image

Microsoft Defender detecteert nu ook kwetsbaarheden in Android en iOS

woensdag 2 februari 2022, 10:30 door Redactie, 2 reacties

Microsoft heeft een nieuwe feature uitgerold voor Defender for Endpoint, waardoor de beveiligingssoftware ook kwetsbaarheden in Android en iOS kan detecteren. Defender for Endpoint is een zakelijke beveiligingsoplossing van Microsoft die systemen op allerlei dreigingen controleert. De Windowsversie beschikte al over vulnerability management, waarmee organisaties inzicht krijgen in aanwezige kwetsbaarheden op systemen.

Deze feature is nu ook beschikbaar gemaakt in de Android- en iOS-versies, waarbij Defender kijkt naar kwetsbaarheden in beide mobiele platformen. In het geval van de Androidversie wordt daarbij ook gekeken naar beveiligingslekken in geïnstalleerde Android-apps. Deze feature zal later binnen de iOS-versie beschikbaar komen, zo laat Microsoft weten. Defender for Endpoint stond eerder nog bekend als Defender Advanced Threat Protection, maar kreeg in 2020 de huidige naam.

Image

Reacties (2)
06-02-2022, 16:36 door Anoniem
Is het niet vreemd dat de aanbieder van het OS ook ineens een anti-malware tool in de aanbieding heeft?
Hoeveel garanties geeft dat - dat de verleiding niet iets te groot wordt om de gaten in het OS via de anti-malware-tool af te dichten?
Eigenlijk moet je je afvragen waar Microsoft mee bezig is - het voorspelt weinig goeds! (zie consoles, zie Azure, office365, Teams, games...).
08-02-2022, 09:53 door Anoniem
Weinig vertrouwen in wat Microsoft Heet. Wij zijn de melkkoeien van Microsoft als om informatie gaat welke velen onder ons op hun harde schijf opslaan.
Deze grote jongens zijn niet betrouwbaar zelfs de overheid met zijn Windowssystemen zijn de klos.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.