image

Toyota legt productie in Japanse fabrieken stil na ransomware-aanval

dinsdag 1 maart 2022, 11:03 door Redactie, 2 reacties

Autofabrikant Toyota heeft de autoproductie in veertien Japanse fabrieken na een ransomware-aanval op een leverancier tijdelijk stilgelegd. Het bedrijf hoopt de productie morgen weer te hervatten, aldus een persbericht. Toyota maakte gisteren bekend dat het vanwege "systeemfalen" bij de binnenlandse leverancier Kojima had besloten om 28 productielijnen van veertien fabrieken stil te leggen. Verdere details werden niet gegeven.

In een tweede persbericht meldt Toyota dat het de productie woensdag 2 maart zal hervatten. De website van Kojima is op het moment van schrijven offline. Volgens Nikkei Asia en Bloomberg heeft de leverancier bevestigd dat het om een ransomware-aanval op een server gaat en de aanvallers losgeld eisen.

"Het klopt dat we door een soort cyberaanval zijn getroffen. We zijn nog steeds de schade aan het vaststellen en maken haast met een reactie, met als hoogste prioriteit het zo snel mogelijk hervatten van Toyotas productiesystemen", aldus een woordvoerder tegenover Nikkei. Hoe de server besmet kon raken en wie erachter de aanval zit wordt nog onderzocht. Volgens Reuters zorgt de sluiting van de fabrieken ervoor dat Toyota de productie van zo'n 13.000 auto's mist.

Reacties (2)
01-03-2022, 12:52 door Anoniem
Zo handig, dat 'just in time'. Wel als alles op rolletjes gaat maar elke verstoring in de keten zorgt er direct voor dat de gevolgen groot zijn.
13-05-2022, 01:15 door Anoniem
In deze moderne tijd komen veel auto’s met speciale programma’s, waardoor hackers je auto op afstand kunnen afpakken. Gelukkig bleef inbraakpreventie technologie niet stil zitten. Er kwamen zoveel ontwikkelingen, waaronder anti-jamming systemen. Zulke ontwikkelingen hebben het moeilijk voor inbrekers gemaakt om <a href="https://www.fleetaccess.nl/security/klasse-alarm/klasse-2-alarm/">je</a> auto te stelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.