image

Apple lanceert Android-app voor het detecteren van AirTags van stalkers

dinsdag 14 december 2021, 10:09 door Redactie, 5 reacties

Apple heeft een Android-app gelanceerd waarmee gebruikers de AirTags van stalkers kunnen detecteren. AirTags geven aan iPhones en iPads in de buurt hun locatie door, die vervolgens via de Find My-app is te achterhalen. Hiervoor maken de apparaatjes zowel gebruik van bluetooth als het Find My-netwerk. Dit netwerk maakt gebruik van Apple-apparaten in de buurt om de locatie van de AirTag door te geven.

"AirTag is ontworpen om ongewenst volgen te ontmoedigen. Om te voorkomen dat u zonder het te weten wordt gevolgd, krijgt u een melding van de Zoek mijn-app als er wordt vastgesteld dat een onbekende AirTag een tijdje met u mee beweegt. Een AirTag die langere tijd niet in de buurt is van degene die hem geregistreerd heeft, laat een geluid horen wanneer hij wordt verplaatst", aldus Apple.

Voor eigenaren van een Androidtoestel was het niet mogelijk om naar AirTags te zoeken. Daar komt met de "Tracker Detect" app verandering in. Deze app zoekt naar trackers binnen bluetooth-afstand die compatibel met Apples Find My-netwerk zijn. Het gaat dan om AirTags en andere trackers om spullen te vinden. "Wanneer je denkt dat iemand een AirTag of andere item-tracker gebruikt om je locatie te volgen, kun je een scan uitvoeren om die proberen te vinden", stelt Apple. Wanneer er een tracker wordt gevonden die minstens tien minuten in de buurt van de gebruiker is, kan die het apparaatje een geluid laten afspelen om hem te vinden.

Reacties (5)
14-12-2021, 10:37 door Anoniem
Heeft Apple al een volkslied? Zodat we dat kunnen meezingen bij het realiseren van de nieuwe wereldorde? Of mag dat ook pas als je ze te veel geld komt brengen?
14-12-2021, 10:59 door Anoniem
Dus men moet een smartphone bezitten, Bluetooth inschakelen en ook nog een App installeren om geen slachtoffer te worden van een Apple product.
14-12-2021, 11:38 door Reinder
Wat een uitstekend initiatief. Het is een algemeen bekend feit dat stalkers altijd een ruime voorraad AirTags meenemen als ze hun slachtoffers heimelijk gaan bespieden. Ik zie geen enkel gat in dit waterdichte plan.
14-12-2021, 12:37 door Anoniem
Door Reinder: Wat een uitstekend initiatief. Het is een algemeen bekend feit dat stalkers altijd een ruime voorraad AirTags meenemen als ze hun slachtoffers heimelijk gaan bespieden. Ik zie geen enkel gat in dit waterdichte plan.

Huh ?

Het is inderdaad best handig om , als stalker , een airtag bij het slachtoffer te verstoppen zodat je ze makkelijk op afstand kunt volgen .
En daar moet die app een oplossing voor zijn - dat _andermans_ airtag te lang te dicht in de buurt blijft .

Waaorm doe je zo schamper terwijl je laat zien dat je het probleem niet snapt ?
14-12-2021, 13:13 door Anoniem
Dit lijkt mij meer een marketing om de airtags betere coverage te geven. als android toestellen er ook naar zoekt en het doorgeeft aan de apple servers hebben ze een grotere coverage voor hun airtags.
Dat is als mensen met android dit installeren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.