image

'Rotterdam schond AVG met camerawagens voor handhaving coronaregels'

donderdag 18 november 2021, 10:25 door Redactie, 30 reacties

De gemeente Rotterdam heeft de AVG overtreden door mobiele camerawagens in te zetten waarmee werd gekeken of mensen de coronamaatregelen wel naleefden. Dat meldt NRC op basis van een niet openbaar rapport van de Autoriteit Persoonsgegevens. Volgens de krant wil burgemeester Ahmed Aboutaleb publicatie van het rapport tegenhouden.

Vorig jaar april kondigde Rotterdam aan dat het camerawagens ging inzetten om de coronaregels te handhaven. De auto’s zonden live beelden naar een centraal punt, waar deze werden bekeken door camera-operators en een centralist. Deze medewerkers konden wanneer dit nodig was direct schakelen met handhavers of politie. De auto's waren oorspronkelijk bedoeld om tijdens het Eurovisiesongfestival rond te rijden. Vanwege het coronavirus werden ze al in april ingezet.

De inzet van de camerawagens zorgde voor veel vragen van de gemeenteraad. Vorig jaar bleek al dat de gemeente verschillende zaken had nagelaten die voor de inzet van de auto's vereist waren, zoals het uitvoeren van een Data Protection Impact Assessment (DPIA). Met een DPIA worden de risico's in kaart gebracht en maatregelen om die te verhelpen. De Autoriteit Persoonsgegevens had vorig jaar ook al aangegeven dat de camerawagens niet op de gebruikte manier kon worden ingezet. Daarop werden de camerawagens door de gemeente van de straat gehaald.

Vervolgens besloot de gemeente de camerawagens na enige aanpassingen weer in te zetten, zonder de Autoriteit Persoonsgegevens en de gemeenteraad in te lichten. "De MCA’s zijn, na bestickering, conform dit inzetkader vanaf 26 april weer gaan rijden. Op dat moment was er nog sprake van de aanname dat geen DPIA nodig was, aangezien inzet van de MCA op een soortgelijke wijze plaatsvindt als de mobiele camera’s van de gemeente op grond van de Politiewet. Daarom is de AP niet meegenomen in de gang van zaken", aldus wethouder van Wijbenga-van Nieuwenhuizen en burgemeester Aboutaleb (pdf).

Uit onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens blijkt dat de gemeente Rotterdam bij de inzet van de camerawagens de AVG heeft overtreden. De verplichte DPIA was niet uitgevoerd, werden beelden te lang bewaard (zeven dagen) en was het filmen van burgers volgens de AP helemaal niet nodig. Handhavers in de auto's hadden hun bevindingen ook via de portofoon kunnen doorgeven. Verder hadden de camerawagens op basis van de Politiewet alleen voor een korte crisis kunnen worden ingezet en niet voor maandenlange handhaving.

Verder had de gemeente burgers extra moeten informeren over het cameratoezicht via de auto's. De Autoriteit Persoonsgegevens kan de gemeente voor het overtreden van de AVG een boete opleggen. Of dat ook zal gebeuren is nog onbekend. De toezichthouder wil volgens NRC het onderzoeksrapport al openbaar maken, maar dat is niet gebeurd. Een politiewoordvoerder laat aan de krant weten dat de Rotterdamse driehoek van burgemeester, Openbaar Ministerie en politie niet wilde instemmen met de publicatie. Aboutaleb ontkent dat hij de publicatie wil tegenhouden.

Image

Reacties (30)
18-11-2021, 11:04 door Anoniem
Mosterd ver na de maaltijd. Zo gaat er nogal eens iets onder de vloermat.
Of spreekt men over onbegrijpelijke raadsels en stijgt de verbazing alom.

Waterford (Ierland) met een zeer hoge graad aan bescherming en toch veel slachtoffers.
Toch vindt men de verklaringen niet of wil ze niet aanduiden.

Er kloppen steeds meer dingen niet, beste mensen.
Waar worden we voor "klaargestoomd"?
18-11-2021, 11:25 door Anoniem
Leuk. Dat wisten we al. En worden de verantwoordelijken nu geëxecuteerd?
Gokje: glas. plas. was.
18-11-2021, 11:41 door Anoniem
Weet u wat het mooiste is van het verhaal.
Wij betalen het ook nog eens.
Vervolgens wordt je als eerlijke hardwerkende burger gevolgd.
Er was zelfs sprake van tot achter de voordeur.
Hoever blijft dit doorgaan dan?
18-11-2021, 11:42 door Anoniem
En wie gaat er nou achter slot en grendel?
18-11-2021, 12:36 door Anoniem
Die klootzakken doen het continue. Ze zijn continue de grenzen van de wet aan het uitproberen. Gaan ze een keer te ver, tja, jammer. Volgende keer beter.

