image

Gemeente Den Haag zet cameratoezicht in tegen zwerfafval

woensdag 22 december 2021, 17:37 door Redactie, 34 reacties

De gemeente Den Haag zet cameratoezicht in om zwerfafval bij afvalcontainers tegen te gaan. Op een aantal plekken waar mensen vaak hun afval naast de container dumpen worden camera's geplaatst die 24 uur per dag filmen. Het gaat om een proef waarbij wordt gekeken of het toezicht tegen de overlast helpt.

Voor de proef heeft de gemeente vijf camera’s: drie echte en twee dummies die niet filmen. De camera’s worden steeds op een andere plek gezet. De proef duurt een half jaar. De resultaten van de proef zijn eind volgend jaar bekend. Daarna bepaalt de gemeente of er vaker cameratoezicht komt.

De camera's, die van december 2021 tot juli 2022 operationeel zijn, filmen 24 uur per dag. Iedereen die in de buurt van een afvalcontainer komt wordt gefilmd. Alleen de beelden van mensen die afval naast de container zetten worden bewaard, zo stelt de gemeente. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van "slimme software" die bepaalt of er afval naast de container is neergezet. Als dat is gebeurd, worden die beelden bewaard. Alle andere beelden worden automatisch verwijderd.

De gemeente zal mensen die in de buurt van de gekozen containers wonen informeren. "De camera’s filmen alleen de containers en de directe omgeving. Als er woningen, tuinen of ramen in de buurt van de container zijn, worden die digitaal afgeschermd zodat niemand naar binnen kan kijken", legt de gemeente uit op de eigen website. Tevens stelt de gemeente Den Haag dat het zich in de proef met cameratoezicht aan de regels voor de bescherming van politiegegevens houdt.

Image

Reacties (34)
22-12-2021, 17:43 door majortom
Ja hoor we geloven echt dat die camera's ervoor zijn om dumpers van zwerfafval mee te pakken. Met een mooie fisheye gewoon de hele omgeving 24x7 monitoren bedoelt men eigenlijk.
22-12-2021, 17:46 door Anoniem
Zie je straks allemaal hoodies van opsporingverzocht.

Signalement middelbare man donkere hoodie en sportbroek en donkere gymschoenen.

+-175 met zonnebril en mondmasker en een opmerkelijke kersttrui met daarop de tekst "Merry-NIX MAG".

Helaas waren de beelden te onscherp en te algemeen om iemand te identificeren.
22-12-2021, 17:52 door Anoniem
Fantastisch. Wat een ongelooflijk asociaal kut volk woont hier toch. Vanaf het moment dat de binnencontainers bij appartementencomplexen zijn vervangen voor die containers in de grond is het een permanente bende hier. Iedereen gooit alles er maar naast als het niet past, vol is, of ze meer moeite kost dan de schuif open en dicht moeten doen. Ik hoop dat het zeer effectief is, die lui gepakt worden en een soort HALT straf in de eigen omgeving mogen uitvoeren.
22-12-2021, 17:55 door Anoniem
Goed idee! Wij hebben heel veel last van zwerfafval en soms worden kilo's rotzooi vlak voor je deur gedumpt.
Men is te beroerd om het afval klein genoeg te maken om deze in de containers te gooien. Goed plan dus!
22-12-2021, 18:40 door Anoniem
Filmt die 'AI' ook als je naast de container geplaatst afval in de container doet met je eigen pas? Want dat heb ik al een paar keer gedaan in dit jaar. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat 's nachts plastic voorwerpen door de wijk stuiteren met veel lawaai.
22-12-2021, 18:40 door Anoniem
Ik ga verhuizen naar het buitenland. Zoek het mar uit in jullie surveillance staat.
22-12-2021, 20:33 door Anoniem
Onderschat de impact van de toenemende afvaldump ook niet: Je zou er maar naast wonen.. Openbare bakken almede containers zijn een magneet voor (stinkende) afvaldumpingen. Matrassen, tafels, stoelen, sofa's en ander delen van huisraad nog buiten beschouwing. En zijn het vaak juist de direct aanwonenden die (begrijpelijkerwijs) het hardst roepen om (camera)toezicht.

