image

SP wil gebruik surveillancesoftware in onderwijs snel afbouwen

vrijdag 17 december 2021, 10:20 door Redactie, 4 reacties

De SP wil dat het gebruik van surveillancesoftware in het onderwijs snel wordt afgebouwd. Dat blijkt uit Kamervragen die de partij aan demissionair minister Van Engelshoven van Onderwijs stelde naar aanleiding van een kwetsbaarheid in surveillancesoftware Proctorio, waardoor het maandenlang mogelijk was om studenten via hun eigen webcam te bespioneren en op hun online accounts in te breken.

"Bent u bereid om software voor online proctoring op onderwijsinstellingen zo snel mogelijk af te schalen?", vraagt SP-Kamerlid Kwint aan de minister. Hij wil ook weten hoe een vorig jaar aangenomen motie, over het afschalen van surveillancesoftware in het onderwijs, op dit moment wordt uitgevoerd. De minister is ook gevraagd hoeveel studenten door de kwetsbaarheid in Proctorio risico liepen en om welke onderwijsinstellingen het gaat.

"Hoe wordt de veiligheid van studenten die deze onveilige software moeten gebruiken gegarandeerd? Welke rol ziet u voor zichzelf bij het waarborgen van de privacy en de bescherming van persoonsgegevens van studenten?", wil Kwint verder weten. De minister moet tevens duidelijk maken of ze vindt dat er strengere regels moeten komen voor het gebruik van surveillancesoftware. De Kamervragen dienen binnen drie weken beantwoord te zijn.

Image

Reacties (4)
17-12-2021, 11:54 door gradje71
Natuurlijk wil de SP dat, maar zij zitten niet in het kabinet.
17-12-2021, 17:51 door karma4 - Bijgewerkt: 17-12-2021, 17:52
Door gradje71: Natuurlijk wil de SP dat, maar zij zitten niet in het kabinet.
Sp wil ook graag vrij geld uitdelen ongeacht of het terecht is of niet. Dat is schadelijk voor de vrijheid en privacy van anderen. Het fysiek bedreigen van mensen op social media is voor de SP kennelijk geen probleem.
18-12-2021, 03:33 door Anoniem
Door karma4:
Door gradje71: Natuurlijk wil de SP dat, maar zij zitten niet in het kabinet.
Sp wil ook graag vrij geld uitdelen ongeacht of het terecht is of niet. Dat is schadelijk voor de vrijheid en privacy van anderen. Het fysiek bedreigen van mensen op social media is voor de SP kennelijk geen probleem.

De uitnodiging om te verhuizen naar heilstaat China staat nog open.
19-12-2021, 12:26 door karma4 - Bijgewerkt: 19-12-2021, 12:28
Door Anoniem: De uitnodiging om te verhuizen naar heilstaat China staat nog open.
De SP heeft inderdaad de achtergrond van een fusie met de communistische partij Nederland (CPN)
Ik hoef de invoering van de heilstaat niet hier. Als jij die wel wenst het voorbeeld is China, je mag er heen.
Ik kies liever voor vrijheid en democratie in old-speak niet in new-speak.

oeps futje, https://nl.wikipedia.org/wiki/Communistische_Partij_van_Nederland het is groen links. De mensen en gedachtengoed zit wel bij SP https://nos.nl/artikel/2386721-sp-breekt-met-communistische-jongerentak-wegens-onoverbrugbare-kloof
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.