Maar wij moeten ons WEL aan de wet houden. De klootzakken!
18-11-2021, 12:44 door Anoniem
Ik ben geen complot denker maar zet toch heel veel vraagtekens bij al de volg-activiteiten (corona app etc) die de overheid momenteel aan het optuigen is. Kan het soms zijndat we (Heel eurpa) binnekort ook aan een social credit systeem word onderwordepen?
18-11-2021, 12:44 door Anoniem
Er kloppen steeds meer dingen niet, beste mensen.
Waar worden we voor "klaargestoomd"?
Dat is DE vraag? Ik weet het niet, helaas. Maar wat ik wel weet is dat het kabinet altijd vooraan staat bij elke nieuwe maatregel. Denk aan het handen wassen (werkt niet), de mondkap (werkt niet), afstand houden (werkt ook niet) de Coronapas (werkt ook niet) en nu 2G (die gaat ook niet werken). En waarom werkt het niet? Omdat ze continue "vergeten" dat het Coronavirus aerosool is en niets te maken heeft met hygiëne. Daarom werken alle maatregelen niet. En natuurlijk is het ook dat iemand die toch Corona heeft gewoon naar binnen mag en iedereen kan besmetten. Ja, ook het "vaccin" werkt niet.

Maar waar wij voor worden klaargestoomd? Dat is de vraag waar ik het antwoord graag op zou willen weten. Misschien is het wel The Great Reset?
18-11-2021, 13:16 door laptopleon
Kijk naar de cijfers. De maatregelen werken prima. Alleen al afstand houden werkte perfect.

Vaccins werken ook. Ze werken vooral niet bij mensen die geen vaccinatie hebben. Die gooien roet in het eten en gaan dan roepen dat het niet werkt.

2G is de logische stap die je al vanaf dag 1 aan kon zien komen. Maar nee, we blijven liever pappen en nathouden om iedere achterdochtige figuur te vriend te houden. Intussen loopt iedereen weer met een mondkapjes op in de supermarkt omdat een kleine minderheid bang is voor een prik. Nou, het begrip is er bij mij aardig vanaf. Dan blijven die mensen maar thuis. Zij willen tenslotte nul komma nul moeite doen en niets opgeven, nou dan is de consequentie dat je niet meer bij elkaar kan komen ook voor hen.
18-11-2021, 13:21 door Anoniem
Citaat uit het door de redactie aangehaalde NRC artikel:

De camera-auto’s waren oorspronkelijk bedoeld voor ‘crowd control’ tijdens het Eurovisie Songfestival, maar dat werd afgelast. „Dus die auto’s stonden daar maar een beetje te verstoffen. En toen zei iemand: laten we dit gebruiken voor de controles die we moeten doen”, legde de Rotterdamse loco-burgemeester Bert Wijbenga (VVD) vorig jaar uit in talkshow Op1. Volgens Wijbenga was de privacy van inwoners gewaarborgd.

Dat waren nog eens 'Andere Tijden' in Op1, in het 3de item, vanaf 16m:17s. Over de rondrijdende camera-auto's, in de hoogtijdagen van de anderhalvemeter verplichting. Toen we nog braaf en zonder vaccins massaal thuis zaten te werken, terwijl het coronavirus op de IC's en in de verpleeghuizen onder ouderen en kwetsbaren dood en verderf zaaide:

https://www.npostart.nl/op1/13-04-2020/POW_04596634
18-11-2021, 13:23 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 18-11-2021, 13:26
Gaan we er nou weer een corona discussie van maken hier?
En dan bedoel ik of die vaccins nou wel of niet goed werken.
En wie de goeie zijn en wie de foute.
Is er niet ergens nog een draadje open op deze site?
18-11-2021, 13:33 door Anoniem
Door Anoniem: Ik ben geen complot denker maar zet toch heel veel vraagtekens bij al de volg-activiteiten (corona app etc) die de overheid momenteel aan het optuigen is. Kan het soms zijndat we (Heel eurpa) binnekort ook aan een social credit systeem word onderwordepen?
Ja. Dat is het antwoord waar ik naar aan het zoeken was. Ik denk Ja.

