegen die QR-code en de fraudegevoeligheid ervan geschopt wordt, hoe eerder er een 'veilig' en 'sluitend' alternatief wordt geboden door de overheid. Helaas natuurlijk ten koste van privacy en bewegingsvrijheid (van me name de 'risicogroepen')
05-11-2021, 10:47 door buttonius
Door BertG.: En hoeveel mensen lopen er rond die door geen enkele test meer heenkomen maar wel hun groene vinkje hebben die ze nooit meer kwijt raken.
De betekenis daarvan staat gelijk aan iemand die er blijkbaar geld voor over had.
O nee, dat groene vinkje is een bewijs dat je braaf de regering opdrachten hebt uitgevoerd en dus eigenlijk een brave burger bent die goed heeft leren luisteren.
Die andere niet, dus die krijgen geen goedkeuring.
Ook al hebben ze anti stoffen opgebouwd omdat ze al een keer ziek zijn geweest.
Die moeten eerst maar eens goed leren luisteren.
Wat een wartaal... Misschien moet BertG zijn reacties wat beter nalezen voordat hij ze post.

Natuurlijk moet de politie nu actief op zoek naar de mensen die een valse coronapas hebben. Deze personen zijn schuldig aan omkoping en hoogstwaarschijnlijk aan fraude doordat ze ten onrechte de coronapas hebben gebruikt.

Dat er nu enkele mensen rondlopen die ten onrechte een groen vinkje krijgen bij een coronapas controle is niet goed voor het vertrouwen in de werking van die app, en ook niet goed voor de volksgezondheid, maar het is ook niet het einde van de wereld.
Die paar fraudeurs vallen wel zo ongeveer weg tussen de honderden mensen die ondanks twee vaccinaties (en dus een groen vinkje) toch COVID-19 krijgen en dan enkele dagen besmettelijk kunnen zijn.
05-11-2021, 11:13 door Bitje-scheef
Mooi hé die eigen verantwoordelijkheid.
05-11-2021, 11:49 door [Account Verwijderd]
Zolang gevaccineerde andere nog steeds kunnen besmetten, zijn ze dus besmettelijk en halen ze geen 1 test negatief.
Alleen ze hoeven zich niet meer te laten resten.
05-11-2021, 12:16 door Briolet - Bijgewerkt: 05-11-2021, 12:19
Door BertG.: Zolang gevaccineerde andere nog steeds kunnen besmetten, zijn ze dus besmettelijk en halen ze geen 1 test negatief.
Alleen ze hoeven zich niet meer te laten resten.

Maar zo werkt de hele besmettingsleer. Niets is 100% omdat elk mens anders is. Je kunt alleen zeggen dat de gevaccineerden als groep minder besmettelijk zijn. Je moet in grote getallen kijken. Voor groepsimmuniteit hebben we ook geen 100% vaccinatie nodig.

In de meeste regio's hebben we ook ongeveer groepsimmuniteit. Het probleem is dat er plaatsen/wijken zijn waar de vaccinatiegraad zo laag is dat het virus daar nog steeds kan uitbreiden en daardoor toch weer mensen in de omgeving kan besmetten.

Maar terug tot de huidige zaak. Ik hoop dat deze drie personen een straf krijgen die vergelijkbaar zwaar is als roekeloos rijden met een auto, omdat ze door hun gedrag de gezondheid van hun medemens in gevaar brengen.

Vanaf 1 januari 2020 zijn er zwaardere straffen voor roekeloosheid in het verkeer.
Wanneer men zich schuldig maakt aan dit rijgedrag kan de rechter een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar of een geldboete van € 21.750 opleggen, naast een eventuele taakstraf en/of een ontzegging van de bevoegdheid tot het besturen van motorrijtuigen.
05-11-2021, 12:45 door Anoniem
Door BertG.: Ook al hebben ze anti stoffen opgebouwd omdat ze al een keer ziek zijn geweest.

Dan kun je een herstelbewijs regelen, en dan krijg je als niet-gevaccineerde alsnog een groen vinkje.

U heeft recht op een bewijs dat u bent hersteld van corona. Dat gebruikt u dan als coronatoegangsbewijs binnen Nederland, om op reis te gaan binnen Europa of voor uw terugreis naar Nederland.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/herstelbewijs
05-11-2021, 13:37 door Bitje-scheef
Door BertG.: Zolang gevaccineerde andere nog steeds kunnen besmetten, zijn ze dus besmettelijk en halen ze geen 1 test negatief.
Alleen ze hoeven zich niet meer te laten resten.

