Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Laptop oude werkgever

21-01-2022, 20:55 door Niels_1983, 4 reacties
Hallo,
Vorig jaar ben ik veranderd van werkgever. Nu heb ik nooit mijn laptop bij mijn voormalige werkgever hoeven inleveren. Uiteraard kan ik niet meer op het netwerk van deze werkgever maar ook internet werkt niet (er verschijnt een veiligheids melding vanuit Zscaler). Weet iemand een manier zodat ik deze laptop privé nog gewoon kan gebruiken?

Groeten,
Niels
Reacties (4)
21-01-2022, 21:04 door Anoniem
Wat ik zou doen is kijken of je wel in de BIOS kan komen, opstart schijf veranderen en dan proberen op te starten vanaf een installatie disk. Als je niet in de BIOS kan komen, omdat die beveiligd is, dan word het googlen naar het merk en type laptop, hoe je de BIOS naar factory defaults kan resetten.
21-01-2022, 21:44 door Niels_1983
Bedankt voor je reactie. Hoe kan ik checken of ik in de bios kan komen?
21-01-2022, 21:45 door Anoniem
'Terug gaan naar je oude werkgever met het apparaat en vragen om 1 bewijs van eigendom en 2 wipen van apparaat met deregistratie van je profiel in Zscaler.

Dat is als je het apparaat hebt gekregen van je werkgever in plaats van dat jij of je vorige werkgever is vergeten het apparaat in te laten leveren. In dat geval ben je strafbaar bezig als je aan de laptop knutselt en met Zscaler kennende pingt dat ding constant terug naar thuis met exact log van wat je doet. Want het klinkt alsof de Data loss prevention (DLP) service actief staat.
22-01-2022, 09:49 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: 'Terug gaan naar je oude werkgever met het apparaat en vragen om 1 bewijs van eigendom en 2 wipen van apparaat met deregistratie van je profiel in Zscaler.

Inderdaad! Ik ken iemand die ook dacht dat een laptop niet terug hoefde en die heeft daar uiteindelijk hele grote problemen mee gekregen toen het een administratieve fout bleek. Hoe kan je denken dat het eigendom van je vorige werkgever niet teruggeven zou moeten worden? De topic starter kan ik alleen maar aanraden z.s.m. contact op te nemen met de vorige werkgever om duidelijkheid te krijgen in de situatie. Want anders krijg je vroeg of laat grote problemen met een laptop die als ontvreemd wordt gerapporteerd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.