image

ProtonMail blokkeert automatisch trackingpixels en verbergt ip-adres gebruikers

woensdag 19 januari 2022, 16:50 door Redactie, 3 reacties

Versleutelde e-maildienst ProtonMail heeft een nieuwe feature toegevoegd die gebruikers een betere bescherming tegen e-mailtracking moet bieden. Zo worden voortaan trackingpixels in e-mailberichten automatisch geblokkeerd. Via trackingpixels is het mogelijk om te zien wanneer een e-mail is geopend, hoe vaak, vanaf welk apparaat en de locatie en ip-adres van de ontvanger.

Deze data wordt zonder toestemming van de ontvanger verzameld, zegt Lydia Pang van ProtonMail. De e-maildienst laat gebruikers voortaan zien hoeveel trackers erin een e-mailbericht zijn geblokkeerd. Naast het blokkeren van trackingpixels verbergt ProtonMail voortaan ook het ip-adres van de ontvanger voor derde partijen. Gebruikers hebben wel de keuze om het blokkeren van e-mailtracking uit te schakelen.

Reacties (3)
19-01-2022, 21:48 door Anoniem
Goede zaak,pixels en dergelijke zouden wettelijk verboden moeten worden.
20-01-2022, 09:33 door Anoniem
Door Anoniem: Goede zaak,pixels en dergelijke zouden wettelijk verboden moeten worden.
Doe mijn hele beeldscherm maar zonder pixels dan
20-01-2022, 10:26 door Anoniem
Door Anoniem: Goede zaak,pixels en dergelijke zouden wettelijk verboden moeten worden.

Volgens mij is het ook verboden:


https://wetten.overheid.nl/BWBR0009950/2021-07-01

Artikel 11.7a


1 Onverminderd de Algemene verordening gegevensbescherming is het via een elektronisch communicatienetwerk opslaan van of toegang verkrijgen tot informatie in de randapparatuur van een gebruiker, alleen toegestaan op voorwaarde dat de betrokken gebruiker:

a. is voorzien van duidelijke en volledige informatie overeenkomstig de Algemene verordening gegevensbescherming, in ieder geval over de doeleinden waarvoor deze informatie wordt gebruikt, en

b. daarvoor toestemming heeft verleend.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.