image

Opera beschermt gevoelige data in clipboard tegen aanpassingen

donderdag 23 december 2021, 12:10 door Redactie, 3 reacties

Opera heeft een nieuwe beveiligingsfeature ontwikkeld genaamd Paste Protect die gevoelige data in het clipboard tegen ongewenste aanpassingen door externe applicaties moet beschermen. Dat heeft de browserontwikkelaar in een blogposting aangekondigd.

Recentelijk werd bekend dat criminelen door middel van malware die het clipboard aanpast honderdduizenden euro's wisten te stelen. Gebruikers van cryptovaluta die een betaling willen doen of geld naar een andere wallet willen overmaken kopiëren hiervoor vaak het walletadres van de begunstigde en plakken dat vervolgens in een veld op de transactiepagina. Op dat moment bevindt het adres zich in het clipboard van de computer. Malware op de computer kan het adres aanpassen, waardoor de aanvaller het geld ontvangt.

Opera zegt dat het een manier heeft gevonden om gebruikers te beschermen tegen het aanpassen van hun clipboard. Wanneer gebruikers gevoelige data kopiëren monitort Opera de data tot het plakken op aanpassingen. Wanneer een externe applicatie de data in het clipboard wijzigt toont de browser een waarschuwing. "Deze kleine feature zorgt ervoor dat je veilig en zorgeloos kunt blijven browsen", aldus Kornelia Mielczarczyk van Opera. De feature is in de ontwikkelaarsversie van Opera nu beschikbaar.

Image

Reacties (3)
23-12-2021, 13:13 door Anoniem
Laten we niet doen alsof Opera een goede keuze is, zowel op gebied van security als privacy. Niet interresant.
23-12-2021, 14:51 door Anoniem
"Een manier heeft gevonden. Wow hadden ze einstein in gehuurd?"

Mag ik even lachen ik ben developer en het is gewoon al jaren lang een misser eerste klas. Terwijl het zo simpel op te lossen is en dat heb ik al eens gepost op security.nl


Een soort vergeten kindje
23-12-2021, 16:51 door Anoniem
Door Anoniem: Laten we niet doen alsof Opera een goede keuze is, zowel op gebied van security als privacy. Niet interresant.
Correct. Opera voor Android deelt jouw data met Facebook. Deed Brave overigens voorheen ook.
Data delen met die toko en je bent voor mij als bedrijf gelijk af.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.