image

RIVM waarschuwt voor malafide e-mail over aanvragen van corona-sneltest

maandag 6 december 2021, 15:42 door Redactie, 4 reacties

Het RIVM waarschuwt internetgebruikers voor een malafide e-mail die uit naam van de organisatie wordt verstuurd en het aanvragen van een corona-sneltest als onderwerp heeft. Volgens het bericht heeft een aantal mensen in de buurt van de ontvanger zich op corona laten testen en is positief getest. Om verdere verspreiding te voorkomen wordt de ontvanger gevraagd een kosteloze corona-sneltest aan te vragen.

De link in de e-mail wijst naar een website die om bankgegevens vraagt, zo laat het RIVM weten. De organisatie stelt dat het geen berichten verstuurt over (mogelijke) besmettingen in de buurt en nooit zal vragen om bankgegevens. Het RIVM roept mensen op die het bericht hebben ontvangen om de links niet te openen, het genoemde telefoonnummer niet te bellen en de e-mail direct te verwijderen.

Image

Reacties (4)
07-12-2021, 08:38 door Korund - Bijgewerkt: 07-12-2021, 08:39
Niet op naam ("heer/mevrouw"), geen details ("in de buurt"), taalfouten ("plaatst")... de klassieke kenmerken van een hoax/phishing e-mail.
07-12-2021, 08:49 door spatieman
omg, dat reply email adres..
als je dan geen belletjes gaat rinkelen dan vraag je er gewoon om, sorry...
07-12-2021, 08:59 door Anoniem
En ook, hoe komen ze aan je email gegevens in combinatie met je woongegevens? Heb je zelf niet je email adres opgegeven bij de RIVM, dan kunnen ze hier niet over beschikken.
07-12-2021, 10:35 door Anoniem
Door Anoniem: En ook, hoe komen ze aan je email gegevens in combinatie met je woongegevens? Heb je zelf niet je email adres opgegeven bij de RIVM, dan kunnen ze hier niet over beschikken.

Wat is dit nu voor non comment.
Ik kan prima bij een stroom leverancier data sets gebruiken voor dit soort mailing te sturen...
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.