Uit eigen 'ervaring': Directe familie woont 5 meter van hun perceeltje van een openbare kleding- en een luiercontainer. Ontelbare vuilniszakken en volle plastic tasjes, bankstellen, vieze matrassen enz. vóór en tussen de bakken en omliggend gemeentegroen. Totdat er vorig jaar aan een lichtmast 'schuin' tegenover een camera en opvallend opschrift werd gehangen.
De overlast 'beperkt' zich nu tot soms een (gesloten) vuilniszak en een enkele stoel oid.
22-12-2021, 21:22 door Anoniem
Door Anoniem: Ik ga verhuizen naar het buitenland. Zoek het mar uit in jullie surveillance staat.
Goodbye! Don't slam the door behind you!

Door decennia van "vrijheid" en "we bepalen allemaal zelf wel wat we doen" is dit soort maatregelen nu helaas nodig.
(misschien ook door degenen die de boodschap "je bent hier vrij maar word wel geacht je te gedragen" gemist hebben)
22-12-2021, 21:34 door Anoniem
Door Anoniem: Goed idee! Wij hebben heel veel last van zwerfafval en soms worden kilo's rotzooi vlak voor je deur gedumpt.
Men is te beroerd om het afval klein genoeg te maken om deze in de containers te gooien. Goed plan dus!

Lastig hor. Miljoenen uitgeven aan camerasurveillance en het opvoeden van mensen, of gewoon een betere container ontwerpen. Je zou ook kunnen overwegen om mensen niet meer zo op elkaar te proppen. Krappe stallen worden nu eenmaal gauw smerig want niemand voelt zich verantwoordelijk.
22-12-2021, 21:54 door linuxpro
Ah, we moeten de blauwe ogen van de gemeente Den-Haag geloven, nee dus. Ik vind het een buiten propertioneel middel om iets sulligs als zwerfafval in beeld te brengen. We draaien de rollen om, de gemeente heeft een ophaalplicht voor afval, maar dramt allerlei bezuinigingen door waardoor je je afval lang niet altijd kwijt kan. Als de gemeente zijn plicht serieus zou nemen is er helemaal geen aanleiding voor zwerfafval en wordt het gewoon netjes opgehaald en is de capaciteit van containers en dergelijke voldoende. De effecten van "groen" en bezuinigingen worden op deze manier bij de burger neergelegd.
22-12-2021, 22:51 door Anoniem
Door linuxpro: Ik vind het een buiten propertioneel middel om iets sulligs als zwerfafval in beeld te brengen.

Een prima initiatief. Zwerfafval en illegale dumping van chemisch afval is een enorm groot probleem in Nederland.

https://www.milieucentraal.nl/nieuwsberichten/veel-wegwerpplastic-verboden-door-nieuwe-richtlijn/
22-12-2021, 22:57 door Anoniem
Door linuxpro: Ah, we moeten de blauwe ogen van de gemeente Den-Haag geloven, nee dus. Ik vind het een buiten propertioneel middel om iets sulligs als zwerfafval in beeld te brengen.
Jou wordt niks gevraagd!
Altijd weer die "het kan ook op een andere manier" en "het is buitenproportioneel" toetsenbordridders, het komt me de strot uit.
Als er een probleem is moet het worden opgelost, en dat gaat niet altijd op de manier die jij wilt.
23-12-2021, 08:09 door Anoniem
Proportionaliteit is inmiddels een woord wat we wel uit de dikke van dale kunnen schrappen omdat het nergens meer gebruikt wordt.

Selectieve handhaving, buitenproportionele maatregelen specifiek gericht tegen groepen die niet vertegenwoordigd worden door VVCDA, een pandemie die misbruikt wordt om een politieke agenda door te drukken...wie had ooit gedacht dat de verrechtsing van nederland zoveel schade zou opleveren.
23-12-2021, 08:53 door Anoniem
Mooi projectje,

Ik hoop dat ze dan ook gelijk analyseren of ze toch niet vaker het afval moeten ophalen omdat de containers hier dagen achter elkaar gewoon vol zitten.......
23-12-2021, 09:27 door Anoniem
Ik raad iedereen aan om hiervan een melding te maken bij de AP door dit formuliertje in te vullen: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/meldingsformulier-klachten
23-12-2021, 09:32 door Anoniem
Door linuxpro: Ah, we moeten de blauwe ogen van de gemeente Den-Haag geloven, nee dus. Ik vind het een buiten propertioneel middel om iets sulligs als zwerfafval in beeld te brengen. We draaien de rollen om, de gemeente heeft een ophaalplicht voor afval, maar dramt allerlei bezuinigingen door waardoor je je afval lang niet altijd kwijt kan. Als de gemeente zijn plicht serieus zou nemen is er helemaal geen aanleiding voor zwerfafval en wordt het gewoon netjes opgehaald en is de capaciteit van containers en dergelijke voldoende. De effecten van "groen" en bezuinigingen worden op deze manier bij de burger neergelegd.