Niet nu. Nu zijn ze bezig met 2G en als dat erdoor is, ik denk volgend jaar in de herfst, dan zal dat er wel komen denk ik.

Kijk voor de grap eens een keer naar YT. Ze negeren alle feiten die worden voorgelegd. Allemaal.

Dus ik vrees het ergste.

Wat ook helemaal duidelijk is dat ze de ouderen met rust laten. Het gaat ze 100% over de jongeren.
18-11-2021, 13:43 door Anoniem
Vaccins werken ook. Ze werken vooral niet bij mensen die geen vaccinatie hebben. Die gooien roet in het eten en gaan dan roepen dat het niet werkt.
Hoe komt het dan dat iedereen in Gibraltar is gevaccineerd, maar de ziekenhuizen toch vol lopen met corona-patiënten?
https://www.winterwatch.net/2021/08/fully-vaccinated-gibraltar-sees-2500-percent-increase-in-covid-cases-prompting-new-lockdowns/
18-11-2021, 14:45 door Anoniem
Maar wij moeten ons WEL aan de wet houden...
Weet je, ik blijf maar lachen. Eigenlijk is dat het beste voor je bloeddruk.
En laat die 'bestuurders' maar rondscharrelen hoor. Ik ga mij er niet meer druk om maken.
Ze doen toch maar wat ze willen in dit land.
18-11-2021, 16:51 door Anoniem
Komt er kritiek, dan wordt er direct een mystery-guest account hier aangemaakt
Dit alles om de zaak te debunken in het voordeel van de overheid.
In dit geval tevens hier voor de interessen van de farmaceutische internationale grootindustrie.

Alle tegengeluiden worden liefst in de kiem gesmoord en eventueel gecensureerd.

Alles wat er gebeurt is slechts op het konto van die hinderlijke en verwerpelijke ongevaccineerden te schrijven.
Da's makkelijk zat. Tweedeling bevorderen en veder haat zaaien dus.

De digitale BOA's in dienst van ..... zijn er goed in.

#corona-proxy
18-11-2021, 17:40 door karma4 - Bijgewerkt: 18-11-2021, 17:42
Door Anoniem: Leuk. Dat wisten we al. En worden de verantwoordelijken nu geëxecuteerd?
Gokje: glas. plas. was.
Die corona overtreders hebben bij zieke te wel meer problemen Wel triest dat de werkelijke slachtoffers die mensen zijn die een noodzakelijke operatie niet kunnen ondergaan door de wappies.
Als je het executie argument zoekt --- dor hout -- ziet het bij de wappies.

De AP zoekt overduidelijk aansluiting bij extreem rechts. Niet voor niets zitten privacy activisten en wappies in die zelfde hoek van extreem rechts. Privacy is enkel voor zijn die meer gelijk zijn dan de gelijken.
18-11-2021, 17:43 door [Account Verwijderd]
@ Vandaag, 17:40 door karma4,

Gaat lekker met jou.
Je wilt nou zelfs wappies dood schieten.
Die ben ik nog niet tegen gekomen in alle opmerkingen ergens over wat ze met die wappies moesten doen.
Opsluiten, afvoeren, dwingen enz.... Die ken ik wel. Maar deze........
18-11-2021, 19:49 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Die klootzakken doen het continue. Ze zijn continue de grenzen van de wet aan het uitproberen. Gaan ze een keer te ver, tja, jammer. Volgende keer beter.

Maar wij moeten ons WEL aan de wet houden. De klootzakken!

