image

Belgische overheid investeert 78 miljoen extra in cybersecurity

dinsdag 4 januari 2022, 11:16 door Redactie, 6 reacties

De Belgische overheid gaat 78 miljoen extra investeren in cybersecurity, zo heeft de Belgische premier Alexander De Croo in de krant La Dernière Heure laten weten. België zal volgens De Croo meer dan een half miljard euro investeren in de digitalisering van de federale overheid.

Er gaat nog eens honderd miljoen euro naar de regio's voor de ontwikkeling van de vereiste infrastructuur, zoals de uitrol van glasvezel en 5G. "En we zijn van plan om 78 miljoen euro extra te investeren in cyberbeveiliging”, aldus de premier. Die stelt dat het beveiligen van de vitale infrastructuur en gegevens de kern van elke digitale strategie moeten zijn.

De Belgische minister van Defensie Ludivine Dedonder stelt dat ook voor de strijdkrachten de grootste dreiging digitaal is. "Het enige dat je nodig hebt is een computer, een internetverbinding en een profiel met veel toegevoegde waarde”, laat ze weten. Het Belgische leger zal daarom vijftig miljoen euro extra investeren in de aanschaf van materieel, de versterking van de infrastructuur en de beveiliging van de installaties, zo meldt het Belgische persbureau Belga.

Reacties (6)
04-01-2022, 18:40 door Anoniem
5G --> WEF
04-01-2022, 19:56 door Anoniem
waar blijft Nederland?
05-01-2022, 09:24 door Anoniem
Door Anoniem: waar blijft Nederland?
die stelt andere prioriteiten. klimaat enzo
05-01-2022, 15:13 door Anoniem
Kunnen ze voor 78 miljoen een operating systeem ontwikkelen ?
Nee, weggegooid geld, mensen moeten ook werk hebben ik weet het.
Lekker dwijlen met de kraan open, zijn ze ook goed in in Nederland.
05-01-2022, 21:58 door gradje71
Kunnen ze voor 78 miljoen een operating systeem ontwikkelen ?
Het antwoord op die vraag is: Ja, en dat kan een heel stuk goedkoper ook nog. MINIX3 bv kostte 3 miljoen euro, voor het opzetten van een BSD naar een microkernel. Werkte dat? Ja. Het wordt nu gebruikt binnen iedere kernel van Intel.

En het kan nog een heel stuk goedkoper, namelijk: Niets. Kijk maar eens naar het operating systeem Oberon, dat in drie jaar is ontwikkeld in de avonduren door Professor Wirth en Professor Gutknegt.

Het kan dus wel, maar er zijn wel een hele hoop mitsen en maren aan. Maar het kan wel degelijk.
06-01-2022, 09:52 door Anoniem
Dat zijn een hoop NGFW-tjes ;)
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.