Ik woon in Den Haag. Zelfs als de container niet vol is (wat trouwens maar heel soms voor komt) dan nog zijn mensen die hun afval in een grote papieren dozen (hello fresh dozen) doen die dan niet in de container passen. Dan gooien ze het er naast. Dit trekt ook ongedierte aan. Ogedierte in je buurt is zeker niet sullig.
Waarschijnlijk heb je helemaal gelijk dat dit de plicht is van de gemeente. Deze huurt hiervoor mensen in die betaald moeten worden. Dit gebeurt door het innen van belastingen. De effecten van niet bezuinigen worden dus ook bij de burger neergelegd. Tenzij jij een geniaal idee hebt om extra geld binnen te krijgen?
23-12-2021, 09:48 door Anoniem
Gek hoor. Dan heb je blijkbaar een afvalsysteem dat zo slecht ingericht is dat mensen het afval naast de bak te gooien, in plaats van erin, en in plaats van dat systeem te verbeteren door minder onhandige bakken te gebruiken of de pasjes af te schaffen, ga je er camera's op zetten. Het is wederom een voorbeeld van waarom het afvalsysteem zo toegankelijk mogelijk moet zijn, met zo min mogelijk obstakels als pasjes, DIFTAR, of andere beperkende onzin. Mensen gooien hun afval toch wel weg, en hoe gewenst of ongewenst dat gebeurt is een functie van de kwaliteit van het systeem.

Nog even los van dat je van de zogenaamde digitale afscherming natuurlijk niets koopt. Je moet maar aannemen dat het goed ingesteld is en ook aannemen dat het daarna niet meer aangepast is. Afscherming van camera's zou altijd controleerbaar moeten zijn aan de camera-kant. Hang maar een fysiek schotje tussen de camera en de omliggende ramen. Dan weet iedereen waar hij aan toe is.
23-12-2021, 09:49 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Goed idee! Wij hebben heel veel last van zwerfafval en soms worden kilo's rotzooi vlak voor je deur gedumpt.
Men is te beroerd om het afval klein genoeg te maken om deze in de containers te gooien. Goed plan dus!

Lastig hor. Miljoenen uitgeven aan camerasurveillance en het opvoeden van mensen, of gewoon een betere container ontwerpen. Je zou ook kunnen overwegen om mensen niet meer zo op elkaar te proppen. Krappe stallen worden nu eenmaal gauw smerig want niemand voelt zich verantwoordelijk.

Hier hebben ze enkele jaren geleden ook van die ondergrondse containers geplaatst. Daar past slechts een klein pedaalemmer zakje in. Vroeger had je zo'n kliko waar je heel veel rotzooi in kwijt kon. Alles langer dan 20cm moet je in stukjes gaan hakken, terwijl je daarvoor troep tot anderhalve meter wel de container in kon proppen.
23-12-2021, 10:40 door Anoniem
Door Anoniem:
Hier hebben ze enkele jaren geleden ook van die ondergrondse containers geplaatst. Daar past slechts een klein pedaalemmer zakje in. Vroeger had je zo'n kliko waar je heel veel rotzooi in kwijt kon. Alles langer dan 20cm moet je in stukjes gaan hakken, terwijl je daarvoor troep tot anderhalve meter wel de container in kon proppen.

