image

DeepDotWeb-beheerder veroordeeld tot acht jaar cel in Verenigde Staten

donderdag 27 januari 2022, 14:05 door Redactie, 6 reacties

Een 37-jarige Israëlische man die de website DeepDotWeb beheerde is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar en een maand. Daarnaast doet hij afstand van 8,4 miljoen dollar die hij via de website verdiende. Dat laat het Amerikaanse ministerie van Justitie weten.

DeepDotWeb berichtte over zaken op het "darknet", maar linkte ook naar darknet-marktplaatsen. Deze links waren van een unieke referrer-link voorzien. Wanneer bezoekers van DeepDotWeb via deze links de betreffende marktplaats bezochten en daar een product kochten ontvingen de beheerders van DeepDotWeb een "referral bonus". Dit leverde de Israëlische man en zijn medebeheerder zo'n 8155 bitcoins op, die op het moment van de transacties 8,4 miljoen dollar waard waren. De verdachte is akkoord gegaan om van dit bedrag afstand te doen.

In 2019 werd DeepDotWeb na internationaal politieonderzoek, waar ook de Nederlandse politie aan deelnam, offline gehaald. De Israëlische man werd in 2019 in Parijs aangehouden. De andere beheerder van de website werd in Israël opgepakt. De Amerikaanse autoriteiten proberen hem uitgeleverd te krijgen.

Image

Reacties (6)
27-01-2022, 14:09 door Anoniem
Erg dom om op het clearnet te opereren. Wat dat betreft zijn marketingjongens net criminelen: niet erg slim als het op cyber security aankomt.
27-01-2022, 15:15 door Anoniem
Hij had beter lid kunnen worden van het CDA en 9 miljoen kunnen verdienen aan het verkopen van rommel aan een bewindspersoon van zijn eigen partij: minder risico en hij zou zn vrijheid en winst mogen houden.
27-01-2022, 19:21 door botbot
Door Anoniem: Erg dom om op het clearnet te opereren. Wat dat betreft zijn marketingjongens net criminelen: niet erg slim als het op cyber security aankomt.

Maar ik vind het aan de andere kant ook eigenlijk niet kunnen dat je tot 8 jaar veroordeeld wordt voor doorlinken. Als ze de darknet markten oprollen valt er ook niet door te linken.
28-01-2022, 01:44 door Anoniem
Schandalig. En ondertussen is er geen enkel land zonder mondkapjesrommel, nep vaccins of geld.
28-01-2022, 11:59 door S.A.T.A.N. - Bijgewerkt: 28-01-2022, 11:59
Door Anoniem: Schandalig. En ondertussen is er geen enkel land zonder mondkapjesrommel, nep vaccins of geld.

Hoezo? Mondkapjes kan je gewoon op het darkweb vinden en met vaccins moet je natuurlijk altijd uitkijken. Nooit zomaar ergens een vaccin bestellen en zelf (bij jezelf of anderen) gaan inspuiten!
29-01-2022, 12:45 door Anoniem
Er missen 2 zaken in dit bericht
- de man is veroordeeld voor samenspannen tot witwassen ( conspiracy to commit money laundering). Hoe je schuldig kan zijn aan witwassen, zonder dat je schuldig bent bevonden aan een misdaad waar dat geld uit voort is gekomen, is mij even een raadsel
- het is een plea bargains geweest
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.