image

Knops: 2,5 miljoen Nederlanders missen digitale basisvaardigheden

woensdag 22 december 2021, 16:26 door Redactie, 30 reacties

Naar schatting zijn er 2,5 miljoen Nederlanders met onvoldoende digitale basisvaardigheden en ongeveer 4 miljoen Nederlanders hebben onvoldoende digitale vaardigheden om zelfstandig zaken te doen met de overheid. Dat stelt demissionair staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken. De overheid wil dit veranderen en werkt aan "digitale inclusie" om de digitale diensten die het biedt voor iedereen eenvoudiger te maken.

Dat schrijft Knops in een brief aan de Tweede Kamer over de voortgang op het gebied van digitale inclusie. De afgelopen maanden zijn verschillende initiatieven gestart om de digitale toegankelijkheid van de overheid te verbeteren. "In 2021 hebben we de inzet op digitale toegankelijkheid verder verhoogd. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft met subsidie van het ministerie van BZK een aanjaagteam digitale toegankelijkheid opgezet", laat Knops weten.

Zo worden gemeenten geadviseerd over noodzakelijke maatregelen om de toegankelijkheid structureel te verbeteren. Ook deelt het aanjaagteam instrumenten, kennis en hulpmiddelen met provincies en waterschappen om hun digitale toegankelijkheid te verbeteren. "Ik ben echter nog niet tevreden met de resultaten. Daarom gaan we in 2022 het toezicht en de handhaving verbeteren", stelt de staatssecretaris.

Digitaal bewustzijn

Knops laat verder weten dat voor iedereen digitaal bewustzijn noodzakelijk is om veilig gebruik te maken van internet en de kansen die de digitale wereld te bieden heeft. "We zetten diverse instrumenten in om mensen het zelfvertrouwen te geven om veilig digitaal zaken te regelen en online te gaan", merkt de staatssecretaris op. Zo wordt er met verschillende ministeries in het kader van Veilig Online samengewerkt. Naast het verbeteren van de digitale toegankelijkheid wordt ook het aantal fysieke Informatiepunten digitale overheid vergroot.

Reacties (30)
22-12-2021, 16:37 door Anoniem
25% van de 15-jarigen is functioneel analfabeet.
Nederland kennisland? Laat me niet lachen.

Maar ja dat krijg je als je extreem-links het onderwijs laat overnemen. Gevoelens zijn dan ineens belangrijker dan feiten. De deugteksten leugens opdreunen (trump slecht, klimaat crisis en immigratie goed) wordt dan belangrijker dan kritisch denken.

Allemaal eigen schuld.
22-12-2021, 17:26 door Anoniem
Ok, 2.5 miljoen mensen missen digitale vaardigheden:

En dan ga ik mijzelf afvragen:

- Wat is de reden dat dit zo is? Hadden die mensen bijvoorbeeld überhaupt het geld om een computer te kopen? En we kunnen ons nog veel meer vragen stellen maar daar komen die algoritmen vast uit.

-We kunnen beter dat geld steken in een beter fundament. En al het achterstallig onderhoud in te halen.

Een groenteboer gaat ook niet meer producten verkopen ne klanten aantrekken als zijn zaak niet veilig is toch?/b]

En als jij zo 5 miljard reserveert voor stikstof zonder plannen heb je wat mij betreft naar ICT security nog wat te verantwoorden.
22-12-2021, 17:50 door Anoniem
Door Anoniem: 25% van de 15-jarigen is functioneel analfabeet.
Nederland kennisland? Laat me niet lachen.

Maar ja dat krijg je als je extreem-links het onderwijs laat overnemen. Gevoelens zijn dan ineens belangrijker dan feiten. De deugteksten leugens opdreunen (trump slecht, klimaat crisis en immigratie goed) wordt dan belangrijker dan kritisch denken.

Allemaal eigen schuld.
Nou, als je in de jaren 60 een reken- of taalprobleem had op de lagere school, dan werd je gewoon na schooltijd bijgespijkerd. Dat heeft voor mij heel veel goed gedaan omdat ik veel moeite met rekenen had. Maar die mensen zorgden er toen gewoon voor dat een taal- of rekenachterstand zo veel mogelijk werd weggewerkt.

