image

ING: klanten loggen 7,1 miljoen keer per dag in op mobiel bankieren-app

maandag 8 november 2021, 10:04 door Redactie, 4 reacties

Klanten van ING loggen elke dag 7,1 miljoen keer in op de mobiel bankieren-app van de bank, zo laat ING vandaag weten. Tien jaar geleden lanceerde de bank de app, die inmiddels 5,3 miljoen gebruikers telt. Wekelijks worden er zo’n 5,3 miljoen betalingen via de app gedaan, wordt het Betaalverzoek zo’n 2,4 miljoen keer gebruikt, en wordt zo’n 9,5 miljoen keer met de mobiele telefoon in winkels betaald. Volgens de bank is de gemiddelde leeftijd van app-gebruikers 45 jaar.

Op basis van onderzoek onder ruim vijftienhonderd Nederlanders stelt ING dat bijna zestig procent van de Nederlanders een mobiel bankieren-app gebruikt voor het regelen van bankzaken. Het gaat dan met name om het controleren van het saldo (67 procent), het controleren van af- en bijschrijvingen (60 procent) en bet betalen van rekeningen (53 procent). ING verwacht dat de groei van mobiel bankieren-apps de komende jaren verder zal doorzetten.

Reacties (4)
08-11-2021, 12:50 door Anoniem
Gefeliciteerd met de resultaten van het app drammen.
08-11-2021, 14:52 door Bitje-scheef
Mijn 386SX houdt gelukkig nog stand.
08-11-2021, 15:55 door Anoniem
Kunnen ze nou eens in godsnaam de adresboek bug oplossen? Ik krijg al 4 jaar lang mijn opmerkingen bij een rekeningnummer niet opgeslagen. Heel irritant! Heb al tig meldingen via de app gemaakt en het is inmiddels bijna 2022 en er is helemaal niets gefikst.
08-11-2021, 16:30 door Anoniem
Zouden die ruim 5 miljoen mensen het volgende weten?

https://reports.exodus-privacy.eu.org/en/reports/com.IngDirectAndroid/latest
Jouw data wordt dus gedeeld met Google. En Google weet exact wie jij bent, dus het valt onder persoonsgegevens. Waar vraagt ING hier ergens toestemming voor?

Daarnaast kan ING dus altijd jouw locatie weten en jouw camera activeren.
Kan iemand mij uitleggen waarom mensen dit soort applicaties gebruiken? Waarom de AP hier niet tegen optreedt? En de politiek dit niet keihard verbiedt?
Bonusvraag aan de ING: waarom vinden jullie privacy van de klant totaal niet belangrijk?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.