image

E-maildienst DuckDuckGo ondersteunt nu ook replies vanaf Duck-adressen

dinsdag 1 februari 2022, 16:02 door Redactie, 3 reacties

De gratis e-maildienst die zoekmachine DuckDuckGo vorig jaar lanceerde ondersteunt nu ook replies vanaf Duck-adressen. Email Protection, zoals de dienst heet, is een forwardingdienst die e-mails op een persoonlijk duck.com e-mailadres filtert en doorstuurt naar het echte e-mailadres van de gebruiker.

Volgens DuckDuckGo komt het vaak voor dat websites e-mailadressen van hun gebruikers uploaden naar Facebook en Google voor gerichte advertenties, of dat het e-mailadres van een gebruiker door een datalek op straat komt te liggen. Door het gebruik van een e-mailforward blijft het echte e-mailadres beschermd. Daarnaast zijn de duck.com e-mailadressen eenvoudig uit te schakelen wanneer die teveel spam ontvangen.

Er is nu een nieuwe feature aan de e-maildienst toegevoegd waardoor gebruikers vanaf hun Duck.com-adres kunnen antwoorden. In een uitleg over de feature staat dat bij het beantwoorden vanaf Duck-adressen het antwoord via Duck.com wordt verstuurd. Daarbij krijgt de ontvanger het Duck-adres te zien waar de oorspronkelijk e-mail naar was toegestuurd.

In het geval gebruikers een Duck-adres hebben aangemaakt waarbij e-mails worden doorgestuurd naar een uniek domein zonder SPF-records, worden replies vanaf Duck-adressen niet ondersteund. Het Sender Policy Framework (SPF) moet e-maildomeinen tegen spoofing beschermen. Email Protection is beschikbaar in de apps van DuckDuckGo en bevindt zich nog in de bètafase. Geïnteresseerde gebruikers kunnen zich via een wachtlijst aanmelden.

Reacties (3)
02-02-2022, 08:53 door Anoniem
Waar ik naar op zoek ben is een manier om de gegenereerde email adressen ook weer te verwijderen, zodat "spam" niet meer afgeleverd word bij mijn mailbox.. weet iemand hoe?
02-02-2022, 09:30 door Anoniem
Door Anoniem: Waar ik naar op zoek ben is een manier om de gegenereerde email adressen ook weer te verwijderen, zodat "spam" niet meer afgeleverd word bij mijn mailbox.. weet iemand hoe?

Doel je op:

Daarnaast zijn de duck.com e-mailadressen eenvoudig uit te schakelen wanneer die teveel spam ontvangen.

Hoe dat exact werkt weet ik niet, ik ben geen gebruiker van de dienst, maar het schijnt eenvoudig te zijn.
02-02-2022, 11:10 door Anoniem
Door Anoniem: Waar ik naar op zoek ben is een manier om de gegenereerde email adressen ook weer te verwijderen, zodat "spam" niet meer afgeleverd word bij mijn mailbox.. weet iemand hoe?

Kies in het artikel "uitleg over de feature" en let op het antwoord van de tweede FAQ-vraag:
We’ve also made Private Duck Addresses easy to deactivate, so there’s no stress if you start receiving too much spam.
en:
How do I deactivate Private Duck Addresses?

Find an email sent to that address, tap the DuckDuckGo "trackers blocked" banner, then tap the link to deactivate it.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.