Het vervangen van kliko's door ondergrondse containers is een "beetje dom", zou ik zeggen. Bij flats, die toch al een kleine stortkoker hadden, is het misschien wel handig, het voorkomt dat de stortkoker verstopt raakt. Merk je de een container vol is, bel dan het nummer van de gemeente, dat voor zo'n melding bestemd is, dan komen ze het echt wel ophalen. Maar heb je spullen die ook niet in een kliko zouden passen (matrassen, meubels, enz.) dan zijn er binnen de gemeente vast wel fatsoenlijke manieren om ze kwijt te raken, i.p.v. ze te dumpen.
23-12-2021, 11:14 door Anoniem
Door Anoniem:
Hier hebben ze enkele jaren geleden ook van die ondergrondse containers geplaatst. Daar past slechts een klein pedaalemmer zakje in. Vroeger had je zo'n kliko waar je heel veel rotzooi in kwijt kon. Alles langer dan 20cm moet je in stukjes gaan hakken, terwijl je daarvoor troep tot anderhalve meter wel de container in kon proppen.
De ondergrondse containers die normaal gesproken geplaatst worden voor restafval daar past (precies) een standaard huisvuilzak in! Niet allerlei zakken die bedoeld zijn voor bedrijven nee, dat is ook met opzet omdat bedrijfsafval daar niet in hoort. De zak is (veel) kleiner dan de kliko's die vroeger gebruikt werden, maar het is een voor huisvuil gebruikelijke maat waar ZEKER grotere dingen dan 20cm in passen. Plus dat het niet bedoeld is voor apparaten enzo, die moeten apart worden ingeleverd. Deze zakken waren voor de kliko's heel gebruikelijk en ik heb zelfs jaren niks anders gehad omdat ik in een flat woon en daar werken ze niet met kliko's.

Er zijn wel een tijdje ondergrondse containers geweest "voor plastic" waar inderdaad maar kleine zakken in konden. Die zijn hier inmiddels uitgefaseerd, plastic gaat nu weer bij het restafval en wordt later gescheiden. Dat moest wel, want in de plastic bakken kwam veel te veel restaval terecht. Mensen zijn dom, onwillig, tegendraads etc en verzieken het systeem.
Je ziet dat ook bij papier. Een opening waar wel een stapel kranten in kan maar geen doos. Ipv de doos klein te maken zet men hem er gewoon naast. Dan zijn die camera's heel nuttig want dan kun je mensen daar op aanspreken (= beboeten).
23-12-2021, 11:17 door Anoniem
Door Anoniem:
Het vervangen van kliko's door ondergrondse containers is een "beetje dom", zou ik zeggen.
Nee hoor, het is een ideaal systeem als iedereen zich sociaal gedraagt.
Nooit meer met een volle kliko zitten, nooit meer op 1 vaste dag het ding aan de weg moeten zetten voor 8 uur, nooit meer je kliko zoek omdat de vuilnisman hem 2 huizen verder heeft neergezet en de buurman deze perongeluk heeft gepakt, enz.
En het is voordelig voor de reinigingsdienst omdat ze met 1 man op een wagen kunnen rijden ipv 3, en niet aan een schema gebonden zijn (dus met omstandigheden rekening kunnen houden).

Als je dat "een beetje dom" noemt ben je zelf een beetje dom, denk ik.
23-12-2021, 11:24 door Anoniem
Door linuxpro: Ah, we moeten de blauwe ogen van de gemeente Den-Haag geloven, nee dus. Ik vind het een buiten propertioneel middel om iets sulligs als zwerfafval in beeld te brengen. We draaien de rollen om, de gemeente heeft een ophaalplicht voor afval, maar dramt allerlei bezuinigingen door waardoor je je afval lang niet altijd kwijt kan. Als de gemeente zijn plicht serieus zou nemen is er helemaal geen aanleiding voor zwerfafval en wordt het gewoon netjes opgehaald en is de capaciteit van containers en dergelijke voldoende. De effecten van "groen" en bezuinigingen worden op deze manier bij de burger neergelegd.

Ik vind het buitenproportioneel om je afval buiten de container te dumpen, welke reden er dan ook aan ten grondslag ligt. Als de prullenbak in het park vol zit, gooi je het er toch ook niet naast?
23-12-2021, 12:39 door Anoniem
Door Anoniem: Gek hoor. Dan heb je blijkbaar een afvalsysteem dat zo slecht ingericht is dat mensen het afval naast de bak te gooien, in plaats van erin, en in plaats van dat systeem te verbeteren door minder onhandige bakken te gebruiken of de pasjes af te schaffen, ga je er camera's op zetten. Het is wederom een voorbeeld van waarom het afvalsysteem zo toegankelijk mogelijk moet zijn, met zo min mogelijk obstakels als pasjes, DIFTAR, of andere beperkende onzin. Mensen gooien hun afval toch wel weg, en hoe gewenst of ongewenst dat gebeurt is een functie van de kwaliteit van het systeem.

Nog even los van dat je van de zogenaamde digitale afscherming natuurlijk niets koopt. Je moet maar aannemen dat het goed ingesteld is en ook aannemen dat het daarna niet meer aangepast is. Afscherming van camera's zou altijd controleerbaar moeten zijn aan de camera-kant. Hang maar een fysiek schotje tussen de camera en de omliggende ramen. Dan weet iedereen waar hij aan toe is.