Dat klopt, maar iemand die gevaccineerd is (op dit moment) is veel korter besmettelijk dan iemand die als nieuw Covid19 besmet raakt. Iemand met een vaccinatie heeft op meerdere fronten een voorsprong op een ongevaccineerd persoon (mits deze geen Covid19 besmetting heeft gehad).
05-11-2021, 15:43 door Anoniem
Door BertG.: Zolang gevaccineerde andere nog steeds kunnen besmetten, zijn ze dus besmettelijk en halen ze geen 1 test negatief.
Alleen ze hoeven zich niet meer te laten resten.
Het hele systeem van maatregelen is gebaseerd op statistiek. Daarom kun je ook geen enkele maatregel hard verdedigen, zoals soms wel verwacht wordt van de regering. "ja maar als je op een terras mag zitten zonder test waarom moet je dan wel een test gedaan hebben als je naar het toilet gaat", dat soort dingen. Daar kun je eindeloos over door neuzelen.
Het enige waar het om gaat is om statistisch het aantal besmettingen terug te brengen tot een of ander vooraf bepaald getal, 5000 per dag ofzo, waarvan bekend is dat er in dat geval minder dan een ander vooraf bepaald getal, 10 ofzo, opnames op de intensive care volgen. En dat getal is weer berekend op basis van de capaciteit van de intensive care.
Maar je kunt dus nooit een punt maken met claims als "ook gevaccineerden kunnen iemand besmetten", daar gaat het niet over, het gaat over de statistische kans dat er besmettingen zijn.
05-11-2021, 17:18 door Anoniem
https://www.meldpuntvaccinatiedwang.nl/
06-11-2021, 10:07 door [Account Verwijderd]
Letten we even op gevaccineerden. !!!!!!!

Het urgentiebesef onder de burger is nog niet groot genoeg, dus komt het demissionair kabinet met een verscherpt ‘streng’ testadvies voor gevaccineerden. Eerder was het zo dat gevaccineerden zich niet hoefden te laten testen na contact met een besmet persoon, nu heeft het kabinet het liefst dat men dit wél doet. Twee keer zelfs!
https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/11/kabinet-scherpt-testadvies-aan-gevaccineerden-streng-aangeraden-om-te-testen-na-contact-met-besmet-persoon/
06-11-2021, 12:31 door Anoniem
Ach wat zegt z'n Qr code nu?

Voor een internationaal hardware security event dat onlangs plaats vond waren de internationale deelnemers verbaasd over hoe de ontvangst op Schiphol was.
Geen vragen niks laten zien gewoon doorlopen, Niemand die een mondkapje draagt op Schiphol.
Niet attent gemaakt dat hun buitenlandse vaccinatie papieren omgezet diende te worden voor een Nederlandse.

Wel gevaccineerd maar omdat Nederlandse Hotels niets met QR codes van buiten Europa kunnen geen toegang.
Huren (tijdelijk )van een gemeubileerd appartement kan echter wel. Uit eten kan niet wel buiten opeten of bezorgen.
Het event ga je naar binnen voordat er controle is.

Kan ergens wel begrijpen waarom er handel is in Qr codes. het is gewoon goedkoper dan het legaal te regelen.
06-11-2021, 23:16 door Anoniem
Is het veilig en sluitend alternatief de totale uitsluiting van ongevaccineerden en hun latere verwijdering uit de maatschappij?
Van het begin af werd toch beweerd dat vaccinatie nooit verplicht zou worden gesteld.

De glijdende schaal bewijst echter anders en er zijn zoals hierboven blijkt nogal wat beamers van deze onverzoenlijkheid.

Daarnaast wordt er een heleboel negatieve berichtgeving rond de vaccinaties
en de gevolgen nergens via de officiele kanalen verspreid.

Waarheen gaat deze voortgezette tweedeling in onze maatschappij ons voeren, Australische toestanden.
Totalitairisme onder het mom van een pandemie, die eerder een "globaal pandemonium" lijkt?

De voorstanders hebben zich vastgezet in de eigen rhetoriek en kunnen in feite "niet meer schuiven".
Het kan dus alleen maar dystopischer worden.

#corona-proxy
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.