image

Oplichter steelt bijna 30.000 euro door middel van Tikkie-fraude

woensdag 17 november 2021, 14:22 door Redactie, 2 reacties

De politie heeft vandaag een 20-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van het stelen van bijna 30.000 euro door middel van Tikkie-fraude. De verdachte heeft vermoedelijk meer dan honderd slachtoffers gemaakt. Die boden op een niet nader genoemde handelssite producten aan en werden door de man benaderd. Slachtoffers werd gevraagd om een cent over te maken, zodat de "koper" de identiteit van de verkopende partij kon controleren.

De betaallink die de oplichter verstuurde wees naar een phishingsite. Met de gegevens die slachtoffers hier invulden kon de verdachte op rekeningen inloggen en zijn telefoon koppelen aan de rekeningen van de slachtoffers waardoor hij geld kon overschrijven, zo laat de politie weten. In totaal schreef de verdachte 47.000 euro over, maar de bank wist hiervan 17.000 euro te blokkeren. De nu bekende schade bedraagt bijna 30.000 euro.

Na aangifte van ING startte de politie het onderzoek waarbij er ruim honderd fraudedossiers vermoedelijk te koppelen zijn aan de verdachte. Die kon vandaag worden aangehouden. Zijn woning werd doorzocht om goederen en gegevensdragers in beslag te nemen die verder in het onderzoek kunnen worden gebruikt. Het onderzoek wordt voortgezet.

Reacties (2)
19-11-2021, 08:25 door spatieman
ik snap dit niet.
Er woord gigantisch voor de 1 cent tikkie fraude gewaarschuwd
waarom trappen mensen er toch iederekeer in..
21-11-2021, 13:55 door Anoniem
Ik weiger het gebruik van banking apps op mijn smartphone en ik eis van mijn banken dat er geen koppelingen met apps gemaakt mogen worden (ik leg hen dat eenzijdig op - ze weigeren dat uit te voeren, maar die weigering staat op hun eigen boodschappensysteem - dus beveiligd - en een bewijs tegen hen!).
Zo weinig mogelijk koppelingen met uw bankrekening - voor uw eigen veiligheid - niks met NFC - niks met de smartphone en als corona door is - schakel ik voor kleinere aankopen terug over op CASH! (dat laat geen sporen na - de bank mag ook niet te slim worden, want die wil ons gedrag vroeg of laat doorverkopen - daarom eis ik ook vertrouwelijkheid - en een strak veiligheidsbeleid).
Je mag niks of niemand meer vertrouwen - het zijn en het blijven bedrijven - velen op de beurs genoteerd!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.