image

VK betaalde 639.000 euro voor campagne tegen end-to-end encryptie Facebook

maandag 24 januari 2022, 09:31 door Redactie, 6 reacties

De Britse overheid heeft omgerekend 639.000 euro betaald voor een campagne tegen de plannen van Facebook om Facebook en Instagram Messenger standaard van end-to-end encryptie te voorzien. Dat blijkt uit informatie die door het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken is vrijgegeven.

Vorige week lanceerden verschillende kinderbeschermingsorganisaties met het geld van de Britse overheid de campagne "No Place to Hide". Daarmee willen de organisaties dat socialmediabedrijven bevestigen dat ze geen end-to-end encryptie uitrollen totdat ze over technologie beschikken om ervoor te zorgen dat kinderen geen risico lopen.

De campagne kreeg eerder al de nodige kritiek van de Britse privacytoezichthouder ICO. Ook de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF sluit zich hierbij aan. Volgens de EFF is de campagne de zoveelste poging in het streven van Amerikaanse en Britse opsporingsdiensten om privébedrijven te dwingen dat ze alle berichten scannen die gebruikers online versturen.

"Elk jaar beseffen steeds meer mensen dat end-to-end encryptie essentieel is voor een veilig en privé leven op internet. Zonder sterke encryptie hebben we geen echte privacy in de digitale wereld", zegt Joe Mullin van de burgerrechtenbeweging. "Zonder de mogelijkheid om een privégesprek te hebben, hebben we geen ruimte voor echte vrijheid van meningsuiting en zal democratie onder druk staan."

De EFF hoopt dat Facebook de plannen voor het inschakelen van standaard end-to-end encryptie snel afrondt en dat beleidsmakers stoppen met het bekritiseren van encryptie in de naam van het "beschermen van kinderen", of hiertoe worden gedwongen door een publiek dat echte privacy en veiligheid eist.

Reacties (6)
24-01-2022, 10:22 door Anoniem
eh dit zie ik rutte niet betalen waardeloos vvd er .....gier !
24-01-2022, 10:31 door Anoniem
Gelukkig niet nee, wie wil er nu een campagne TEGEN end-to-end encryptie? Behalve een super controlerende overheid natuurlijk...
24-01-2022, 10:45 door Anoniem
Door Anoniem: eh dit zie ik rutte niet betalen waardeloos vvd er .....gier !
Gelukkig niet nee, van mij hoeft de overheid niet zoveel te investeren tegen end-to-end.
24-01-2022, 12:26 door Anoniem
Het besef in westerse landen dringt langzaam door dat bescherming tegen spiedende ogen cruciaal is voor vrije commuicatie en meningsuiting. Zoals de Chinezen, Russen, Turken, Egyptenaren en Noord-Koreanen dat al ruim 20 jaar doen. Zij kennen tenslotte het concept 'open democratie' en 'vrijheid van meningsuiting' niet in hun landen.

De westerse landen zijn pas sinds een jaar of 2 overspoeld met dictaten en censuur. Dat besef dringt slechts mondjesmaat door.

Het wordt hoog tijd dat techbedrijven door overheden opgelegde dictaten weer standaard naar de prullenbak verwijzen. Ik bedoel: overheden blijven de grootste bron van 'valse informatie'. Hoewel de smeergelden natuurlijk erg aantrekkelijk blijven. Maar dat is menselijk. Ikzelf zou moeite hebben zomaar 639.000 euro te weigeren. Maar voor big tech is dat bedrag een fooi.
28-01-2022, 00:46 door Anoniem
waarom zou je end to end encriptie verbieden , het aan banden leggen van facebook of instagram geen platform geen vuiligheid dus het feit dat te veel mensen het gebruiken zonder er bij na te denken en een zonder het beheer enig moreel besef heeft .Dus gewoon niet gebruiken
28-01-2022, 11:19 door Anoniem
Door Anoniem:
Het wordt hoog tijd dat techbedrijven door overheden opgelegde dictaten weer standaard naar de prullenbak verwijzen. Ik bedoel: overheden blijven de grootste bron van 'valse informatie'. Hoewel de smeergelden natuurlijk erg aantrekkelijk blijven. Maar dat is menselijk. Ikzelf zou moeite hebben zomaar 639.000 euro te weigeren. Maar voor big tech is dat bedrag een fooi.

Het is niet big tech die gekocht wordt, maar allemaal deugende drammende "betrokken burgers" - met deze betaling zijn het letterlijk "beroepsdemonstranten" die de bedrijven bestoken met petities , huilverhalen in de media en dreigen met boycotten .

Een zeker deel van big tech staat trouwens vooraan in het _willen_ monitoren en censureren vanuit hun eigen politieke opinie - alles voor het "grote goed" van lgbthq+ promotie, blm , of het tegengaan van dissidente opinies over covid aanpak .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.