image

VK roept op tot versterken van cyberweerbaarheid na incidenten in Oekraïne

vrijdag 28 januari 2022, 12:05 door Redactie, 0 reacties

De Britse overheid heeft organisaties en bedrijven in het Verenigd Koninkrijk opgeroepen hun cyberweerbaarheid te versterken. Dit naar aanleiding van verschillende cyberincidenten in Oekraïne waarbij bedrijven met zeer schadelijke malware besmet raakten. Eerder gaven ook de Amerikaanse en Nederlandse autoriteiten een dergelijke waarschuwing.

Volgens het Britse National Cyber Security Centre (NCSC) zijn erop dit moment geen specifieke dreigingen voor Britse organisaties geïdentificeerd, maar is het belangrijk om waakzaam te zijn. Organisaties worden dan ook opgeroepen om verschillende maatregelen te nemen die de kans op een succesvolle cyberaanval moeten verkleinen.

Het gaat onder andere om het installeren van beveiligingsupdates, inschakelen van multifactorauthenticatie, implementeren van een effectief incident respons plan, controleren dat back-ups werken en zijn te herstellen en up-to-date blijven met de laatste dreigingsinformatie. Tevens stelt het NCSC, net als het Nederlandse Nationaal Cyber Security Centrum, dat het de situatie in de gaten houdt.

In het verleden zijn bij spanningen tussen Oekraïne en Rusland digitale aanvallen uitgevoerd die ook gevolgen voor bedrijven wereldwijd hadden. Een bekend voorbeeld is de NotPetya-malware die voor miljarden euro's schade zorgde.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.