Ik woon in een wijk waar geen pasjes nodig zijn, er ruim voldoende bakken beschikbaar zijn, en je ook direct alle afval gescheiden kan inleveren desgewenst. Nog steeds krijgen mensen het voor elkaar hun afval lekker naast de bak te dumpen. Het probleem hier is echt het systeem niet. Het probleem is de asociaal die compleet schijt heeft aan de maatschappij.
23-12-2021, 14:28 door Anoniem
Door Anoniem:
Ik woon in een wijk waar geen pasjes nodig zijn, er ruim voldoende bakken beschikbaar zijn, en je ook direct alle afval gescheiden kan inleveren desgewenst. Nog steeds krijgen mensen het voor elkaar hun afval lekker naast de bak te dumpen. Het probleem hier is echt het systeem niet. Het probleem is de asociaal die compleet schijt heeft aan de maatschappij.

Ja dat is het grote probleem, mensen die wel lopen te tetteren dat ze vrijheid en privacy moeten hebben en niet als kleuters behandeld willen worden, maar zich ondertussen wel als kleuters gedragen.
"oh pasje vergeten of kwijt, dan gooi ik het er wel naast" was het eerst, maar nu die pasjes niet meer in gebruik zijn (ook hier) is dat weliswaar minder geworden maar zijn er nog steeds mensen die dingen die makkelijk in die container passen er gewoon naast gooien.
Camera's ophangen is dan een prima idee! Wie niet horen wil, die moet maar voelen.
23-12-2021, 14:54 door Anoniem
Goh, het zou zomaar kunnen dat ze het nu ergens anders op straat dumpen of in de natuur. Zou zomaar kunnen.

Dan moeten ze die vondsten ook optellen om te kijken of het geholpen heeft.

Of het zwerfafval echt is afgenomen. Anders kunnen de Hagenaars het altijd in Wassenaar op straat kwijt.
23-12-2021, 15:28 door Anoniem
Door Anoniem: Ik raad iedereen aan om hiervan een melding te maken bij de AP door dit formuliertje in te vullen: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/meldingsformulier-klachten
Ik raad iedereen aan die last heeft van zwerfafval om hier melding van te maken door dit formuliertjes in te vullen: https://www.milieuklachten.nl/meldingen/meldingen.html
23-12-2021, 21:38 door Anoniem
Door majortom: Ja hoor we geloven echt dat die camera's ervoor zijn om dumpers van zwerfafval mee te pakken. Met een mooie fisheye gewoon de hele omgeving 24x7 monitoren bedoelt men eigenlijk.

Tja, wat wil je, moet je als domme bevolking je maar beter gedragen, zodat je geen enkele aanleiding voor het plaatsen van camera's geeft.
Ik zou er meteen een sterlisatie arts bij plaatsen.
24-12-2021, 00:52 door Anoniem
Digitaal dit, digitaal dat.
Wat boeit het nou of het digitaal is of analoog.
Waar het om gaat is dat het elektronisch verwerking is, en niet met een waterpistool ofzo.
24-12-2021, 16:12 door Anoniem
Door majortom: Ja hoor we geloven echt dat die camera's ervoor zijn om dumpers van zwerfafval mee te pakken. Met een mooie fisheye gewoon de hele omgeving 24x7 monitoren bedoelt men eigenlijk.

En die Apollo maanlandings waren ook nep. En de wereld is helemaal niet rond, kijk toch zelf en geloof niet in al die onzin.
24-12-2021, 17:19 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Het vervangen van kliko's door ondergrondse containers is een "beetje dom", zou ik zeggen.
Nee hoor, het is een ideaal systeem als iedereen zich sociaal gedraagt.
Nooit meer met een volle kliko zitten, nooit meer op 1 vaste dag het ding aan de weg moeten zetten voor 8 uur, nooit meer je kliko zoek omdat de vuilnisman hem 2 huizen verder heeft neergezet en de buurman deze perongeluk heeft gepakt, enz.
En het is voordelig voor de reinigingsdienst omdat ze met 1 man op een wagen kunnen rijden ipv 3, en niet aan een schema gebonden zijn (dus met omstandigheden rekening kunnen houden).

Als je dat "een beetje dom" noemt ben je zelf een beetje dom, denk ik.