Men ziet nu waar dit alles toe leidt als dit niet goed wordt doorgepakt: mensen die niet in staat zijn om een stukje tekst te lezen of te schrijven en daardoor niet in staat zijn hun loonstrookje te begrijpen.
22-12-2021, 18:06 door Anoniem
Door Anoniem: 25% van de 15-jarigen is functioneel analfabeet.
Nederland kennisland? Laat me niet lachen.

Maar ja dat krijg je als je extreem-links het onderwijs laat overnemen. Gevoelens zijn dan ineens belangrijker dan feiten. De deugteksten leugens opdreunen (trump slecht, klimaat crisis en immigratie goed) wordt dan belangrijker dan kritisch denken.

Allemaal eigen schuld.

Je bedoelt het neo-librerale ("midden-rechtse") bewind van de afgelopen 20 jaar (waarvan 14 jaar onder Rutte), die steeds meer taken bij het onderwijs gedumpt heeft, maar verder geen geld aan het onderwijs wil besteden. (Nederland Kennisland is Rutte alweer "vergeten")

Het gevolg:
- Te weinig leraren
- Grotere klassen
- Steeds meer kinderen met een rugzakje of stempel (adhd e.d.) in het reguliere onderwijs (en minder kinderen naar het speciaal onderwijs)
- Ouders die moeten bijspringen als hulpkracht omdat de scholen het niet meer aankunnen
- Paboleerlingen die niet eens kunnen rekenen en of het Nederlands goed beheersen !
- Een rekentoets op het middelbaar onderwijs !

Met zo'n achteruitgang (afbraak) van het basis niveau van het Nederlands onderwijs verbaasd het me helemaal niet dat in de 30 jaar dat digitaal een opmars gemaakt heeft, 1/3 deel van de Nederlanders digitaal nog steeds niet vaardig is.

Hoeveel leerkrachten hebben nog steeds hulp nodig bij digitaal lesgeven?
22-12-2021, 18:48 door Anoniem
Ik heb genoeg digitale vaardigheden om in te zien dat de digitale overheid niets voor mij is. Het is niet veilig genoeg en de beslissingen die de overheid hierin neemt zijn ook niet veiligheidsbevorderend. Bijvoorbeeld 'Alles is een App'. Dat soort denken staat mij erg tegen. Omdat een App op een smartphone niet per se veiliger is als een website in de browser op je computer of zelfs een stuk papier dat je ingevuld op de post doet. We stemmen immers ook nog steeds op papier dus zo onveilig is dat niet.

Papier heeft geen last van Log4j.
22-12-2021, 19:33 door Anoniem
"Naar schatting zijn er 2,5 miljoen Nederlanders met onvoldoende digitale basisvaardigheden en ongeveer 4 miljoen Nederlanders hebben onvoldoende digitale vaardigheden om zelfstandig zaken te doen met de overheid. "

Wat mij betreft kan je het woordje "digitale" op beide plekken weghalen uit deze zin... :-)
Dat percentage klopt als je soms reacties hier bekijkt, tevens ook bij andere op forums, bij nieuws artikelen.
22-12-2021, 20:03 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb genoeg digitale vaardigheden om in te zien dat de digitale overheid niets voor mij is. Het is niet veilig genoeg en de beslissingen die de overheid hierin neemt zijn ook niet veiligheidsbevorderend. Bijvoorbeeld 'Alles is een App'. Dat soort denken staat mij erg tegen. Omdat een App op een smartphone niet per se veiliger is als een website in de browser op je computer of zelfs een stuk papier dat je ingevuld op de post doet. We stemmen immers ook nog steeds op papier dus zo onveilig is dat niet.

Papier heeft geen last van Log4j.

Allemaal het gevolg van digitaal analfabetisme in het parlement.
22-12-2021, 20:07 door Anoniem
[qquote]Knops: 2,5 miljoen Nederlanders missen digitale basisvaardigheden[/quote]
Oa. in de Tweede Kamer, gezien de vragen van VVD-Kamerlid Rajkowski inzake Apache Log4j.

