image

Ontwikkelaar Cities Skylines: geen malware in verwijderde mods

dinsdag 15 februari 2022, 15:33 door Redactie, 1 reacties

Onlangs werden verschillende uitbreidingen en aanpassingen voor het populaire spel Cities: Skylines verwijderd, maar in geen van deze verwijderde "mods" zat malware, zo heeft gameontwikkelaar Paradox in een verklaring laten weten. Cities: Skylines is een zogeheten city-building game. Het is mogelijk om allerlei "mods" voor het spel te downloaden. Het gaat om aanpassingen en uitbreidingen die door externe ontwikkelaars zijn gemaakt.

Vorige week verscheen erop Reddit een waarschuwing dat erin verschillende mods malware zou zitten en dat die daarom van gamedistributieplatform Steam waren verwijderd. Ontwikkelaar Paradox laat nu in een reactie weten dat erin geen van de verwijderde mods die via Steam werden aangeboden malware is aangetroffen.

Een van de mods werd verwijderd omdat die bepaalde Steam-gebruikers discrimineerde, stelt Paradox. Zo konden deze Steam-gebruikers de mod niet gebruiken. Een andere verwijderde mod installeerde updates direct vanaf GitHub, waardoor Steam werd omzeild. Om misbruik van deze feature te voorkomen, die bijvoorbeeld voor het downloaden van malware kan worden gebruikt, is de mod verwijderd. Zo'n vijftig mensen hadden de mod geïnstalleerd.

Een derde mod die wegens de mogelijke aanwezigheid van malware werd genoemd blijkt al sinds maart vorig jaar niet te zijn bijgewerkt. Deze mod bevat geen code waardoor die zonder het Steam-platform updates kan installeren. Daarnaast kan deze mod niet meer worden bijgewerkt, omdat het account van de ontwikkelaar is geblokkeerd. Paradox roept gamers op om verdachte mods te blijven rapporteren.

Reacties (1)
15-02-2022, 18:23 door Anoniem
ProJared Plays! (240K volgers) https://www.youtube.com/playlist?list=PLnECGpr5DfBuB-bmgRnCNioFYAl4SeJTq had vorig jaar een playthrough van Cities Skylines. Daar krijg je wel een goede indruk van het spel van. Het is een soort Sim City maar dan grafisch mooier omdat er van Sim City de laatste jaren geen nieuwe delen uitkwamen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.