image

Game Mania waarschuwt klanten na ransomware-aanval voor datalek

donderdag 13 januari 2022, 16:33 door Redactie, 2 reacties

Gamewinkelketen Game Mania heeft klanten gewaarschuwd voor een datalek nadat het bedrijf afgelopen maandag slachtoffer van een ransomware-aanval werd. Daarbij kregen de aanvallers toegang tot een server met klantgegevens, waaronder naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Wachtwoorden en betaalgegevens zijn niet bij de aanval gecompromitteerd.

Na de aanval werden alle getroffen systemen offline gehaald. "De cyberveiligheid van onze klanten en hun data is voor ons een topprioriteit. We werken er dan ook hard aan om de situatie zo snel mogelijk te herstellen", aldus de winkelketen. Die zegt dat een externe veiligheidsexpert de situatie onderzoek, alsmede de infrastructuur en bestaande veiligheidsprocedures van Game Mania.

"Eens de situatie hersteld, zullen we de aanbevelingen van onze partner implementeren en gepaste maatregelen nemen om de cyberveiligheid van Game Mania verder te optimaliseren", staat in een verklaring van het bedrijf. Het datalek is inmiddels bij de Autoriteit Persoonsgegevens en de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit gemeld.

Reacties (2)
13-01-2022, 23:07 door Anoniem
Nu nog even de getroffen klanten informeren.
14-01-2022, 09:01 door Anoniem
Gezien de gesteldheid van de beveiligingsmaatregelen bij Gamemania is het wel heel toevallig dat er geen wachtwoorden en betaalgegevens zijn ontvreemd..... Ik geloof het niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.