Begin maar met het aanleren van digitale vaardigheden en -kennis in de Tweede Kamer en het kabinet.
22-12-2021, 20:21 door Anoniem
Knops is niet geïnteresseerd in de groep met kennis maar geen behoefte heeft aan digitaal communiceren (wat overigens meestal maar één kant opwerkt) met de overheid?

Struisvogel.
22-12-2021, 21:00 door Anoniem
Ik heb ook nog in de klas met meer dan 30 leerlingen gezeten, en ik kan lezen en schrijven, en internetten. :-)
Nog...
22-12-2021, 22:25 door Anoniem
In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen en schrijven.

Iemand in jouw omgeving ook? Herken de signalen.

https://www.lezenenschrijven.nl/herken-de-signalen


Wat kan ik doen?

Als je vermoedt dat iemand moeite heeft met lezen, schrijven of rekenen, dan is het in eerste instantie belangrijk om dit te benoemen. En hulp aan te bieden.

https://www.lezenenschrijven.nl/wat-kan-ik-doen-campagne

Vertel iemand:

- dat hij/zij absoluut niet de enige is.
- dat hij/zij altijd nog goed kan leren.
- dat er cursussen voor volwassenen zijn.

Bel de Stichting Lezen en Schrijven voor een cursus in de buurt.


Iedereen kan iets doen. Word vrijwilliger. Doe een gift. Word een partner.
23-12-2021, 08:30 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Maar ja dat krijg je als je extreem-links het onderwijs laat overnemen.
Je bedoelt het neo-librerale ("midden-rechtse") bewind van de afgelopen 20 jaar
Ik heb zo langzamerhand de indruk dat extreemrechtse mensen dat voor extreemlinks aanzien. Ze zijn zo ver van het midden verwijderd dat ze vanuit de verte niet kunnen onderscheiden wat de verschillen in de buurt van het midden en links ervan zijn. Voor wie zelf extreem is (links of rechts) zal het midden er extreem uitzien.
23-12-2021, 09:09 door Anoniem
goh das best veel 4 van de ~18 miljoen mensen, das meer dan 20%. maar niet zo raar he als je managed volgens de 'voor de 80% werkt het de rest zoekt het maar uit' methode. dat kan misschien ok voor een zaakje zijn, maar niet voor een overheid!
23-12-2021, 09:12 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 23-12-2021, 09:38
22 december,16:37 uur: Extreem links onderwijs !?

Wat moet ik me daar nou weer bij bij voorstellen?
Het onderwijs is hier dus gebaseerd op het gedachtegoed van: Castro, Ceausescu, Kim Jung-Il en zijn hemelse zoon, of Mao Tse Tung, (tussen de 50 en 70 miljoen doden op zijn geweten) Pol Pot of Stalin, waarvan de laatste twee 'goed zijn' voor de moord op 55 miljoen mensen.

Extreem links
Kolere zeg.... ook weer zo'n 100% dumbo-turbo kreet die wordt aangejaagd door 'influencers' met het intellect van een lege mosselschelp, en gretig wordt verorberd door een SM (social media) meute die niet verder kijkt dan zijn neus lang, ofwel zijn smartfoon smal is. Het is om je tenen tot kramp bij elkaar te knijpen wat voor een, excuses moi!.... geestelijk gestoorde meningen hier meer vaker dan soms worden geventileerd.
23-12-2021, 09:18 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 23-12-2021, 09:30
--- Dubbel gepost.
Anderhalve week geleden las ik ook een melding daarover van een ander forumlid die hetzelfde overkwam.
Geposte tekst wordt in een nieuw reactievak herhaald met opnieuw de knop reageren. En gisteravond lukte het posten helemaal niet, zowel in Firefox als wel Chromium bij mij. In beide browsers kreeg ik ook regelmatig de Captcha code te zien terwijl ik ingelogd ben.

@ Redactie, zou u a.u.b. eens kunnen kijken naar deze afwijkingen?

Vriendelijk dank.
23-12-2021, 09:30 door Anoniem
Door Anoniem: 25% van de 15-jarigen is functioneel analfabeet.
Nederland kennisland? Laat me niet lachen.

