/dev/null - Overig

Tekst editor Google Sites extreem langzaam

14-01-2022, 13:08 door waterlelie, 1 reacties
Een steeds terugkerend probleem dat ik ervaar, is dat het aanmaken van tekst in een Google Sites extreem langzaam tot bijna onmogelijk is, terwijl als ik op hetzelfde moment switch naar deze tekst editor er niets aan de hand is, de getypte tekst hierop verloopt vloeiend. Ook is er nergens sprake van een vertraging, noch in het typen, of de muis, of anderszins waar te nemen.

Als ik tekst type op deze editor van Security, dan zit ik toch op een kopie daarvan, dat in mijn browser geopend is, en pas als ik de inhoud wil plaatsen, dan wordt het naar de server van Security gekopieerd. Ik krijg echter de indruk bij Google Sites, dat ik rechtstreeks op hun server aan het opmaken van tekst bezig ben, en dat elke toetsaanslag daar eerst naar toe wordt gestuurd, en pas daarna zichtbaar wordt op mijn scherm. Als dat het geval is, dan begrijp ik de vertraging.

De vraag is, wie kan hier duidelijkheid over geven..
Reacties (1)
14-01-2022, 13:40 door Anoniem
Ik gebruik het zelf niet en heb ook geen Google-account waarmee ik het even kan uitproberen. Maar als ik even zoek naar wat het is vallen twee dingen op:

[1] Google Sites heeft een WYSIWYG-editor (What You See Is What You Get). Je typt dus opgemaakte tekst in. In het tekstveldje op deze website staat in het hele tekstvak maar één lettertype, en opmaak regel je met bbcodes (zie "Ondersteunde bbcodes" vlak boven het invoervak).

Dit betekent dat de editor van Google Sites op jouw computer waarschijnlijk een stevige hoeveelheid JavaScript mee laat draaien om dat WYSIWYG-effect en andere mogelijkheden van de editor voor elkaar te krijgen, terwijl security.nl zoiets nergens voor nodig heeft, dit is gewoon een kaal HTML-invoervak zonder veel toeters en bellen. Dat kan een bron van vertraging zijn op Google Sites.

[2] Google Sites werkt met real-time collaboration. Meerdere mensen kunnen dus gelijktijdig aan dezelfde tekst werken. Dat kan alleen maar als elke toetsaanslag inderdaad naar de server van Google wordt gestuurd en van daaruit meteen naar alle andere mensen die die tekst aan het bewerken zijn. En dat klopt helemaal met je indruk.

Ik heb geen idee of je die real-time collaboration uit kan schakelen, maar dat lijkt me het proberen waard als dat kan. En als dat niet kan dan en het ook helemaal niet nodig hebt, dan moet je je afvragen of dit wel het meest geschikte hulpmiddel is voor jou.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.