image

Twitter lanceert eigen onion-website op Tor-netwerk

woensdag 9 maart 2022, 10:50 door Redactie, 4 reacties

Twitter heeft een eigen onion-website op het Tor-netwerk gelanceerd zodat Tor-gebruikers direct de Twitter-website kunnen bezoeken zonder het Tor-netwerk te verlaten. Dit moet gebruikers meer privacy bieden en overheidscensuur van Twitter lastiger maken.

Het Tor-netwerk bestaat uit verschillende servers van vrijwilligers waarover het verkeer loopt. De laatste server in deze keten is de exitnode of exitrelay. Via deze server wordt het verzoek van de Tor-gebruiker naar het internet gestuurd. In het verleden zijn er verschillende incidenten met malafide exitnodes geweest die aanvallen op gebruikers uitvoerden. Tor biedt daarnaast de mogelijkheid voor het hosten van websites, de zogeheten onion-sites, die alleen vanaf het Tor-netwerk toegankelijk zijn.

Er is een verschil tussen het gebruik van Tor Browser om een website op het 'normale' internet te bezoeken en het apart hosten van een onion-site op het Tor-netwerk die via Tor Browser wordt bezocht. In het eerste geval waarbij de 'normale' website via Tor Browser wordt bezocht is er nog altijd het risico van de exitnode. Door een website op het Tor-netwerk zelf te starten wordt dit risico weggenomen, omdat het verkeer op het Tor-netwerk blijft.

De Tor-website van Twitter is alleen bereikbaar via Tor Browser. Eerder kwamen Facebook, nieuwssite ProPublica, e-maildienst ProtonMail en zelfs de CIA met een eigen Tor-site.

Reacties (4)
09-03-2022, 11:41 door Anoniem
Ik dacht dat alle diensten Rusland in de ban deden.
Twitter, Facebook etc. valt natuurlijk onder wapenvuur, het ultieme wapen van indoctrienatie.

Resulateten gezien in het Midden Oosten, in circa 2011.
Weinig effect in Rusland gehad.
09-03-2022, 11:51 door Anoniem
Op Twitter anoniem meelezen is sinds enige tijd slechts beperkt mogelijk. Als je verder scrolt, dan verschijnt:

See more Tweets from ...
When you log in you’ll be able to see every Tweet from ...
[ Log in ]
[ Sign up ]

Indien men met Tor op Twitter verder wilt kunnen lezen, dan wordt je gedwongen om eerst op Twitter in te loggen
10-03-2022, 10:59 door waterlelie
Helaas nu TOR haar bestaansrecht zou kunnen bewijzen door de blokkade van de Russische propaganda websites door de EU te omzeilen, blijkt dit voor de gemiddelde gebruiker niet mogelijk te zijn, en daarmee heeft TOR zichzelf irrelevant gemaakt
13-03-2022, 21:30 door Anoniem
Tip: gebruik nitter.net ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.