image

Hr-dienstverlener UKG verwacht weken downtime door ransomware-aanval

dinsdag 14 december 2021, 11:13 door Redactie, 0 reacties

Bedrijven en organisaties wereldwijd kunnen door een ransomware-aanval op de Amerikaanse multinational UKG geen gebruikmaken van hun hr- en hcm-oplossingen en de downtime kan mogelijk nog weken duren. De Ultimate Kronos Group (UKG) biedt cloudoplossingen voor human capital management (hcm), human resources (hr) en personeelsmanagement.

Op 11 december werd de Kronos Private Cloud van UKG getroffen door een ransomware-aanval. Daardoor hebben klanten die van de cloudoplossing gebruikmaken geen toegang tot hun online hr- en hcm-oplossingen. "Gegeven dat het weken kan duren om de systeembeschikbaarheid te herstellen, adviseren we je om naar alternatieven voor de getroffen UKG-oplossingen te kijken", aldus het bedrijf in een bericht aan klanten.

Het gaat om UKG Workforce Central, UKG TeleStaff, Healthcare Extensions en Banking Scheduling. Voor zover bekend zijn andere UKG-oplossingen niet getroffen. Het onderzoek naar de aard en omvang van de aanval is nog gaande. Tevens heeft UKG de relevante autoriteiten ingeschakeld. Verdere details zijn niet gegeven.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.