image

Duitse overheid wil berichten op chatdienst Telegram kunnen aanpakken

dinsdag 14 december 2021, 12:16 door Redactie, 13 reacties

De Duitse overheid wil berichten op chatdienst Telegram kunnen aanpakken. Volgens de autoriteiten maken tegenstanders van de coronamaatregelen gebruik van het platform om demonstraties te organiseren. Binnen de Duitse overheid wordt daarom gekeken naar wet- en regelgeving en een Europees uniform juridisch framework om Telegram aan banden te leggen, zo meldt Duitse media.

Volgens een woordvoerder van de binnenlandse veiligheidsdienst BfV maken met name "corona-ontkenners" gebruik van Telegram om hun eigen agenda te verspreiden en te mobiliseren voor demonstraties en evenementen. Daarnaast biedt Telegram de mogelijkheid om video's, afbeeldingen en audio te delen waarmee andere mensen zijn te beïnvloeden, zo laat de woordvoerder verder weten.

De minister van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Thuringen Georg Maier stelt dat Telegram "geen pure" chatdienst is, maar een sociaal platform waar wordt opgeroepen tot demonstraties, geweld en adresgegevens van politici worden gepubliceerd. "Daarom moeten er maatregelen worden genomen", zo stelt hij. Maier erkent dat dit lastig zal zijn, aangezien Telegram geen Duits bedrijf is.

Net als Maier vindt het Duitse ministerie van Justitie dat Telegram geen chatdienst is, maar een sociaal netwerk. Daardoor zouden er andere regels voor het platform moeten gaan gelden, zoals nu bijvoorbeeld al van toepassing zijn op Facebook.

Duitse wetgeving verplicht sociale netwerken om strafbare content te blokkeren of te verwijderen. Ook moet strafbare content eenvoudig kunnen worden gerapporteerd. Verder zou Telegram iemand moeten aanwijzen voor het ontvangen van bevelen van Duitse rechtbanken. Beide zaken zijn ondanks juridische procedures nog altijd niet gerealiseerd.

Reacties (13)
14-12-2021, 12:27 door Anoniem
De overheid wil de niet alleen een machtsmonoplie, maar ook een informatie monopolie.
Daar hebben Duitsers van oudsher iets mee...
14-12-2021, 12:29 door Anoniem
En waarom is het dan geen chatdienst, maar een sociaal netwerk? Omdat het de Duitse overheid zo uitkomt zeker. Ook nogal kort door de bocht om te zeggen dat Telegram hoofdzakelijk voor Coronawappies is.
14-12-2021, 12:37 door Anoniem
Waarom mag er geen twijfel bestaan aan verschillende zaken, die er letterlijk "ingehamerd" moeten worden.
De niet voldoende dociele, meegaande mens, de zelfstandige denker en beslisser over lijf en leden, is nu de grote vijand.
Deze wordt langzaam in de media "ontmenselijkt", op allerlei manieren dwarsgezeten en straks vervolgd.

Vrijheid van meningsuiting wordt zo steeds meer en meer aan banden gelegden met als pretext,
hetgeen waaraan niet getwijfeld mag worden om "gezondheidsredenen"
(pandemische dreiging rechtvaardigt tweedeling, discriminatie en erger).

En de censuur wordt ook nog EU-breed en liefst globaal gedragen en opgetuigd.
Big Tech en verschillende denk-tanks helpen hierbij graag een handje, alsmede groot-commercie en overheden.

Ziet dan niemand, wat er nu al bijna twee jaar feitelijk "speelt"?
Wordt nu snel wakker, anders is het echt al veel te laat.

#corona-proxy
14-12-2021, 12:58 door Anoniem
Ik dacht dat Duitsers wel beter weten dan minderheden die andere meningen hebben de mond te snoeren
Het organiseren van demonstraties is de grondslag van elke democratie.
Ook, nee, VOORAL wanneer het haaks staat op de gevestigde orde.
14-12-2021, 13:01 door Anoniem
Tuurlijk, kijk vooral niet in de spiegel maar maak anderen verantwoordelijk voor je eigen falen en misbruik van je macht. Dat die Duitsers nog steeds niets van hun verleden hebben geleerd spreekt boekdelen uit hun reactie. Iedereen die iets anders denkt of zich verzet tegen jouw misdadige optreden moet kaltgesteld worden. Daar waren ze in de jaren 30 en 40 ook meesters in.
In feite zoals de Jonge hier eigenlijk ook graag zou willen. Maar helaas voor de (nog) zittende machten, de revolutie komt eraan en jullie laatste uren tikken langzaam af op de klok. Steeds meer mensen beginnen zich te beseffen welk kwaad de zittende macht is gaan vertonen en gaat er tegen in verzet. Hoe harder de zittende macht maatregelen wil nemen, tegen alles wat tegen ze is, of hoe harder tegenstanders door de corrupte staatsmedia worden geframed, hoe banger ze voor het volk zijn en worden.
Dictaturen hebben in Europa altijd een kort leven gekend dus het einde gaat er zeker aankomen, en dat weten ze maar al te goed. Vandaar de steeds draconischer wordende maatregelen en wetten die ze willen invoeren.
Toegeven dat je fout zat en je openstellen voor kritiek uit het volk is je reinste gezichtverlies en gaat uiteraard niet gebeuren. Ondertussen daalt de steun richting nul en stijgt het verzet. Er zal toch wel iemand bij de zittende macht zijn die dit als recept voor een enorme dreigende oorlog gaat zien, of zijn ze zo blind of is het juist de opzet om er zo'n grote kolerezooi van de te maken zodat de EU als ' reddende engel' kan optreden als centrale macht?
14-12-2021, 13:52 door Anoniem
@ corona-proxy,

