image

EHealth-aanbieder CompuGroup Medical getroffen door ransomware-aanval

dinsdag 21 december 2021, 10:21 door Redactie, 0 reacties

EHealth-aanbieder CompuGroup Medical is getroffen door een ransomware-aanval waardoor verschillende interne systemen zoals e-mail en telefonie onbeschikbaar zijn. CompuGroup Medical levert ict-toepassingen voor zorggroepen, huisartsen, huisartsenposten, apotheken, mantelzorgers en patiënten. Het gaat dan om informatiesystemen voor bijvoorbeeld apotheken en ziekenhuizen, maar ook apparatuur voor elektronische patiëntendossiers en telematica.

Het bedrijf meldde gisteren via de eigen website dat het met een aanval op de interne systemen had te maken. Vanwege de aanval werd besloten om belangrijke onderdelen van de diensten die het levert te isoleren. In een tweede update over het incident stelt CompuGroup dat het om een ransomware-aanval gaat. Het "grootste deel" van de klantsystemen is volgens de verklaring operationeel en veilig, waardoor klanten gewoon kunnen blijven werken.

Er zijn op dit moment ook geen aanwijzingen dat de aanval gevolgen heeft voor de systemen of data van klanten. Wel zijn door de aanval verschillende interne systemen onbereikbaar geworden, waaronder e-mail en telefonie. Inmiddels is CompuGroup naar eigen zeggen begonnen met het herstellen van de systemen. Verdere details over de aanval zijn niet gegeven.

CompuGroup heeft 8500 medewerkers en 1,6 miljoen gebruikers wereldwijd, waaronder artsen, tandartsen, apothekers en andere zorgprofessionals. Het bedrijf had vorig jaar een omzet van 837 miljoen euro.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.