image

Logistieke gigant Expeditors door cyberaanval wereldwijd platgelegd

dinsdag 22 februari 2022, 09:56 door Redactie, 3 reacties

De logistieke gigant Expeditors is door een cyberaanval wereldwijd platgelegd. Het zou mogelijk om een ransomware-aanval gaan, maar dat is nog niet door het Fortune 500-bedrijf bevestigd. Expeditors telt meer dan 18.000 medewerkers in meer dan honderd landen. Het verzorgt logistieke en douanediensten voor lucht- en zeevracht. Het bedrijf had in het derde kwartaal van vorig jaar een omzet van 4,3 miljard dollar.

Na ontdekking van de aanval besloot Expeditors de meeste systemen wereldwijd uit te schakelen. Daardoor is de bedrijfsvoering ernstig beperkt, aldus een verklaring. "Aangezien het nog zeer vroeg in het proces is, kunnen we geen voorspellingen doen wanneer we mogelijk weer operationeel zijn, maar we zullen updates verstrekken wanneer dit mogelijk is."

Verder stelt Expeditors dat de cyberaanval voor een schadepost zal zorgen vanwege het onderzoek en herstel. Afhankelijk van de duur dat het bedrijf plat ligt kan het een aanzienlijke impact op de bedrijfsvoering, omzet en reputatie hebben, zo laat de verklaring verder weten. De aanval deed zich afgelopen zondag voor. Gisteren meldde het bedrijf via de eigen website dat de bedrijfsvoering nog altijd getroffen is.

Image

Reacties (3)
22-02-2022, 12:40 door Anoniem
Weer een bedrijf in de problemen dankzij conti windows ransomware:
https://www.cybersecurity-insiders.com/expeditors-and-meyer-ransomware-attack-news-and-conti-gang-involvement/
25-02-2022, 21:05 door Anoniem
Ze hebben het nog steeds niet kunnen oplossen echt erg al 5 dagen down.
07-03-2022, 22:18 door Anoniem
Waarom snijden wij die fibers die naarChina, Rusland, Noord-Korea, Hong Kong e.a. gaan gewoon niet door? Zo moeilijk mag dat toch niet zijn!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.