image

Portugese mediagigant Impresa offline na aanval door ransomwaregroep

maandag 3 januari 2022, 09:29 door Redactie, 0 reacties

Meerdere websites van de Portugese mediagigant Impresa zijn offline gegaan na een aanval door een ransomwaregroep. Deze groep, die eerder een aanval op het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid opeiste, claimt allerlei data van Impresa te hebben buitgemaakt en dreigt die openbaar te maken, zo melden Portugese media.

De aanvallers plaatsten hun boodschap op de websites van de Portugese krant Expresso en de Portugese televisiezender SIC. Inmiddels heeft het mediabedrijf weer de controle over de websites die nu laten weten dat ze tijdelijk offline zijn. Op Twitter meldt Impresa dat het bezig is om de situatie te verhelpen. Het mediabedrijf beheert acht tv-zenders en de grootste krant in Portugal. Verdere details over de aanval zijn op dit moment niet bekend.

Image

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.