image

Panasonic onderzoekt datalek na ongeautoriseerde toegang tot fileserver

maandag 29 november 2021, 15:21 door Redactie, 1 reacties

Panasonic onderzoekt een datalek nadat een aanvaller toegang tot een fileserver van de elektronicagigant kreeg. In een melding laat het bedrijf weten dat het de ongeautoriseerde toegang op 11 november ontdekte (pdf), maar veel details worden niet gegeven. Volgens de Japanse publieke omroep NHK had de aanvaller bijna vijf maanden toegang tot de server voordat die werd opgemerkt.

Panasonic stelt dat de aanvaller data op de filesever heeft benaderd. Op dit moment wordt onderzocht of het om persoonlijke informatie gaat en/of gevoelige bedrijfsgegevens. Het incident is bij de relevante autoriteiten gemeld. Daarnaast zegt het bedrijf maatregelen te hebben genomen, waaronder het voorkomen van externe toegang tot het eigen netwerk.

Reacties (1)
30-11-2021, 22:06 door Anoniem
Ahem,
Deze Panasonic?

https://english.kyodonews.net/news/2021/11/41bec2615cbb-panasonic-develops-cyber-security-system-for-internet-connected-cars.html
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.