[blockquote]Ziet dan niemand, wat er nu al bijna twee jaar feitelijk "speelt"?
Wordt nu snel wakker, anders is het echt al veel te laat.[/blockquote]
Het probleem is dat er een hele hoop mensen zijn die "het verhaal" nog steeds helemaal geloven en die niet van hun geloof af zullen komen. De MSM zijn de grote kl***n hier. Maar ondanks dat zij nog steeds geloven, begint er wel iets binnen te komen, althans dat hoop ik. Zet de radio aan en het is corona wat troef is.
14-12-2021, 15:35 door Anoniem
Dit is dan de derde maal dat er weer "iets" begint in Oostenrijk/Duitsland. Ze leren het nooit. Het resultaat zal hetzelfde zijn, uiteindelijk vernietigt dictatuur altijd zichzelf.
14-12-2021, 15:43 door Anoniem
@ anoniem van 13:52,

Alleen al jouw berichtje doet mij goed hier. Zo gewend om de laatste tijd direct door een digitale BOA-statelijke actor hier direct op de nek te worden gesprongen als zijnde 'wappie' en erger. In diverse opzichten hebben die zogenaamde verfoeilijke wappies toch maar aardig gelijk gehad achteraf.

#corona-proxy
14-12-2021, 17:50 door Anoniem
Controle is een illusie. Elke actie=-reactie.

En tegen deze natuurwet kan niks of wie dan ook tegenop.

Het wordt hoe dan ook, altijd weer in balans gebracht.

En deze shit allemaal in ons korte leventje van max 100 jaar...
14-12-2021, 18:17 door Anoniem
Door Anoniem: Dit is dan de derde maal dat er weer "iets" begint in Oostenrijk/Duitsland. Ze leren het nooit. Het resultaat zal hetzelfde zijn, uiteindelijk vernietigt dictatuur altijd zichzelf.
Het probleem is de rommel die ze achterlaten.
14-12-2021, 19:03 door Anoniem
De Duitse regering had er beter aan gedaan de Querdenker-beweging in een vroeg stadium aan te pakken. Er zijn/waren talloze demonstraties maar de politie greep zelden in. Sterker nog, tegendemonstranten worden gehinderd. Het is dan ook niet vreemd dat deze Querdenkers zich steeds extremer zijn gaan gedragen... "het is toch allemaal toegestaan?!"

Het zal best dat Telegram c.s. de boel aanjaagt maar uiteindelijk is het niet meer dan een digitale afspiegeling van sentimenten die in de maatschappij leven.
14-12-2021, 23:04 door Anoniem
Maar de EU maakt er met haar federale staat streven steeds minder een geheim van, waarin het haar wortels vond.
Dat dat voor een heleboel mensen nog niet duidelijk genoeh is, is er een bewijs van hoe een groot aantal hier zonder veel nadenken in meegezogen (kunnen) worden.

Maar er waren een al heleboel zogenaamde "tekenen aan de wand", dat het niet goed ging en men al langer zinde op weer "een herschikking van de macht". Deutsche Bank is pleite. De petro-dollar loopt op haar laatste teentjes.

Het geldsysteem, dat we hebben gekend, is niet meer in deze vorm stand te houden. Vandaan dat men zoekt naar een BBB - Build back better, maar helaas niet voor ons consumenten, burgers, boeren en buitenlui. U en ik dus. Voor ons gaat het beslist niet goed.

Met dat in het achterhoofd is veel huidige politiek te verklaren en zien we beweging(en) naar iets, waar de meesten van ons niet happig op zijn om naar toe te moeten. Met professor Schwab's wloorden: "U zult niets bezitten en toch gelukkig zijn" na uw zoveelste boosterprik, omdat u van uw natuurlijke afweer bent bevrijd? Deze gedachten, niet meer mogen uiten, gebracht als 'Querdenkerei', is wel je grootste gotspe. Maar er is censuur, er is fact-checking, er wordt gemonitord.

Alles is, ook in Nederland, "gleichgeschaltet", corporaties, overheden, media, onderwijs en opvoeding.
Opnieuw zien we een omzetting van cultuur, een tijd van verval van waarden.

En "het gemeen" hobbelt gewoon mee. Beetje druk op de ketel houden en ze gaan al door de knieen.
De standvastigen en nadenkers niet te na gesproken.
Ja, die zijn hier ook hier te vinden en geven er vaak blijk van zeer goede analyses te kunnen maken van de situatie,
waar we met z'n allen in zijn "gerommeld" en nog verder in dreigen te verdwijnen.

#corona-proxy
15-12-2021, 08:08 door Anoniem
Querdenken of fascistisch voorgeschreven normdenken?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.