Bah die klootzakken in Rotjeknor.
Klootzak? Het moest verboden worden om klootzak te zijn!
De klootzakken!
18-11-2021, 23:12 door Anoniem
Door karma4:Wel triest dat de werkelijke slachtoffers die mensen zijn die een noodzakelijke operatie niet kunnen ondergaan door de wappies.
Dit is ook een gevolg van de politieke situatie. Nu wordt er geen grens gesteld aan het aantal dagen dat een patiënt IC-zorg krijgt. Waarom niet? In mijn ogen is te verdedigen dat elke patiënt (corona of niet) een beperkt aantal dagen IC-zorg krijgt, bijvoorbeeld vier, en daarna: stekker eruit.
Ik weet niet of ziekenhuizen dit zelf mogen beslissen of dat Den Haag dit moet regelen.
Wat ik wél weet is, dat schaarse IC-zorg nu ervoor zorgt dat de tegenstellingen in de maatschappij groter worden omdat coronapatiénten (gevaccineerde en ongevaccineerde) een onevenredig groot deel van de IC-zorg in aanmerking nemen.
Dat het vergroten of zelfs maar in stand houden van de IC-capaciteit geen prioriteit is voor de regering, doet vermoeden dat zij belang heeft bij een verdere polarisering en splijting van de samenleving. Waarom?
19-11-2021, 09:34 door [Account Verwijderd]
En wie liggen er hier dan allemaal in het ziekenhuis?
Gevaccineerden? of ongevaccineerden?
Zal wel weer weg gezet worden als wappie bericht.

https://www.ninefornews.nl/gibraltar-100-gevaccineerd-gelast-kerst-af-vanwege-exponentiele-stijging-besmettingen/
19-11-2021, 10:30 door Anoniem
Door Anoniem: In mijn ogen is te verdedigen dat elke patiënt (corona of niet) een beperkt aantal dagen IC-zorg krijgt, bijvoorbeeld vier, en daarna: stekker eruit.

De coronapatiënten die op de IC terecht komen, liggen daar gemiddeld 15 dagen. Als men na amper vier dagen van herstel de stekker er uit zou trekken, zoals jij voorstelt, dan worden ze ter dood veroordeeld. Ik zou niet graag de arts of verpleegkundige zijn die het vonnis moet voltrekken. Een hartpatiënt ligt er overigens twee dagen, maar dat ter zijde.

Door Anoniem: Ik weet niet of ziekenhuizen dit zelf mogen beslissen of dat Den Haag dit moet regelen.

Over het instellen van 'code zwart', dat triage inhoud, daartoe beslist de minster van VWS in samenspraak met het voltallige kabinet. Ik zou niet graag de arts of verpleegkundige zijn. De verantwoordelijke politici komen niet naar het ziekenhuis om eigenhandig de stekkers er uit trekken. De essentiële beroepen mogen het echte werk opknappen.

Door Anoniem: Dat het vergroten of zelfs maar in stand houden van de IC-capaciteit geen prioriteit is voor de regering, doet vermoeden dat zij belang heeft bij een verdere polarisering en splijting van de samenleving. Waarom?

De enigen die garen spinnen bij het doen van provocaties, en het verder opdrijven van de ongelijkheid en tweedeling in de samenleving, dat zijn de leiders van de partijen op de uiterste rechterflank van het politieke spectrum. Daarvoor zullen zij door de kiezers uiteindelijk ter verantwoording worden geroepen.
19-11-2021, 11:01 door [Account Verwijderd]
Door BertG.: En wie liggen er hier dan allemaal in het ziekenhuis?
Gevaccineerden? of ongevaccineerden?
Zal wel weer weg gezet worden als wappie bericht.

https://www.ninefornews.nl/gibraltar-100-gevaccineerd-gelast-kerst-af-vanwege-exponentiele-stijging-besmettingen/

Wat zijn al die voorstanders nou ineens stil.
Ja, wie moet je nou nog de schuld gaan geven als 100% ze gif prik heeft opgehaald.
19-11-2021, 11:44 door [Account Verwijderd]
Hierboven eentje die zo verlegen zit om aandacht dat hij zichzelf aan het herhalen (quoten) is. En maar cocoonen over zijn gifprik en trots op zijn pet, terwijl er nu dagelijks bijna 23.000 mensen een vergiftiging oplopen; zorgwerknemers in ziekenhuizen weer op hun tandvlees lopen en de tweedeling in de samenleving zo’n bevrezende gestalte aanneemt dat de vraag opdoemt niet meer of dit tot een maatschappelijk infarct gaat leiden maar eerder wanneer.
Oh en... ook zijn veel lezers het een beetje beu altijd maar zelf een URL te moeten copy/pasten. De moeite nemen zich het gebruik van bbcodes eigen te maken is al teveel.
19-11-2021, 11:54 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 19-11-2021, 11:55
@ Ard je hebt het gewoon gelezen maar nou verder geen antwoord meer.
Ja, als 100% gevaccineerd is, wie besmet wie dan. Moeilijk, moeilijk........
Dan ga je de boel maar een beetje afleiden omdat je eigenlijk nou ook niet meer weet.
Dat doe je overigens vaker hier. Er een beetje omheen draaien dan.
19-11-2021, 15:52 door Anoniem
Door BertG.: @ Ard je hebt het gewoon gelezen maar nou verder geen antwoord meer.
Ja, als 100% gevaccineerd is, wie besmet wie dan. Moeilijk, moeilijk........
Dan ga je de boel maar een beetje afleiden omdat je eigenlijk nou ook niet meer weet.
Dat doe je overigens vaker hier. Er een beetje omheen draaien dan.