Maar ja dat krijg je als je extreem-links het onderwijs laat overnemen. Gevoelens zijn dan ineens belangrijker dan feiten. De deugteksten leugens opdreunen (trump slecht, klimaat crisis en immigratie goed) wordt dan belangrijker dan kritisch denken.

Allemaal eigen schuld.


Extreem links meneer?
We hebben al 25 jaar Neo-liberale regeringen.
En het onderwijs word langzaam overgenomen door Microsoft,Google(chromebooks) en apple(ipad)
Ga nou geen onzin uitkramen,maar kijk naar de werkelijkheid.
Ik denk dat U zich te veel laat lijden dooor gevoelens en niet door wat er echt is gebeurt.
U gelooft toch ook niet dat Covid door 5G masten komt of door die voormalige baas van Microsoft is veroorzaakt?
23-12-2021, 10:42 door Anoniem
Door Anoniem: De deugteksten leugens opdreunen (trump slecht, klimaat crisis en immigratie goed) wordt dan belangrijker dan kritisch denken.

Ehm???

Definieer jouw vorm van kritisch denken adhv jouw eigen stellingen?
- Wat was er goed aan Trump?
- Waarom geloof jij niet dat er een klimaatcrisis is?
- Wat is er slecht aan immigratie?

Vwb Immigratie:
Dit zijn mensen (uit het buitenland) die via de regels in dit land zijn komen wonen. Zo emigreren er ook Nederlanders naar andere landen. Daar is niets goeds of slechts aan. Dat is zelfs normaal. Waarom doen mensen dit? Omdat ze hun werk volgen, of een kans zien om in dat nieuwe land een eigen bedrijf te starten.
Er zijn genoeg Nederlanders in andere landen ge-immigreerd! Dat is dan ook "slecht"?

Daarnaast zijn er ook nog vluchtelingen. Mensen die de erbarmelijke situatie in hun eigen land ontvlucht zijn. Dat kan om ecomische redenen zijn of vanwege dictaturen, hongersnoden, etc. Wat is er zo slecht aan het helpen van mensen die problemen hebben?


Vwb: de klimaat crisis:
Als je de winters van de afgelopen 6 decennia bekijkt, dan zul je zien dat de hoeveelheid sneeuw, ijs en winterse dagen steeds kleiner wordt. Nederland wordt warmer. Dat zie je in de zomers aan de temperaturen en lengte van de hitte golven, en in de winter aan het aantal elfstedentochten dat we gehouden hebben.
Dit gebeurt wereldwijd. Dat noemen we de klimaatcrisis. Als dit lang genoeg doorgaat dat koken we onszelf.
En voor die tijd zijn de ijskappen egsmolten en verdrinken we in dit kikkerlandje. Ons land bevind zich nu al voor een groot deel onder de zeespiegel. Dat wordt dan alleen maar lastiger. (Of we krijgen dan een "emigratie" vanuit het westen van het land naar de hoger gelegen oostelijke delen. Dat is dan ook "slecht"? Waar woon je zelf?)


wb Trump:
Wat was er zo goed aan Trump. De man was een zakkenvuller en chaos. Meer niet.
Zelfs Nixon wist beter te regeren dan Trump. En beter te frauderen gedurende zijn herverkiezing. :-)
Vergeleken met Nixon of Kim Il Jung (zijn lichtende voorbeeld) is Trump maar een falend amateurisch dictatortje in spé. Hij kon niet eens een staatsgreep succesvol organiseren.
23-12-2021, 10:52 door Anoniem
Door Anoniem: - Paboleerlingen die niet eens kunnen rekenen en of het Nederlands goed beheersen !
Je doet de huidige PABO leerlingen toch echt wel tekort. Om die opleiding te volgen moeten ze zowel een taal als een rekentoets afleggen. En dat kost de 1 meer moeite dan de ander. Dat verschil is voor een deel gebaseerd op aanleg, je weet wel de alpha en de beta leerlingen, maar ook doordat ze op de middelbare school dezelfde problemen met werkdruk hebben als op de lagere scholen.

