image

Russische geheime dienst houdt verdachten achter REvil-ransomware aan

vrijdag 14 januari 2022, 16:01 door Redactie, 0 reacties

De Russische geheime dienst FSB heeft op verzoek van de Amerikaanse autoriteiten meerdere personen aangehouden die onderdeel van de REvil-ransomwaregroep zouden zijn. De REvil-groep wordt onder andere verantwoordelijk gehouden voor de wereldwijde ransomware-aanval via de software van Kaseya en de aanval op vleesverwerker JBS. Het bedrijf betaalde uiteindelijk 11 miljoen dollar losgeld.

In een persbericht meldt de FSB dat erop 25 adressen van veertien verdachten huiszoekingen hebben plaatsgevonden. Daarbij is bijna zes miljoen euro in contanten in beslag genomen, alsmede twintig luxe auto's, computers en cryptowallets.

De verdachten kunnen indien schuldig bevonden een gevangenisstraf van maximaal zeven jaar krijgen. De FSB stelt dat de Amerikaanse autoriteiten over de resultaten van de operatie zijn ingelicht. Het Russische persbureau TASS publiceerde een korte video over de operatie op YouTube.

Image

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.