Er zijn mensen die niet snappen dat 100% gevaccineerd geen 100% garantie is om niet besmet te raken.
De effectiviteit van een vaccin is geen 100% en neemt af naarmate de vaccinatie langer geleden is.
19-11-2021, 17:46 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 19-11-2021, 17:50
Door Anoniem:
Door BertG.: @ Ard je hebt het gewoon gelezen maar nou verder geen antwoord meer.
Ja, als 100% gevaccineerd is, wie besmet wie dan. Moeilijk, moeilijk........
Dan ga je de boel maar een beetje afleiden omdat je eigenlijk nou ook niet meer weet.
Dat doe je overigens vaker hier. Er een beetje omheen draaien dan.

Er zijn mensen die niet snappen dat 100% gevaccineerd geen 100% garantie is om niet besmet te raken.
De effectiviteit van een vaccin is geen 100% en neemt af naarmate de vaccinatie langer geleden is.

Alleen al drie maal 100% in twee zinnetjes van in totaal 35 woorden is voor mij al een reden om af te haken.

Ik begrijp redelijk tot goed, en heb begrip voor wat academisch geschoolden te melden hebben, maar heb zelden begrip voor wat leken te babbelen hebben als zij weer eens ergens iets hebben opgeduikeld, en al helemaal niet (geen begrip) als aspecten uit het geheel een doorslaggevende mening vormen en kortzichtig enthousiast 'een absolute waarheid' verkondigen.

Ik acht alleen artikelen van belang die betrekking hebben op Covid-19 op sites die eindigen op de top-level domeinnaam .edu (bijvoorbeeld: https://www.hks.harvard.edu/faculty-research/policy-topics/health/covid-19-insights-and-solutions) en daar is de kous voor mij helemaal mee af.

De redactie zou indien mogelijk ook alles dat neigt naar Covid-19 meningen resoluut moeten modereren. Wat mij betreft deze post van mij ook.

----------------------------------------------------------

Edit: Enkele taal- en stijlfouten verbeterd.
19-11-2021, 18:03 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 19-11-2021, 18:06
@ Ard, je bent zeker vergeten dat je zelf niks anders doet dan een kortzichtig enthousiast 'een absolute waarheid' verkondigen.

Je doet niks anders dan er omheen te draaien om elke reactie over waar ik mee aan kom te ontwijken.
Vind je dat zelf niet een beetje lafjes inmiddels.
Als 100% gevaccineerd is, wie besmet wie dan?
19-11-2021, 18:53 door Anoniem
Door Ard van Wiersum: Hierboven eentje die zo verlegen zit om aandacht dat hij zichzelf aan het herhalen (quoten) is. En maar cocoonen over zijn gifprik en trots op zijn pet, terwijl er nu dagelijks bijna 23.000 mensen een vergiftiging oplopen; zorgwerknemers in ziekenhuizen weer op hun tandvlees lopen en de tweedeling in de samenleving zo’n bevrezende gestalte aanneemt dat de vraag opdoemt niet meer of dit tot een maatschappelijk infarct gaat leiden maar eerder wanneer. .
.

Vlak niet uit dat mensen die zich niet laten vaccineren ongelooflijk onder druk worden gezet en bedreigd worden met totale uitsluiting van de maatschappij.
Voor diegenen die zich om medische redenen niet kunnen laten vaccineren is nog wel een klein beetje begrip, hoewel afnemend, maar mensen die niet willen, worden in toenemende mate gecriminaliseerd en gedemoniseerd. Terwijl ze alleen gebruik maken van hun recht om zelf te beslissen over wat er met hun lichaam gebeurt.
Zij komen op voor deze vorm van vrijheid, die in de toekomst steeds meer onder druk zal komen te staan.
[Terwijl de groep ongevaccineerden sowieso als controlegroep voor de gevaccineerden moet blijven bestaan. Als er geen ongevaccineerden meer zijn, is elke wetenschappelijke basis voor verdere evaluering van de vaccinaties weg (bijwerkingen).]

