image

WD schakelt remote access uit bij niet meer ondersteunde My Cloud-apparaten

maandag 20 december 2021, 10:48 door Redactie, 3 reacties

Western Digital stopt volgend jaar de ondersteuning van oudere My Cloud OS-versies, waaronder My Cloud OS 3, en zal daardoor geen beveiligingsupdates voor deze apparaten uitbrengen en remote access bij gebruikers uitschakelen, waardoor die hun harde schijven alleen lokaal kunnen bereiken. Dat laat de fabrikant in een waarschuwing aan klanten weten.

My Cloud is het besturingssysteem dat onder andere op de NAS-systemen en netwerkschijven van WD draait en ervoor zorgt dat gebruikers hun thuis opgeslagen data vanaf het internet kunnen benaderen. Vanaf 15 januari 2022 zullen apparaten die met My Cloud OS 5 compatibel zijn geen eerder versie van het besturingssysteem ondersteunen. Gebruikers moeten dan ook naar My Cloud OS 5 upgraden als ze patches willen blijven ontvangen én hun apparaat op afstand willen kunnen blijven benaderen. Wanneer er niet wordt geüpgraded zal het apparaat vanaf 15 januari alleen lokaal toegankelijk zijn.

Voor gebruikers die nog met My Cloud OS 3 werken en niet kunnen upgraden naar OS 5 zal de ondersteuning op 15 april eindigen. WD zal dan geen beveiligingsupdates meer uitbrengen en remote access uitschakelen, waardoor de apparaten alleen lokaal zijn te gebruiken. Om data nu al te beschermen adviseert WD om een back-up van het apparaat te maken, remote access uit te schakelen, het apparaat los te koppelen van internet en een sterk uniek wachtwoord in te stellen. Klanten die niet kunnen upgraden naar My Cloud OS 5 krijgen twintig procent korting om een apparaat aan te schaffen dat wel met deze OS-versie werkt.

Reacties (3)
20-12-2021, 13:45 door Anoniem
Tja al dat @#$%# met een eigen os, maak gewoon wat voor openwrt en maak het open source en je hebt 3x langer support. Wat een gepruts bij die bedrijven.
21-12-2021, 09:23 door johanw
Dus als je je bestaande functionaliteit wilt houden moet je vooral niet gaan updaten? Dat is weer handig. Of is dit zo'n systeem dat alles via hun cloud doet zodat je zelf toch al geen invloed meer had?
22-08-2022, 20:47 door Anoniem
Op welke manier maak ik lokaal contact t?
Alle internet en verbinding uitgeschakeld. Maar dan ? Met een kabeltje of netwerk .

Wie weet het?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.