Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Vraag over gedeelde mappen

26-02-2022, 16:36 door Anoniem, 1 reacties
hoi, op elk van mijn twee pc's heb ik een map staan die door de andere pc te benaderen is. Connectie is via rechtstreekse ethernet kabel. De twee mappen zijn benaderbaar door de gebruiker (ikzelf) op de andere pc als ik credentials invoer.

Met de twee pc's (met name één van de twee) ga ik het internet op.

Vraag: maakt het gegeven dat deze mappen standaard op gedeeld zijn ze in principe meer benaderbaar vanuit de buitenwereld dan de defaultinstelling van mappen die niet gedeeld zijn? Moet en kan ik extra veiligheidsmaatregelen nemen, bijvoorbeeld door het vaste ip van de elk van de andere pc's in de hosts op te nemen?

alvast bedankt!
Reacties (1)
20-09-2022, 09:06 door Anoniem
Van buitenaf zal je niet sneller kwetsbaar zijn zolang er rare poorten open staan. Wel kunnen ze eenvoudiger een lateraal bewegen door je netwerk maken zodra 1 computer gecomprimeerd is door malware.

Hoop je hiermee geholpen te hebben
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.