Waar de regering van een nationale staat uiterste zorgvuldigheid in woordgebruik en redeneringen zou moeten betrachten in haar, op zichzelf legitieme, pleidooi voor vaccinatie, is déze regering volkomen doorgeschoten en heeft actief bijgedragen aan een verdere tweedeling en polarisering van de samenleving.
En doet dat nog steeds, bij een al hoge vaccinatiegraad. Door deze wijze van opereren speelt ze met vuur omdat ze de bestaande spanningen in de maatschappij aanwakkert.
Een onvergeeflijke fout van een regering, die als bestuur van een nationale staat de plicht heeft om de natie/ het volk bijeen te houden.
19-11-2021, 21:20 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 19-11-2021, 21:31
@ Vandaag, 18:53 door Anoniem,

Je vergeet 1 ding.
Dat Ard nou juist een enorme voorstander is om de mensen onder druk te zetten om ze over te halen.
wat zeg ik, overhalen, dwingen die weigeraars.
En juist dat demoniseren en criminaliseren is dan een uitstekend instrument om in te zetten.
Ze verdienen helemaal geen vrijheid meer in deze tijd.
En van een tweedeling is wel de meest mooie vorm van een natte droom van Ard om die weigeraars er onder te krijgen.
Ard is zo een beetje, en nog enkele andere hier, wel 1 van de meest fanatiekste voorstanders van die gif prik.
En als je even verder terug leest, lijkt het karma4 best een goed idee om ze zelf te executeren bij weigering.

Dit alles gaat veel verder dan je ooit voor mogelijk had gehouden in Nederland als bevolking onder mekaar.
En ergens ben ik blij dat ze er hier voor uit komen.
Dan weet ik waar ik rekening mee moet houden en met welke mensen ik te maken heb hier.
20-11-2021, 01:00 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem, 19 -11, 18:53 uur:
Door Ard van Wiersum: Hierboven eentje die zo verlegen zit om aandacht dat hij zichzelf aan het herhalen (quoten) is. En maar cocoonen over zijn gifprik en trots op zijn pet, terwijl er nu dagelijks bijna 23.000 mensen een vergiftiging oplopen; zorgwerknemers in ziekenhuizen weer op hun tandvlees lopen en de tweedeling in de samenleving zo’n bevrezende gestalte aanneemt dat de vraag opdoemt niet meer of dit tot een maatschappelijk infarct gaat leiden maar eerder wanneer. .
.

Vlak niet uit dat mensen die zich niet laten vaccineren ongelooflijk onder druk worden gezet en bedreigd worden met totale uitsluiting van de maatschappij.
Voor diegenen die zich om medische redenen niet kunnen laten vaccineren is nog wel een klein beetje begrip, hoewel afnemend, maar mensen die niet willen, worden in toenemende mate gecriminaliseerd en gedemoniseerd. Terwijl ze alleen gebruik maken van hun recht om zelf te beslissen over wat er met hun lichaam gebeurt.
Zij komen op voor deze vorm van vrijheid, die in de toekomst steeds meer onder druk zal komen te staan.
[Terwijl de groep ongevaccineerden sowieso als controlegroep voor de gevaccineerden moet blijven bestaan. Als er geen ongevaccineerden meer zijn, is elke wetenschappelijke basis voor verdere evaluering van de vaccinaties weg (bijwerkingen).]

Waar de regering van een nationale staat uiterste zorgvuldigheid in woordgebruik en redeneringen zou moeten betrachten in haar, op zichzelf legitieme, pleidooi voor vaccinatie, is déze regering volkomen doorgeschoten en heeft actief bijgedragen aan een verdere tweedeling en polarisering van de samenleving.
En doet dat nog steeds, bij een al hoge vaccinatiegraad. Door deze wijze van opereren speelt ze met vuur omdat ze de bestaande spanningen in de maatschappij aanwakkert.
Een onvergeeflijke fout van een regering, die als bestuur van een nationale staat de plicht heeft om de natie/ het volk bijeen te houden.

