image

Signal vergroot maximaal aantal deelnemers videogroepsgesprekken naar 40

donderdag 16 december 2021, 14:22 door Redactie, 0 reacties

Versleutelde chat-app Signal heeft het maximale aantal deelnemers aan versleutelde videogroepsgesprekken vergroot naar veertig personen. Bij de lancering van de functionaliteit ging het nog om vijf deelnemers. Een aantal dat begin dit jaar werd uitgebreid naar acht personen.

"Er is geen kant-en-klare software die ons toestaat om gesprekken van die omvang te ondersteunen waarbij alle communicatie end-to-end versleuteld is, dus hebben we onze eigen open source Signal Calling Service ontwikkeld", zegt Peter Thatcher van Signal. In eerste instantie gebruikte Signal voor de versleutelde videogroepsgesprekken wel een opensourcepakket dat het vervolgens aanpaste.

Vanwege de hoge belasting voor de serverprocessor bleek het niet mogelijk om deze oplossing voor meer dan acht personen te gebruiken. Daarop ontwikkelde Signal een geheel nieuwe Selective Forwarding Unit (SFU) in de Rust-prgorammeertaal. Een SFU is een server die berichten van de afzender doorstuurt naar ontvangers. De door Signal ontwikkelde SFU wordt inmiddels al negen maanden voor videogroepsgesprekken gebruikt en ondersteunt zonder problemen veertig personen en mogelijk nog meer in de toekomst, stelt Thatcher.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.