image

WhatsApp introduceert optie voor standaard laten verdwijnen van berichten

maandag 6 december 2021, 17:37 door Redactie, 7 reacties

WhatsApp heeft een nieuwe optie geïntroduceerd waardoor gebruikers kunnen instellen dat berichten in nieuwe chats voortaan standaard na een bepaalde tijd verdwijnen. Daarnaast krijgen gebruikers meer opties om te kiezen wanneer dit moet gebeuren. Dit moet gebruikers volgens WhatsApp meer controle en privacy over hun berichten geven.

Vorig jaar lanceerde WhatsApp berichten met een "vervaldatum" die na zeven dagen uit de chatapp verdwenen. Vanaf vandaag kunnen gebruikers voor alle nieuwe chats instellen dat berichten standaard na een opgegeven periode verdwijnen. Daarbij kan er worden gekozen uit 24 uur, 7 dagen of 90 dagen.

De nieuwe feature is optioneel en verandert of verwijdert niets van bestaande chats. Wanneer gebruikers het standaard verwijderen van berichten instellen wordt dit in de berichten van de chat getoond, zodat andere gebruikers weten dat de berichten uiteindelijk verdwijnen.

Berichten opslaan

WhatsApp waarschuwt dat de ontvangende partij nog wel allerlei mogelijkheden heeft om het bericht op te slaan of te bekijken. Wanneer de ontvangende gebruiker WhatsApp bijvoorbeeld zeven dagen niet heeft geopend zal het bericht verdwijnen, maar blijft de preview van het bericht zichtbaar totdat WhatsApp is geopend.

Wanneer er op een "bericht met vervaldatum" wordt gereageerd verschijnt het initiële bericht als quote in de reactie en kan na zeven dagen zichtbaar blijven. Ook bij het doorsturen van een bericht naar een chat waar berichten met vervaldatum staan uitgeschakeld zal het bericht in de doorgestuurde chat niet na zeven dagen verdwijnen.

Bij het maken van een back-up, voordat het bericht is verdwenen, zal het bericht in de back-up worden meegenomen. Bij het terugzetten van de back-up zullen de berichten met vervaldatum echter automatisch worden verwijderd. Daarnaast kunnen ontvangende gebruikers een foto of screenshot van het bericht maken voordat het verdwijnt of de inhoud kopiëren en opslaan. WhatsApp adviseert om de functie alleen met "betrouwbare personen" te gebruiken.

Image

Reacties (7)
06-12-2021, 18:44 door Anoniem
Vandaag? Ik zie niets.
06-12-2021, 18:44 door Anoniem
False sense of security.
07-12-2021, 00:01 door Anoniem
Moeten ze ook eens met hun user conditions doen! Dat je ze voor de rechter sleept en ze dan zelf hun eigen voorwaarden gedieliet hebben.

Soit. Wanneer smijten we die individu-bezetters eindelijk eens ons vrij Europa uit? Dat hoort eigenlijk de vraag te zijn want het begint wat te jeuken overal. Vooral op die plekken die je op Facebook niet eens mag laten zien. Misschien wel daarom juist. Ondertussen vertrouw ik dus echt Amerikanen niet meer. Niet eentje. Zelfs niet als ze zeggen dat Barbara Streisand daar woont dus dat dat wel bewijs van alle goede bedoelingen is. Opsodemieteren allemaal en neem je Barbara Streisand ook maar mee.
07-12-2021, 00:39 door Anoniem
"WhatsApp’s mission is to connect the world privately."
Proest... Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd moeten ze bij Facebook gedacht hebben...
07-12-2021, 10:42 door Anoniem
Wanneer gebruikers het standaard verwijderen van berichten instellen wordt dit in de berichten van de chat getoond, zodat andere gebruikers weten dat de berichten uiteindelijk verdwijnen.
Dit lijkt mij op zich zelf al een privacy schending, dat er bij mij na verloop van tijd berichten verdwijnen omdat de maker ze heeft weggegooid. Daar gaat weer een bewijs.
07-12-2021, 12:08 door Anoniem
Door Anoniem:
Wanneer gebruikers het standaard verwijderen van berichten instellen wordt dit in de berichten van de chat getoond, zodat andere gebruikers weten dat de berichten uiteindelijk verdwijnen.
Dit lijkt mij op zich zelf al een privacy schending, dat er bij mij na verloop van tijd berichten verdwijnen omdat de maker ze heeft weggegooid. Daar gaat weer een bewijs.
De vrijheid en de privacy van de een houdt op waar die van een ander begint.
Helaas snapt haast niemand dat meer tegenwoordig...
07-12-2021, 21:44 door Anoniem
Door Anoniem: False sense of security.

Er is inderaad geen enkele garantie.

De functie is overigens geen garantie dat je berichten geheim blijven. De ontvanger kan simpelweg een screenshot van je chat maken of verzonden foto’s en video’s opslaan, waardoor ze lokaal een back-up hebben. Reken dus niet te veel op de WhatsApp-timer, maar vraag ook je vrienden om respectvol met je privacy om te gaan.

https://www.ad.nl/tech/zo-zorg-je-ervoor-dat-vrienden-je-oude-appjes-niet-meer-kunnen-vinden~a65b1704/


Er bestaat zoiets als persoonlijke onkreukbaarheid en zelfbeheersing. Als je bang bent dat gênante of onhullende WhatsApp-berichten jaren later tegen je worden gebruikt, dan had je ze maar beter helemaal niet moeten verzenden.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.