Uitgaan van een systeem dat werkt, zolang iedereen zich sociaal gedraagt, is meer dan een beetje dom.
24-12-2021, 17:21 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Ik woon in een wijk waar geen pasjes nodig zijn, er ruim voldoende bakken beschikbaar zijn, en je ook direct alle afval gescheiden kan inleveren desgewenst. Nog steeds krijgen mensen het voor elkaar hun afval lekker naast de bak te dumpen. Het probleem hier is echt het systeem niet. Het probleem is de asociaal die compleet schijt heeft aan de maatschappij.

Ja dat is het grote probleem, mensen die wel lopen te tetteren dat ze vrijheid en privacy moeten hebben en niet als kleuters behandeld willen worden, maar zich ondertussen wel als kleuters gedragen.
"oh pasje vergeten of kwijt, dan gooi ik het er wel naast" was het eerst, maar nu die pasjes niet meer in gebruik zijn (ook hier) is dat weliswaar minder geworden maar zijn er nog steeds mensen die dingen die makkelijk in die container passen er gewoon naast gooien.
Camera's ophangen is dan een prima idee! Wie niet horen wil, die moet maar voelen.

"Wie niet horen wil, moet maar voelen" gaat alleen op als je ook daadwerkelijk alleen de overtreders filmt, niet de rest ook, 'slimme' software en andere oncontroleerbare beloftes en spijt.
27-12-2021, 19:34 door Anoniem
je kunt natuurlijk ook afval dumpen op een plek waar geen camera's zijn, al worden die steeds zeldzamer.
28-12-2021, 13:44 door Anoniem
Ik wil niet meteen te negatief doen. De woordvoerders geven aan:

Alleen de beelden van mensen die afval naast de container zetten worden bewaard, zo stelt de gemeente. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van "slimme software" die bepaalt of er afval naast de container is neergezet. Als dat is gebeurd, worden die beelden bewaard. Alle andere beelden worden automatisch verwijderd.

De camera’s filmen alleen de containers en de directe omgeving. Als er woningen, tuinen of ramen in de buurt van de container zijn, worden die digitaal afgeschermd zodat niemand naar binnen kan kijken

Blijkbaar heeft er iemand over nagedacht en dat is op zich een positief punt. Hoe dit in de praktijk uitvalt (wel gezegd, niet gedaan, gebrekkige software, crackers die deze bescherming weer uitschakelen of misschien, heel misschien, zelfs wel goed) staat nog te bezien. Maar op dit moment moet het op deze punten even het voordeel van de twijfel krijgen. Uiteraard wel met de AVG en de diverse mogelijkheden uit te halen achter de hand indien het toch niet zo werkt als men heeft bedacht. Maar dat was toch al.

Wat me wel dwars zit is het volgende:

Tevens stelt de gemeente Den Haag dat het zich in de proef met cameratoezicht aan de regels voor de bescherming van politiegegevens houdt.

Ik snap best dat de gemeente ambtenaren in Den Haag zich liever aan de boterzachte regels voor bescherming van politiegegevens houdt dan aan de AVG. Maar wetgeving is geen grabbelton. Politie heeft bepaalde bevoegdheden, maar ook verplichtingen. Daar is (niet negatief doen) over nagedacht om tot een samenhangend geheel te komen. Dit klinkt als het gebruik als een grabbelton om de middelen te maximaliseren en de aansprakelijkheid te minimaliseren en zo het werk-van-negen-tot-vijf gemakkelijker te maken, een proces dat heel menselijk is maar door affaires en andere zaken bepaald het vertrouwen niet groter heeft gemaakt en ook in deze situatie het vertrouwen door bovenstaande weer prompt geheel of gedeeltelijk teniet doet.
03-01-2022, 21:32 door Anoniem
Voor de tijd dat er containers waren op straat en mensen ernaast hun afval dumpten hebben we jaaaaren lang de fenomeen huisafval verkeerd aangeboden gehad in nederland sinds dat je gewoon je afvalzak gewoon op straat zette.
Begrip container is van de laatste jaren maar je huisafval op straat zetten en het begrip afvalzak verkeerd aangeboden waren al veeeeel langer aanwezig. Goh niemand heeft al die 50 - 60 jaar of langer gedacht van joh je hebt mensen die de afval verkeerd op straat neerzetten of smerig neerzetten dus laten we dan maar een camera ophangen. Nu dat het chinese sociale krediet systeem aan het komen is gaan we masaal aan de cameras....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.