Het zou overigens ook helpen, wanneer er eens een keer besloten zou worden om de inhoud van de vakken niet steeds aan te passen. Veel middelbare school leerlingen krijgen vakken uitgelegd op een manier die sterk afwijkt van de manier die hun ouders gehad hebben, terwijl het resultaat hetzelfde zou moeten zijn, kunnen rekenen, lezen en schrijven. Maar op die manier is het voor de ouders moeilijk om hun kinderen te ondersteunen.
23-12-2021, 11:06 door Anoniem
Beste Ard,

Doe niet zo verbaasd en verontwaardigd.
Het onderwijs was na de jaren zestig op veel instituten echt niet conservatief, ook niet bij de conventionelen.
Zelfs de hoogste vicaris, de paus, is een neo-communist naar zeggen en hij bepleit de "liefdesprik".

De linkse walmen pluimden reeds aan het eind der jaren zestig alle onderwijsschoorstenen uit.
Ik weet het want ik deelde die krenten hier en daar uit. Maar leerde wel mijn lesjes.

Wie deden er vervangende diensttijd na een bezoek aan het Cuba van Fidel?
Mijn beste schoolvriend.

Wie kwamen er in de States allemaal onder invloed van de leringen van Saul Alinsky?
Vele democraten. Kijk wie ze nu zijn.

Geef toe, veelal staan de fasces en de bijl ook nog in de hoek her en der.
Vooral de laatste negentien maanden in de proeftuinen der NWO (down-under-land, nu wederom Oostenrijk).
Die Nazi- en NSB-mentaliteit verdwijnt nooit met het verhangen van wat bordjes en opschriften.
Met het verstrijken der jaren en herinnering steekt het de kop weer op.

Geef dat tenminste eens toe. Maar ja ook jij, Ard, kan geen twee heren dienen, toch?

Ik kom nog uit de tijd dat ik thuis en op school de negen-proef nog meekreeg.
Weet je wel, dat was handig voor de meester bij die grote vermenigvuldigingen.
Termen optellen en terugbrengen tot 1 getal en dan hetzelfde doen met de uitkomst.
Dat was snel krulletjes zetten, nu een vink.

Meertallige stelsels onderwezen gehad door de beste jazzpianist van Nederland.
Dus rekenen is me ook niet helemaal vreemd.

Neen, ik vind Nederland en de wereld niet meer zo leuk sinds de dagen,
dat een hergedefinieerde griep en verkoudheid
ons leven ruw kwam verstoren en de waarheden van alle dag op z'n kop moest komen zetten.

Dierenartsen leiden, omdat ze eed niet hoeven af te leggen en de rest zwijgt merendeels.
Afspraken met een jarenlang uitgesmeerd staatsgeheim. Goed voor ons burgers?
Handhavers kleuren het straatbeeld. Ze gaan naar zeggen op zoek, postcode na postcode, arm na arm.

Digitale basisvaardigheden? Kijk eens naar je vingers (de digits voor bezoek aan de markt)
en vergeet de meertallige stelsels uit de dagen van de eerste stadsstaten.
Er wordt nu meer "afgeleerd" dan aangeleerd.
Censuur en info-manipulatie, en dan ten behoeve van wat allemaal?

Praat je broodheren niet naar de mond, want wiens brood men eet diens woord men spreekt.
Zoekt waarheid en de leugen zal van u wegvluchten.

#corona-proxy
23-12-2021, 11:39 door Anoniem
Door Anoniem:
- Waarom geloof jij niet dat er een klimaatcrisis is?
Het valt op dat mensen in dit soort situaties alleen nog maar binair kunnen denken.
Als je vraagtekens hebt bij het klimaatbeleid dan "ontken je dat er een probleem is".

NEE! Zaken als de klimaatcrisis hebben meerdere aspecten, en je hoeft niet voor alles aan 1 kant te staan.
Zelf denk ik dat er zeker wel een klimaatprobleem is, maar ik heb er grote vraagtekens bij dat we dit zomaar even kunnen oplossen. Niet alle problemen kunnen we oplossen.
En ik heb er problemen mee dat er met geld gesmeten wordt "want we moeten toch IETS doen" zonder dat duidelijk is of dat bestede geld wel iets gaat uitmaken met betrekking tot het probleem.
We kunnen ons arm besteden en ons goed voelen dat we iets voor het klimaat gedaan hebben, maar de temperatuur en de zeespiegel stijgt nog precies net zo hard.
En ik vind het een slechte zaak dat je over dat aspect niet meer kunt praten zonder "klimaatontkenner" genoemd te worden.