@ Anoniem,

Die tweedeling in de samenleving is ingegraven door het beleid van 3 x Rutte waarin het VVD adagio dat de mens maar beter moet leren voor zichzelf te zorgen een groeiend egoïsme geeft veroorzaakt in een groot deel van de Nederlandse samenleving. Veel mensen hebben de financiële mogelijkheden niet meer om goed voor zichzelf te zorgen; ook een gevolg van het uitkleedbeleid van de zorgzame samenleving dat al voorafgaand aan de eerste paarse kabinetten zijn beslag vond. Het voert hier veel te ver daar dieper op in te gaan. Het verzandt in een dispuut en brouillement waar de resources van Security.nl geen ruimte voor kunnen bieden ;-)

Feit is nu dat dit al in de vroege jaren tachtig ingezette beleid een kiem voor de tweedeling in de samenleving veroorzaakte dus decennia ver voordat iemand van Covid-19 had gehoord. De spijtig genoeg verguisde Marcel van Dam heeft die tweedeling helder onverbloemd en loepzuiver geëtaleerd in zijn documentaire "de onrendabelen." Bizar dat deze man daar kritiek op kreeg met o.a. het verwijt dat hij woont in een kapitale villa. Plomp gesteld: wat zou dat? Oud min. pres. Van Agt leeft ook in welstand. Is het daarom ridicuul dat hij overigens zeer tot ongenoegen van de Joodse gemeenschap een lans breekt voor de Palestijnse bevolking in Israel?

Enfin. Je kunt nu gevoeglijk aannemen dat de Covid-19 problematiek de tweedeling in de samenleving op de spits heeft gejaagd. Ik weet niet meer waar ik het hier schreef maar dit demissionaire kabinet zit op de collectieve blaren van de gevolgen van bijna 40 jaar onttakeling en aftakeling van solidariteit die tot op het bot is uitgekleed.
De katalysator? Een virus. Als het niet zo dramatisch was, zou je erom lachen.

Want:

Wat je ook niet moet uitvlakken is het feit dat er nu mensen met levensbedreigende kwalen, die zij zelf niet kunnen mitigeren (we zitten op een IT site...) voor een behandeling worden afgebeld omdat andere zieken die hun kwaal wel hadden kunnen mitigeren - door zich te laten vaccineren tegen Covid -19 - de grens van de zorgcapaciteit veroorzaken.

En dan spring ik van de hak op een 'vergeten" tak:

Wat ik telkens weer mis is aandacht voor het feit dat de zorgmedewerkers zo ongeveer als de slaven van behoeftig Nederland worden gezien. Motivatie: Voorafgaande aan de eerste vaccinatierondes was er zelfs even sprake van hen als laatste voor een vaccinatie op de planning te zetten.
Hoe verzin je het als Ministerie van Volksgezondheid en Welzijn?! De luttele overweging alleen is toch al ronduit 'van het padje!'
Dus: Wie realiseert zich voldoende behalve zijzelf dat als nu de zorg instort Nederland op het randje van de beschaving balanceert? Iemand met een vinger in de lucht? Let wel: In een beschaafde samenleving creperen mensen niet thuis of op de parkeerplaats van een ziekenhuis. Iets om ook eens over na te denken maar - en hier kom ik op mijn adagio:
Het egoïsme is zo vergevorderd en diepgeworteld in onze breinen door de van overheidswege gepropageerde en opgelegde zelfredzaamheid dat ik bevreesd ben dat dit egoïsme de introspectie, empathie en solidariteit al zo hartgrondig heeft ondermijnt/verpest dat het wel een generatie zal duren om die humane kant weer te laten opbloeien in ons.
20-11-2021, 06:39 door [Account Verwijderd]
@ Ard, hou toch op man.
Het woord corona hoeft maar voorbij te komen en jij bent de eerste om tweedeling te creëren.
Maar je bent de enige niet hier.Misschien wel daarom. Dan hoor je tenminste nog ergens bij.
Door iedereen die er anders over denkt dan Ard aan te vallen of te beschuldigen van alle ellende die er heerst.
En weet je waar deze regering wel geld voor over had.
Ja, zelf voor de zorg. Maar dan wel in Afghanistan.
https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/11/compleet-krankzinnig-geen-geld-voor-de-zorg-maar-wel-voor-salaris-van-zorgpersoneel-afghanistan/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.