image

Storing Vodafone-netwerk veroorzaakt meerdere NL-Alert-achtige berichten

dinsdag 22 februari 2022, 17:10 door Redactie, 4 reacties

Een storing in het netwerk van Vodafone heeft ervoor gezorgd dat mensen gisteren werden opgeschrikt door meerdere NL-Alert-achtige berichten, zo meldt Crisis.nl, de website van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Door de storing ontving een onbekend aantal mensen het bericht "Message 1 2 3". Het ging om een testbericht. "Deze testberichten worden continu door het netwerk verstuurd om de werking ervan te controleren. Normaliter merkt u hier niets van. Door de storing kwam het bericht terecht in een deel van het netwerk wat wel door sommige mobiele telefoons wordt ontvangen", aldus de uitleg.

De berichten werden door middel van cell broadcast verstuurd, een techniek om tekstberichten via de zendmasten van alle providers uit te zenden. Na ontdekking van de storing werd het probleem verholpen.

Reacties (4)
22-02-2022, 18:25 door Anoniem
"Storing"
22-02-2022, 21:48 door Anoniem
Ik heb ook Vodafone, maar heb geen rare berichten ontvangen.
23-02-2022, 05:48 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb ook Vodafone, maar heb geen rare berichten ontvangen.
De uitleg van Vodafone heeft het over "sommige mobiele telefoons". Dat is niet hetzelfde als "alle mobiele telefoons".

Ik weet niet of wat ik nu schrijf de verklaring is, maar het lijkt me een mogelijkheid. Misschien dat het bericht werd ontvangen door mensen die hun telefoon hebben ingesteld om alle cell broadcast-kanalen te ontvangen, en niet alleen NL-Alert.
01-06-2022, 22:39 door Anoniem
Vodafone is piloting a new advertising ID system called TrustPid, which will work as a persistent user tracker at the mobile Internet Service Provider (ISP) level. The new system is in test phase in Germany and is intended to be impossible to bypass from within the web browser settings or through cookie blocking or IP address masking.

https://www.bleepingcomputer.com/news/security/vodafone-plans-carrier-level-user-tracking-for-targeted-ads/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.