image

Mozilla lanceert betaalde versie Firefox Relay met meer e-mailaliassen

dinsdag 16 november 2021, 15:33 door Redactie, 3 reacties

Mozilla heeft een betaalde versie van Firefox Relay gelanceerd die gebruikers meer e-mailaliassen biedt dan de gratis versie. Via Firefox Relay kunnen gebruikers een e-mailalias genereren om zich bijvoorbeeld op websites te registreren. Dit moet voorkomen dat e-mailadressen van gebruikers in handen van spammers, trackers en dubieuze websites komen.

Gebruikers maken via Firefox Relay een alias aan. E-mails worden via de aangemaakte alias naar het echte e-mailadres van de gebruiker doorgestuurd. De gratis versie van Firefox Relay biedt gebruikers vijf aliassen. Die kunnen zowel via de webinterface als een extensie worden aangemaakt. Per alias kan worden ingesteld of e-mails naar het echte e-mailadres van de gebruiker moeten worden doorgestuurd of dat Mozilla ze moet blokkeren.

De betaalde versie van Firefox Relay, die 0,99 dollar per maand kost, biedt een onbeperkt aantal aliassen. Daarnaast biedt het gebruikers een eigen subdomein onder mozmail.com om aliassen te creëren. Ook is het mogelijk om doorgestuurde e-mails te beantwoorden. Zowel de betaalde als gratis versie hanteren een limiet van 150kb voor e-mailbijlagen.

Mozilla laat weten dat het de inhoud van e-mails niet leest of bewaart en alle berichten, nadat ze zijn afgeleverd bij de gebruiker, worden verwijderd. Firefox Relay is alleen toegankelijk voor gebruikers die over een Firefox Account beschikken. De dienst is nu ook in het Nederlands beschikbaar.

Reacties (3)
16-11-2021, 17:04 door Anoniem
Firefox zelf zou een betaalde versie mogen zijn. Een versie die bij opstarten exact 0,0 bytes deelt met internet/derden...
Uiten dat je privacy belangrijk vindt, maar ondertussen data delen met onder andere Google.
16-11-2021, 19:16 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Firefox zelf zou een betaalde versie mogen zijn. Een versie die bij opstarten exact 0,0 bytes deelt met internet/derden...
Uiten dat je privacy belangrijk vindt, maar ondertussen data delen met onder andere Google.

Betaalde versie van Firefox?... Vind ik al jaren zo m.b.t. álle webbrowsers als ik het mag zeggen.
Ooit lang, lang geleden een licentie voor iCab gehad. Prima browser was dat. Maar... ik verbaas me: het bestaat nog. Laatste versie is van augustus j.l. Dus er is toch wel een markt voor, en ja waarom niet? iedereen weet dat in de digitale wereld voor alle service die gratis is een tegenprestatie wordt verwacht van je, en ik heb hier de indruk (kan het niet testen; heb geen Mac Os meer) dat door iCab geen resources worden gebruikt voor een 'phone home' want hun verdienmodel is shareware en niet: "if it's free, you're the tradeware".
17-11-2021, 03:25 door Anoniem
Door Anoniem: Firefox zelf zou een betaalde versie mogen zijn. Een versie die bij opstarten exact 0,0 bytes deelt met internet/derden...
Uiten dat je privacy belangrijk vindt, maar ondertussen data delen met onder andere Google.
Zucht... klagen over een browser waarvan je ongeveer alles naar eigen wens in kan stellen als de default instellingen je niet bevallen. Al dan niet met plug-ins
https://restoreprivacy.com/firefox-privacy/
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.