image

Morgan Stanley schikt rechtszaak over datalek voor 60 miljoen dollar

maandag 3 januari 2022, 10:39 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley heeft een rechtszaak die klanten over een datalek hadden aangespannen geschikt voor 60 miljoen dollar. Volgens de klanten heeft de bank hun gegevens niet goed beschermd, waardoor die in handen van derde partijen kwamen.

In 2016 nam Morgan Stanley afscheid van twee datacenters en verkocht daarbij de nog aanwezige apparatuur aan derde partijen. De verkochte systemen bleken onversleutelde klantgegevens te bevatten. In 2019 was het volgens de klanten opnieuw raak, toen Morgan Stanley oudere servers naar een externe leverancier verscheepte die toen vermist raakten. De servers werden laten wel door de bank teruggevonden, zo blijkt uit gerechtelijke documenten.

Gedupeerde klanten ontvangen tenminste twee jaar verzekering tegen fraude en kunnen een vergoeding tot 10.000 dollar aanvragen, zo meldt persbureau Reuters. Als onderdeel van de schikking ontkent de bank dat het fouten heeft gemaakt en stelt verder dat het sindsdien substantiële upgrades aan de beveiligingsprocedures heeft doorgevoerd.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.