In de Covid-19 crisis speelt zich exact hetzelfde af. Als je het niet 100% eens bent met het wanbeleid ben je meteen een wappie, een vaccin ontkenner, een IC bezetter, enz.
Dat is gewoon geen manier van discussieren, maar het is helemaal de manier geworden.


Daarnaast zijn er ook nog vluchtelingen. Mensen die de erbarmelijke situatie in hun eigen land ontvlucht zijn. Dat kan om ecomische redenen zijn of vanwege dictaturen, hongersnoden, etc. Wat is er zo slecht aan het helpen van mensen die problemen hebben?

Ook hier weer hetzelfde patroon. Immigratie is goed, en ben je tegen een deel ervan dan ben je een fascist.
Prima als mensen hier komen wonen omdat ze hier werk hebben of omdat in hun eigen land een natuurramp is.
Maar als ze hier komen wonen omdat wij het hier goed voor elkaar hebben en de mensen in hun eigen land te lamlendig zijn om het daar ook goed voor elkaar te krijgen, dan zitten we op de verkeerde weg.
Niet alleen omdat ons systeem dan overbelast wordt, maar ook omdat we dan lamlendigen binnen halen die hier nooit een deel van onze samenleving gaan worden (wat vaak als voordeel van immigratie gezien wordt, "ze moeten ons werk doen").
Maar nee dit is niet bespreekbaar, mensen die bedenkingen hebben zijn fascisten, punt uit.
23-12-2021, 12:16 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: - Paboleerlingen die niet eens kunnen rekenen en of het Nederlands goed beheersen !
Je doet de huidige PABO leerlingen toch echt wel tekort. Om die opleiding te volgen moeten ze zowel een taal als een rekentoets afleggen.

Dát is nu net het tragische.
Dat leerlingen voordat ze naar de Pabo gaan niet voldoende geschoold zijn, zodat een reken- en taaltoets noodzakelijk is.
En waarom zijn die toetsen ingesteld? Omdat er leraren voor de klas kwamen, die die vakken niet meer goed beheersten.
Dat was ooit anders. :-)
23-12-2021, 12:32 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
- Waarom geloof jij niet dat er een klimaatcrisis is?
Het valt op dat mensen in dit soort situaties alleen nog maar binair kunnen denken.
Als je vraagtekens hebt bij het klimaatbeleid dan "ontken je dat er een probleem is".

NEE! Zaken als de klimaatcrisis hebben meerdere aspecten, en je hoeft niet voor alles aan 1 kant te staan.
Zelf denk ik dat er zeker wel een klimaatprobleem is, maar ik heb er grote vraagtekens bij dat we dit zomaar even kunnen oplossen. Niet alle problemen kunnen we oplossen.
En ik heb er problemen mee dat er met geld gesmeten wordt "want we moeten toch IETS doen" zonder dat duidelijk is of dat bestede geld wel iets gaat uitmaken met betrekking tot het probleem.
We kunnen ons arm besteden en ons goed voelen dat we iets voor het klimaat gedaan hebben, maar de temperatuur en de zeespiegel stijgt nog precies net zo hard.
En ik vind het een slechte zaak dat je over dat aspect niet meer kunt praten zonder "klimaatontkenner" genoemd te worden.

In de Covid-19 crisis speelt zich exact hetzelfde af. Als je het niet 100% eens bent met het wanbeleid ben je meteen een wappie, een vaccin ontkenner, een IC bezetter, enz.
Dat is gewoon geen manier van discussieren, maar het is helemaal de manier geworden.


Daarnaast zijn er ook nog vluchtelingen. Mensen die de erbarmelijke situatie in hun eigen land ontvlucht zijn. Dat kan om ecomische redenen zijn of vanwege dictaturen, hongersnoden, etc. Wat is er zo slecht aan het helpen van mensen die problemen hebben?

