image

Edge-gebruikers via nep-update geïnfecteerd met ransomware

woensdag 12 januari 2022, 15:01 door Redactie, 1 reacties

Gebruikers van Microsoft Edge zijn het doelwit van een aanval waarbij wordt geprobeerd om het systeem via een zogenaamde browser-update met ransomware te infecteren. Voor het ontsleutelen van de data moet een bedrag van tussen de 2500 en 5000 dollar worden betaald, zo meldt Malwarebytes.

De meeste ransomware-aanvallen die in het nieuws komen richten zich op grote organisaties en bedrijven. Eindgebruikers zijn echter ook nog steeds een doelwit. Bij de nu waargenomen aanvallen worden Edge-gebruikers via via malafide advertenties automatisch doorgestuurd naar een website die stelt dat ze handmatig een browser-update moeten installeren om de pagina te kunnen bekijken.

In werkelijkheid bevat het aangeboden bestand de Magniber-ransomware die allerlei bestanden op het systeem versleutelt en losgeld voor de decryptie eist. Eind vorig jaar gebruikte de Magniber-groep nog malafide advertenties om ongepatchte gebruikers van Internet Explorer automatisch met ransomware te infecteren. Bij de nu waargenomen aanvallen, gericht tegen Zuid-Koreaanse Edge-gebruikers, moet het slachtoffer zelf de zogenaamde update installeren.

Reacties (1)
13-01-2022, 10:00 door Anoniem
"Bij de nu waargenomen aanvallen worden Edge-gebruikers via via malafide advertenties automatisch doorgestuurd naar een website die stelt dat ze handmatig een browser-update moeten installeren om de pagina te kunnen bekijken."

Sommige mensen verdienen het blijkbaar om gehackt te worden.....
Waarom trappen mensen hier nog steeds in? Ongebreidelde nieuwsgierigheid? Domheid? Computer analfabeet? Wat? Hoe dan?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.