Ook hier weer hetzelfde patroon. Immigratie is goed, en ben je tegen een deel ervan dan ben je een fascist.
Prima als mensen hier komen wonen omdat ze hier werk hebben of omdat in hun eigen land een natuurramp is.
Maar als ze hier komen wonen omdat wij het hier goed voor elkaar hebben en de mensen in hun eigen land te lamlendig zijn om het daar ook goed voor elkaar te krijgen, dan zitten we op de verkeerde weg.
Niet alleen omdat ons systeem dan overbelast wordt, maar ook omdat we dan lamlendigen binnen halen die hier nooit een deel van onze samenleving gaan worden (wat vaak als voordeel van immigratie gezien wordt, "ze moeten ons werk doen").
Maar nee dit is niet bespreekbaar, mensen die bedenkingen hebben zijn fascisten, punt uit.

Die is de tekst waar ik op gereageerd heb:

"
Door Anoniem: De deugteksten leugens opdreunen (trump slecht, klimaat crisis en immigratie goed) wordt dan belangrijker dan kritisch denken.

Lekker kort door de bocht: "deugdteksten leugens" met 3 voorbeelden.
Van daar mijn kort door de bocht reactie en oproep het tegenovergestelde daarvan dan maar (kritisch) toe te lichten.

Hoe moet ik de originele kort door de bocht tekst dan wel interpreteren?
Licht nader toe?

En had dat dan meteen de eerste keer gedaan.

Gedachtenlezen is helaas nog steeds geen onderdeel van het lespakket.
(Hint voor Knops: we hebben gedachtenlezen-les op school nodig)
23-12-2021, 15:42 door Anoniem
Door Anoniem:
Hoe moet ik de originele kort door de bocht tekst dan wel interpreteren?
Licht nader toe?

En had dat dan meteen de eerste keer gedaan.

Gedachtenlezen is helaas nog steeds geen onderdeel van het lespakket.
(Hint voor Knops: we hebben gedachtenlezen-les op school nodig)

Dat weet ik niet, ik heb die originele tekst niet geschreven maar ik reageerde op jouw binaire reactie erop.
Met name omdat dat in de "politiek correcte" wereld tegenwoordig heel gebruikelijk is. Je bent voor ons of tegen ons.
23-12-2021, 17:23 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Hoe moet ik de originele kort door de bocht tekst dan wel interpreteren?
Licht nader toe?

En had dat dan meteen de eerste keer gedaan.

Gedachtenlezen is helaas nog steeds geen onderdeel van het lespakket.
(Hint voor Knops: we hebben gedachtenlezen-les op school nodig)

Dat weet ik niet, ik heb die originele tekst niet geschreven maar ik reageerde op jouw binaire reactie erop.
Met name omdat dat in de "politiek correcte" wereld tegenwoordig heel gebruikelijk is. Je bent voor ons of tegen ons.

Ik probeer juist de originele poster zover te krigen dat hij zijn gedachten nader uit de doeken doet.
Dat anderen dan ook bijten is bijvangst.
24-12-2021, 06:52 door Anoniem
Door Anoniem: 25% van de 15-jarigen is functioneel analfabeet.
Nederland kennisland? Laat me niet lachen.

Maar ja dat krijg je als je extreem-links het onderwijs laat overnemen. Gevoelens zijn dan ineens belangrijker dan feiten. De deugteksten leugens opdreunen (trump slecht, klimaat crisis en immigratie goed) wordt dan belangrijker dan kritisch denken.

Allemaal eigen schuld.
Jouw opmerking is alsof je met een hamer per ongeluk hard op je vinger slaat: Het doet pijn.

Maar het is wel de waarheid.
24-12-2021, 10:09 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: 25% van de 15-jarigen is functioneel analfabeet.
Nederland kennisland? Laat me niet lachen.

Maar ja dat krijg je als je extreem-links het onderwijs laat overnemen. Gevoelens zijn dan ineens belangrijker dan feiten. De deugteksten leugens opdreunen (trump slecht, klimaat crisis en immigratie goed) wordt dan belangrijker dan kritisch denken.

Allemaal eigen schuld.
Jouw opmerking is alsof je met een hamer per ongeluk hard op je vinger slaat: Het doet pijn.

Maar het is wel de waarheid.

Leg uit. Licht dit statement toe.
Wat bedoel je?


Er is echt behoefte aan een cursus gedachtenlezen.
Weer een extra hint voor dhr. Knops.
24-12-2021, 12:07 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: 25% van de 15-jarigen is functioneel analfabeet.
Nederland kennisland? Laat me niet lachen.

Maar ja dat krijg je als je extreem-links het onderwijs laat overnemen. Gevoelens zijn dan ineens belangrijker dan feiten. De deugteksten leugens opdreunen (trump slecht, klimaat crisis en immigratie goed) wordt dan belangrijker dan kritisch denken.

Allemaal eigen schuld.
Jouw opmerking is alsof je met een hamer per ongeluk hard op je vinger slaat: Het doet pijn.

Maar het is wel de waarheid.

Leg uit. Licht dit statement toe.
Wat bedoel je?


Er is echt behoefte aan een cursus gedachtenlezen.
Weer een extra hint voor dhr. Knops.
Nee. Ik leg dat niet uit. Lees het originele verhaal maar eens en probeer het te begrijpen.
24-12-2021, 13:18 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: 25% van de 15-jarigen is functioneel analfabeet.
Nederland kennisland? Laat me niet lachen.

Maar ja dat krijg je als je extreem-links het onderwijs laat overnemen. Gevoelens zijn dan ineens belangrijker dan feiten. De deugteksten leugens opdreunen (trump slecht, klimaat crisis en immigratie goed) wordt dan belangrijker dan kritisch denken.

Allemaal eigen schuld.
Jouw opmerking is alsof je met een hamer per ongeluk hard op je vinger slaat: Het doet pijn.

Maar het is wel de waarheid.

Leg uit. Licht dit statement toe.
Wat bedoel je?


Er is echt behoefte aan een cursus gedachtenlezen.
Weer een extra hint voor dhr. Knops.
Nee. Ik leg dat niet uit. Lees het originele verhaal maar eens en probeer het te begrijpen.

Ik heb nooit geleerd om kort-door-de-bocht onzin te begrijpen.
Dat soort lessen kreeg ik niet op school.


De originele poster lijkt niet bereid tot een nadere toelichting van zijn gedachten-kronkels.
En jij blijkbaar ook niet.

En daar ben ik dan weer kritisch over. :-)

Rationeel uitleggen hoe men tot een bepaalde conclusie / uitspraak / gedachten-kronkel komt is er niet meer bij.
Vandaar mijjn opmerking over gedachten lezen.

Deze poster(s) zijn blijkbaar niet in staat hun eigen telegramstijl duidelijker te formuleren en te onderbouwen.
Het lijkt erop dat ze alleen maar geleerd hebben om one-liners op twitter te spuien. (max 140 tekens)
25-12-2021, 05:28 door Anoniem
Laten we de groep met te weinig digitale vaardigheden asjeblieft in ere houden! Zij vormen ongewild het laatste tegenwicht tegen de digitaliseringsterreur van de overheid (met de ons allen bekende agenda). Aan wie hebben we de QR-code op papier te danken?
Andere basisvaardigheden zijn veel belangrijker, rekenen, taal en vooral: leren nadenken. Goed onderwijs dus met onderwijspersoneel in levende lijve is het enige wat werkt. Digitale devices creëren een veel smallere verbinding met mensen, en werken oppervlakkiger op emoties. (Zie de desastreuze uitwerking van digitaal onderwijs op mentaal welbevinden van jongeren in Coronatijd).
28-12-2021, 12:45 door Anoniem
Anoniem van 13:18 doet hier een 'Hugootje', draait zich eens om en leest op zijn smartfoon en reageert arrogant ebn vooral niet inhoudelijk. Een duidelijke one-liner om aan te duiden, hoe de kritiek wordt gepareerd.

Je kunt ook gewoon zeggen, ik ben het niet met je eens en er bestaat geen linkse indoctrinatie via educatie.
Dat meen ik dan te moeten ontkennen, maar dat is ieders goed recht.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.